כל קציצה, מלמיליאן! קציצות דגים ברוטב פלפלים של תמרה אהרוני. גול!
תמרה אהרוני מלמדת איך מכינים קציצות דגים ברוטב פלפלים - מנה פשוטה להכנה ומאוד טעימה להגיש לארוחת צהריים או ערב כשרוצים לשבור את השגרה
תמרה אהרוני מלמדת איך מכינים קציצות דגים ברוטב פלפלים - מנה פשוטה להכנה ומאוד טעימה להגיש לארוחת צהריים או ערב כשרוצים לשבור את השגרה
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 281.0 קק״ל 1124.1 קק״לפחמימות 29.2 גרם 116.8 גרםשומן 2.5 גרם 10.1 גרםנתרן 1551.9 מ״ג 6207.8 מ״גחלבון 34.4 גרם 137.5 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.0 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.2 גרםכולסטרול 77.4 מ״ג 309.6 מ״גסידן 62.9 מ״ג 251.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 1108.6 מ״ג 4434.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות281
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 281.0 קק״ל 1124.1 קק״לפחמימות 29.2 גרם 116.8 גרםשומן 2.5 גרם 10.1 גרםנתרן 1551.9 מ״ג 6207.8 מ״גחלבון 34.4 גרם 137.5 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.0 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.2 גרםכולסטרול 77.4 מ״ג 309.6 מ״גסידן 62.9 מ״ג 251.8 מ״גברזל 1.5 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 1108.6 מ״ג 4434.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 281 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
4 דג לבן בינוניים
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 חופן כוסברה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כוס פירורי לחם
רוטב
-
2 בצלים בינוניים
-
4 שיני שום
-
1 צנצנת פלפלים קלויים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- חותכים את הדג לחתיכות גדולות. חותכים את הבצל הסגול גס. חותכים לפרוסות את הבצלים הלבנים והשום. חותכים גס את הפלפלים הקלויים.
- שמים במעבד מזון את הדג, הבצל, הצ’ילי, הכוסברה, מלח ופלפל וטוחנים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים.
- צרים קציצות בגודל כדור גולף ומסדרים בתבנית. מניילנים ומעבירים לקירור של כ-10 דקות.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום כ-5-6 דקות.
- מוסיפים את הפלפלים הקלויים, מלח ופלפל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים 1/2 כוס מים וטוחנים בתוך המחבת בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה.
- מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-20 דקות. אם הרוטב לא מכסה את הכדורים אחרי 5 דקות של בישול, יש להפוך אותן.
- מגישים לצד אורז.
אופן הכנה
- חותכים את הדג לחתיכות גדולות. חותכים את הבצל הסגול גס. חותכים לפרוסות את הבצלים הלבנים והשום. חותכים גס את הפלפלים הקלויים.
- שמים במעבד מזון את הדג, הבצל, הצ’ילי, הכוסברה, מלח ופלפל וטוחנים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים.
- צרים קציצות בגודל כדור גולף ומסדרים בתבנית. מניילנים ומעבירים לקירור של כ-10 דקות.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום כ-5-6 דקות.
- מוסיפים את הפלפלים הקלויים, מלח ופלפל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים 1/2 כוס מים וטוחנים בתוך המחבת בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה.
- מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-20 דקות. אם הרוטב לא מכסה את הכדורים אחרי 5 דקות של בישול, יש להפוך אותן.
- מגישים לצד אורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (27)
קציצות מעודנות נמוכות בפה
נראה פשוט מושלם שומרת לי תמתכון . תמרה את מהממת
שלום לכם אפשר לקבל בגרמים כמה זה 4 פילטים של דג.
1 פילה דג = 150-200 גרם.