-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 526.7 קק״ל 2106.9 קק״לפחמימות 4.9 גרם 19.7 גרםשומן 40.1 גרם 160.4 גרםנתרן 2391.5 מ״ג 9566.0 מ״גחלבון 36.4 גרם 145.7 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.9 גרםשומן רווי 20.1 גרם 80.4 גרםכולסטרול 475.6 מ״ג 1902.4 מ״גסידן 562.8 מ״ג 2251.1 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 199.5 מ״ג 797.9 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.7 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות527
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 526.7 קק״ל 2106.9 קק״לפחמימות 4.9 גרם 19.7 גרםשומן 40.1 גרם 160.4 גרםנתרן 2391.5 מ״ג 9566.0 מ״גחלבון 36.4 גרם 145.7 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 1.9 גרםשומן רווי 20.1 גרם 80.4 גרםכולסטרול 475.6 מ״ג 1902.4 מ״גסידן 562.8 מ״ג 2251.1 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 199.5 מ״ג 797.9 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 527 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת שמרים
-
1 כף קמח טפיוקה
-
1 כף שטוחה שמרים יבשים
-
1 כפית שטוחה דבש
-
1/4 כוס מים פושרים
תערובת מוצרלה
-
250 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
-
25 גרם חמאה
-
2 כפות גבינת סימפוניה בטעם טבעי
בצק
-
2 ביצים L
-
2 כוסות קמח שקדים
-
1 כוס קמח טפיוקה
-
1 כפית מלח דק
מילוי
-
1 גביע קוטג’9%
-
1 חלבון L
-
50 גרם גבינת מוצרלהמגורדת
-
1 כפית מלח גסשימו מלח בנדיבות
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
4 חלמונים L
אופן הכנה
- מערבבים את חומרי תערובת השמרים בקערה ומניחים בצד למנוחה.
- בינתיים מכניסים למיקרו את חומרי תערובת המוצרלה למשך דקה.
- מערבבים, מכניסים לעוד דקה וחוזרים על הפעולה במידת הצורך. הבלילה צריכה להראות ולהרגיש כמו בצק חלק.
- מכניסים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים, מוסיפים 2 ביצים עד שנטמעות מעט ומוסיפים את תערובת השמרים מהקערה שהנחנו בצד בהתחלה.
- בשלב הזה מכניסים בהדרגתיות את הקמחים והמלח עד שמתקבל בצק סמיך מאוד ודביק אך לא נוזלי. מכסים ומכניסים לקירור של חצי שעה-שעה.
- כאשר הבצק קר והכפיל את נפחו, מוציאים את הבצק על משטח מקומח עם מעט קמח טפיוקה. מגלגלים את הבצק לגליל שמנמן.
- מחלקים את הגליל ל-4 חלקים, משטחים בעזרת הידיים כל חלק בצק לצורת מלבן ומגלגלים את השוליים לכדי אליפסה/ מעוין (כלומר קצוות שפיצים, כמו בתמונה). ומעבירים לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות טורבו.
- מערבבים את החלמון והשמן זית ומברישים את השוליים המגולגלים. מפזרים מעט שומשום וקצח.
- מכניסים לאפייה ראשונית של 15 דקות.
- בינתיים מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי למעט החלמונים יחד לתערובת אחידה.
- אחרי 15 דקות אפייה, ייתכן וחלקו האמצעי של הבצק יעלה מעט. מועכים אותו פנימה חזרה וממלאים בשקע כמות נדיבה מהמילוי.
- מחזירים לאפייה נוספת של 15 דקות, מוציאים מהתנור.
- מגישים: רגע לפני ההגשה (וכשחצ’פורים בדיוק יצאו מהתנור) מניחים במרכז המילוי חלמון אחד על כל חצ׳פורי.
אופן הכנה
- מערבבים את חומרי תערובת השמרים בקערה ומניחים בצד למנוחה.
- בינתיים מכניסים למיקרו את חומרי תערובת המוצרלה למשך דקה.
- מערבבים, מכניסים לעוד דקה וחוזרים על הפעולה במידת הצורך. הבלילה צריכה להראות ולהרגיש כמו בצק חלק.
- מכניסים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים, מוסיפים 2 ביצים עד שנטמעות מעט ומוסיפים את תערובת השמרים מהקערה שהנחנו בצד בהתחלה.
- בשלב הזה מכניסים בהדרגתיות את הקמחים והמלח עד שמתקבל בצק סמיך מאוד ודביק אך לא נוזלי. מכסים ומכניסים לקירור של חצי שעה-שעה.
- כאשר הבצק קר והכפיל את נפחו, מוציאים את הבצק על משטח מקומח עם מעט קמח טפיוקה. מגלגלים את הבצק לגליל שמנמן.
- מחלקים את הגליל ל-4 חלקים, משטחים בעזרת הידיים כל חלק בצק לצורת מלבן ומגלגלים את השוליים לכדי אליפסה/ מעוין (כלומר קצוות שפיצים, כמו בתמונה). ומעבירים לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות טורבו.
- מערבבים את החלמון והשמן זית ומברישים את השוליים המגולגלים. מפזרים מעט שומשום וקצח.
- מכניסים לאפייה ראשונית של 15 דקות.
- בינתיים מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי למעט החלמונים יחד לתערובת אחידה.
- אחרי 15 דקות אפייה, ייתכן וחלקו האמצעי של הבצק יעלה מעט. מועכים אותו פנימה חזרה וממלאים בשקע כמות נדיבה מהמילוי.
- מחזירים לאפייה נוספת של 15 דקות, מוציאים מהתנור.
- מגישים: רגע לפני ההגשה (וכשחצ’פורים בדיוק יצאו מהתנור) מניחים במרכז המילוי חלמון אחד על כל חצ׳פורי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן