עוגיות חמאצ׳ה ירוקות ונימוחות של אפרת ליכטנשטט
עוגיות חמאה נימוחות וירוקות מאבקת מאצ'ה או אבקת ספירולינה - האבקות גם בריאות בטירוף וגם מעשירות את העוגיות בטעמים ייחודיים שנותנים טוויסט מעניין
עוגיות חמאה נימוחות וירוקות מאבקת מאצ'ה או אבקת ספירולינה - האבקות גם בריאות בטירוף וגם מעשירות את העוגיות בטעמים ייחודיים שנותנים טוויסט מעניין
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 231.2 קק״ל 3468.3 קק״לפחמימות 29.2 גרם 438.2 גרםשומן 13.2 גרם 198.5 גרםנתרן 105.5 מ״ג 1582.3 מ״גחלבון 2.5 גרם 37.6 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.6 גרםשומן רווי 7.9 גרם 118.8 גרםכולסטרול 32.9 מ״ג 494.0 מ״גסידן 10.9 מ״ג 163.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 65.2 מ״ג 977.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות231
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 231.2 קק״ל 3468.3 קק״לפחמימות 29.2 גרם 438.2 גרםשומן 13.2 גרם 198.5 גרםנתרן 105.5 מ״ג 1582.3 מ״גחלבון 2.5 גרם 37.6 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 15.6 גרםשומן רווי 7.9 גרם 118.8 גרםכולסטרול 32.9 מ״ג 494.0 מ״גסידן 10.9 מ״ג 163.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 65.2 מ״ג 977.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 231 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
280 גרם קמח לבן2 כוסות
-
1/2 כפית מלח דק
-
4 כפיות אבקת מאצ’האו אבקת ספירולינה - ניתן להשיג בחנויות טבע
-
2 שקית זיפלוק גדולות
תוספת לעוגיות ספירולינה - מומלץ!
-
2 כפיות תמצית שקדים
-
6 טיפות מי ורדים
ציפוי
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1 כפית שמן קוקוסאו כל שמן צמחי אחר
אופן הכנה
- בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומקרימים כשתי דקות לקרם אחיד.
- בקערה נוספת מערבבים יחד קמח, מלח ואבקת מאצ׳ה/ספירולינה.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתוך תערובת החמאה ובעזרת כף עץ מערבבים עד לקבלת מרקם של בצק רך ואחיד. אם הבצק רך מדי אפשר להוסיף כפית קמח נוספת.
- אם בחרתם להשתמש בספירולינה (שאין לה טעם משלה, לעומת מאצ׳ה) מומלץ להוסיף תמצית שקדים ומי ורדים לתוספת טעם.
- מחלקים את התערובת בין 2 שקיות זיפ-לוק גדולות, מהדקים את הבצק כלפי מטה, יוצרים צורה של ריבוע, או עיגול.
- מהדקים היטב ומקפיאים שעתיים לפחות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את השקית ומניחים את הבצק על קרש חיתוך.
- בעזרת סכין גדולה וחדה חותכים פרוסות דקות בעובי 7-8 מ״מ ומניחים אותן בתבנית ברווחים של 2 ס״מ. (אם החתיכות מתפוררות, תנו לבצק להפשיר 5 דקות).
- אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות ויציבות למגע. הימנעו מאפיית יתר שתגרום לעוגיות לאבד מפריכותן. מצננים את העוגיות.
- מכינים את ציפוי השוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים אותו בקערה המתאימה למיקרוגל.
- ממיסים אותו במיקרוגל בפולסים קצרים תוך ערבוב בין הפעלה להפעלה. מוסיפים את השמן ומערבבים.
- טובלים כל עוגיה בשוקולד עד המחצית (נוח יותר לעבוד עם כוס קטנה), מנערים מעודפי השוקולד ומניחים על רשת צינון או נייר אפייה.
- מקררים כמה דקות במקרר כדי שהשוקולד יתקשה ומעבירים לקופסה אטומה עם ניירות אפייה בין שכבה לשכבה.
- שומרים במקרר בקופסא אטומה עד שבוע. אם לא מצפים בשוקולד אפשר לשמור את העוגיות בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר שמים את החמאה והסוכר ומקרימים כשתי דקות לקרם אחיד.
- בקערה נוספת מערבבים יחד קמח, מלח ואבקת מאצ׳ה/ספירולינה.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתוך תערובת החמאה ובעזרת כף עץ מערבבים עד לקבלת מרקם של בצק רך ואחיד. אם הבצק רך מדי אפשר להוסיף כפית קמח נוספת.
- אם בחרתם להשתמש בספירולינה (שאין לה טעם משלה, לעומת מאצ׳ה) מומלץ להוסיף תמצית שקדים ומי ורדים לתוספת טעם.
- מחלקים את התערובת בין 2 שקיות זיפ-לוק גדולות, מהדקים את הבצק כלפי מטה, יוצרים צורה של ריבוע, או עיגול.
- מהדקים היטב ומקפיאים שעתיים לפחות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את השקית ומניחים את הבצק על קרש חיתוך.
- בעזרת סכין גדולה וחדה חותכים פרוסות דקות בעובי 7-8 מ״מ ומניחים אותן בתבנית ברווחים של 2 ס״מ. (אם החתיכות מתפוררות, תנו לבצק להפשיר 5 דקות).
- אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות ויציבות למגע. הימנעו מאפיית יתר שתגרום לעוגיות לאבד מפריכותן. מצננים את העוגיות.
- מכינים את ציפוי השוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים אותו בקערה המתאימה למיקרוגל.
- ממיסים אותו במיקרוגל בפולסים קצרים תוך ערבוב בין הפעלה להפעלה. מוסיפים את השמן ומערבבים.
- טובלים כל עוגיה בשוקולד עד המחצית (נוח יותר לעבוד עם כוס קטנה), מנערים מעודפי השוקולד ומניחים על רשת צינון או נייר אפייה.
- מקררים כמה דקות במקרר כדי שהשוקולד יתקשה ומעבירים לקופסה אטומה עם ניירות אפייה בין שכבה לשכבה.
- שומרים במקרר בקופסא אטומה עד שבוע. אם לא מצפים בשוקולד אפשר לשמור את העוגיות בטמפרטורת החדר.
הערות
- רוצים להכין גם עוגיות מאצ׳ה וגם ספירולינה? חלקו את הקמח והמלח בין 2 קערות, שימו בקערה אחת אבקת מאצ׳ה ובשנייה אבקת ספירולינה. אחרי שתקרימו את החמאה והסוכר, חלקו את המסה בין 2 הקערות והמשיכו בהוראות שלמעלה.
הערות
- רוצים להכין גם עוגיות מאצ׳ה וגם ספירולינה? חלקו את הקמח והמלח בין 2 קערות, שימו בקערה אחת אבקת מאצ׳ה ובשנייה אבקת ספירולינה. אחרי שתקרימו את החמאה והסוכר, חלקו את המסה בין 2 הקערות והמשיכו בהוראות שלמעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
סופסוף מתכון עם מאצ׳ה. אפשר להשתמש הקמלים אחרים בתערובת? כוסמין/ שקדים/ קוקוס?
הצבע הבהיל אותי בהתחלה אבל הטעם פשוט נהדר!!
יצא מושלם! הכנתי עם קמח כוסמין מלא וכמות הסוכר המדוייקת במתכון ויצא מאוד מאוזן
וואו! ג’ני! אנחנו עפים עלייך!