סופר דופר פוד – פנקייק שוקולד מקמח כוסמין שילדים עפים עליו
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1095.9 קק״ל 8767.3 קק״לפחמימות 802.0 גרם 6416.0 גרםשומן 782.7 גרם 6262.0 גרםנתרן 946.5 מ״ג 7571.7 מ״גחלבון 775.1 גרם 6200.6 גרםסיבים תזונתיים 767.5 גרם 6140.0 גרםשומן רווי 775.3 גרם 6202.8 גרםכולסטרול 842.2 מ״ג 6737.2 מ״גסידן 829.9 מ״ג 6639.4 מ״גברזל 767.4 מ״ג 6139.5 מ״גאשלגן 921.0 מ״ג 7367.9 מ״גאבץ 767.0 מ״ג 6136.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות1096
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1095.9 קק״ל 8767.3 קק״לפחמימות 802.0 גרם 6416.0 גרםשומן 782.7 גרם 6262.0 גרםנתרן 946.5 מ״ג 7571.7 מ״גחלבון 775.1 גרם 6200.6 גרםסיבים תזונתיים 767.5 גרם 6140.0 גרםשומן רווי 775.3 גרם 6202.8 גרםכולסטרול 842.2 מ״ג 6737.2 מ״גסידן 829.9 מ״ג 6639.4 מ״גברזל 767.4 מ״ג 6139.5 מ״גאשלגן 921.0 מ״ג 7367.9 מ״גאבץ 767.0 מ״ג 6136.0 מ״גסגור
אם מתחשק לכם להכין לילדים ארוחת שחיתות משגעת שתוציא אתכם הורי השנה, הפנקייקס האלה יסייעו לכם בענין. דבר ראשון אפשר להשתמש בקמח כוסמין שנראה שנמצא בכל הארונות של כל הבתים ודבר שני, אין סכנה שהפנקייקים האלה ירגישו בריאים מדי, למרות שיש בהם קקאו וכוסמין, כי יש בהם גם שוקולד מריר ואפשר להגיש אותם עם שמנת מתוקה מוקצפת או עם גאנש עשיר ופירות. בקיצור, חיים פעם אחת, אז בואו נחיה טעים!
אתם שומעים את המשאית של המדליות עוצרת בחריקת בלמים? יופי!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 1096 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקייק
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כוס רוויוןאו חלב, או חלב סויה או חלב שקדים
-
1/4 כוס שמן סויה
-
1 1/2 כוסות קמח כוסמין
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
3 כפות אבקת קקאו
-
1 קורט מלח דק
-
1 חופן שוקולד צ’יפסלא חובה
גנאש שוקולד
-
200 שוקולד מריר
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- בקערת הימקסר טורפים היטב את הביצים, הסוכר והוניל, ומוסיפים פנימה את הרוויון והשמן ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוזלית וחלקה.
- מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה וקקאו. מערבבים עד שבעיסה אין גושים (לא לערבב הרבה מדי). אם מתחשק לכם, זה הזמן להוסיף חופן נטיפי שוקולד.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה המעט חמאה או שמן. שופכים בעזרת מצקת את הבלילה למחבת, מטגנים כל פנקייק כדקה עד שנוצרות בועות על הצד העליון. הופכים את הפנקייק ומטגנים את הצד השני כדקה נוספת.
- מעבירים את הפנקייק לצלחת ומקשטים בגנאש שוקולד או בסירופ שוקולד.
- הכנת גנאש השוקולד: בסיר קטן מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה, מסירים מהאש ומערבבים לתוכה את קוביות השוקולד. ניתן לעשות זאת עם כל שוקולד שאוהבים, עם מריר, לבן או חלב.
אופן הכנה
- בקערת הימקסר טורפים היטב את הביצים, הסוכר והוניל, ומוסיפים פנימה את הרוויון והשמן ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוזלית וחלקה.
- מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה וקקאו. מערבבים עד שבעיסה אין גושים (לא לערבב הרבה מדי). אם מתחשק לכם, זה הזמן להוסיף חופן נטיפי שוקולד.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים אותה המעט חמאה או שמן. שופכים בעזרת מצקת את הבלילה למחבת, מטגנים כל פנקייק כדקה עד שנוצרות בועות על הצד העליון. הופכים את הפנקייק ומטגנים את הצד השני כדקה נוספת.
- מעבירים את הפנקייק לצלחת ומקשטים בגנאש שוקולד או בסירופ שוקולד.
- הכנת גנאש השוקולד: בסיר קטן מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה, מסירים מהאש ומערבבים לתוכה את קוביות השוקולד. ניתן לעשות זאת עם כל שוקולד שאוהבים, עם מריר, לבן או חלב.
תגובות (26)
אפשר קמח אחר?
אפשר קמח לבן / תופח (אם מוסיפה תופח – לוותר על אבקת האפייה).
אפשר עם שמן רגיל, קנולה, נכון?
בטח, אפשר שמן קנולה או חמאה מומסת.
הפנקייק יצא מושלם!!! טעים מאוד
שמחים לשמוע!! 🙂
קטגוריות
- אוכל אמריקאי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחת ילדים
- ארוחת שבת בבוקר
- בלינצ'ס ופנקייקים
- בראנץ'
- יום האהבה
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים לחנוכה
- קינוחי שוקולד
- קינוחים