ללא גלוטן וללא מוצרי חלב: קבלו את הרוגעלך המלוח המושלם בתבל!
- אמלי פינק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 232.2 קק״ל 3483.0 קק״לפחמימות 5.0 גרם 74.6 גרםשומן 22.1 גרם 331.8 גרםנתרן 802.6 מ״ג 12038.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 53.3 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 6.6 גרםשומן רווי 9.3 גרם 139.2 גרםכולסטרול 111.7 מ״ג 1675.6 מ״גסידן 19.4 מ״ג 290.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 150.8 מ״ג 2261.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות232
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 232.2 קק״ל 3483.0 קק״לפחמימות 5.0 גרם 74.6 גרםשומן 22.1 גרם 331.8 גרםנתרן 802.6 מ״ג 12038.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 53.3 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 6.6 גרםשומן רווי 9.3 גרם 139.2 גרםכולסטרול 111.7 מ״ג 1675.6 מ״גסידן 19.4 מ״ג 290.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 150.8 מ״ג 2261.5 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 7.1 מ״גסגור
כל שבועות כולם מביאים את כל הטוב העדכני לארוחה משפחתית משותפת.
שפע גבינות ומאפי חמאה פסיכיים, שמנות עפות באוויר, פסטות מתגלגלות על הלשון, ריח של טירוף וטעים. הו, כה טעים!
רק אני יושבת מסכנה בצד (ניראה לכם?!?!?), לא יקרה! ביקשו ממני להביא מאפה לעצמי, כי אף אחד לא יכול להתמודד איתי כשאני רעבה וקצת קשה לעמוד במשימה של ״מאפה״ ללא גלוטן וללא מוצרי חלב.
כך נולד לו הרוגעלך בטטה שלי. פשוט מושלם! ואני מצטערת על חוסר הצניעות, אבל הוא הוא גם פריך וחמאתי, גם קרמי ומתפצח, אבל הכי הכי, ברמה של “אימאלה”! זה שהוא הכי טעים בעולם!
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 232 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף מלח גס
-
2 כוסות קרם קוקוס
-
6 כדורי עלי תרד קפואיםמופשרים ומסוננים מנוזלים
-
4 חלמונים M
-
20 גרם סלמון מעושן
קישוט
-
1 ביצה Mלהברשה
-
1 חופן גרעיני דלעתאו גרעיני חמנייה
אופן הכנה
- מכינים את הבשמל תרד: מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן זית עד שניהיה שקוף - בערך 7 דקות.
- מוסיפים פלפל גרוס בנדיבות ומלח ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים 2 כוסות קרם קוקוס ומערבבים היטב. מכניסים את כדורי התרד המופשרים ומבשלים עוד 15 דקות עד שמסמיך.
- מוציאים מהאש ומערבבים פנימה 4 חלמונים במהירות ‘מקררים בטמפרטורת החדר סביב החצי שעה ומעבירים לקירור לכמה שעות.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים את הבצק: מעבירים לבלנדר את כל חומרי הבצק (פרט לשמן קוקוס) יחד וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו עם שמן קוקוס או כל שומן אחר לבחירתכם.
- מעבירים את בלילת הבצק ויוצרים ריבוע/מלבן אחיד ודקיק בעזרת ספטולה/ או כף - בערך 1מ״מ עובי ומכניסים לאפייה של כ-10-15 דקות עד לייבוש מלא.
- מוציאים מהתנור וחותכים בצורת משולשים בגודל הרצוי בעזרת גלגלת/סכין.
- מחלצים מהנייר אפייה מיד בתום החיתוך וממלאים בחתיכת סלמון מעושן וכף תרד בשאמל .
- מגלגלים, מברישים בביצה ומפזרים מעל גרעיני דלעת /חמנייה.
- מכניסים לאפייה נוספת על חום של 160 מעלות לכ-20 דק’ עד שמשחים.
אופן הכנה
- מכינים את הבשמל תרד: מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן זית עד שניהיה שקוף - בערך 7 דקות.
- מוסיפים פלפל גרוס בנדיבות ומלח ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים 2 כוסות קרם קוקוס ומערבבים היטב. מכניסים את כדורי התרד המופשרים ומבשלים עוד 15 דקות עד שמסמיך.
- מוציאים מהאש ומערבבים פנימה 4 חלמונים במהירות ‘מקררים בטמפרטורת החדר סביב החצי שעה ומעבירים לקירור לכמה שעות.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים את הבצק: מעבירים לבלנדר את כל חומרי הבצק (פרט לשמן קוקוס) יחד וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו עם שמן קוקוס או כל שומן אחר לבחירתכם.
- מעבירים את בלילת הבצק ויוצרים ריבוע/מלבן אחיד ודקיק בעזרת ספטולה/ או כף - בערך 1מ״מ עובי ומכניסים לאפייה של כ-10-15 דקות עד לייבוש מלא.
- מוציאים מהתנור וחותכים בצורת משולשים בגודל הרצוי בעזרת גלגלת/סכין.
- מחלצים מהנייר אפייה מיד בתום החיתוך וממלאים בחתיכת סלמון מעושן וכף תרד בשאמל .
- מגלגלים, מברישים בביצה ומפזרים מעל גרעיני דלעת /חמנייה.
- מכניסים לאפייה נוספת על חום של 160 מעלות לכ-20 דק’ עד שמשחים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
הכנתי….חילקתי לשתי תבניות של התנור. הבצק היה יבש אבל התפרק!!! בפעם השנייה הוספתי מעט קמח , ויצרתי את הבצק יותר עבה. יצא טוב , אבל כמות קטנה מאד. לא יודעת במה טעיתי….
הרעיון הוא לאפות רק עד שמתייבש , ואז ניתן לחתוך מיד צורות ולחלץ מהנייר…חשוב לשמור את ״הבצק״ מכוסה על מנת שלא יתייבש
מזה הדבר הטעים הזה!!! מתכון מעולה!!