בלונדיניות נהנות יותר! בלונדיז טריפל שוקולד
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 417.9 קק״ל 5015.1 קק״לפחמימות 59.1 גרם 708.9 גרםשומן 17.6 גרם 211.2 גרםנתרן 181.6 מ״ג 2178.7 מ״גחלבון 5.5 גרם 65.7 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.8 גרםשומן רווי 10.4 גרם 124.2 גרםכולסטרול 79.2 מ״ג 950.1 מ״גסידן 50.5 מ״ג 606.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 142.8 מ״ג 1714.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות418
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 417.9 קק״ל 5015.1 קק״לפחמימות 59.1 גרם 708.9 גרםשומן 17.6 גרם 211.2 גרםנתרן 181.6 מ״ג 2178.7 מ״גחלבון 5.5 גרם 65.7 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.8 גרםשומן רווי 10.4 גרם 124.2 גרםכולסטרול 79.2 מ״ג 950.1 מ״גסידן 50.5 מ״ג 606.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 142.8 מ״ג 1714.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 9.1 מ״גסגור
בלונדיז היא הגרסה הבלונדינית והבהירה של הבראוניז החומים, המוכרים והאהובים.
ההבדל המשמעותי בין השניים, הוא החוסר בשוקולד או קקאו בתערובת הבסיסית. בנוסף, אופן ההכנה פשוט יותר ומזכיר אופן הכנה של עוגייה ופחות של בראוניז.
המרקם שלהן הוא רך ודביק. אפשר לאכול אותן בטמפרטורת החדר, מהמקרר או לחמם כמה שניות במיקרוגל ולהגיש עם גלידה מעל.
בלונדיז קלאסי, מכינים רק עם שוקולד לבן ולפעמים עם תוספת של אגוזים. הפעם, הלכתי על תוספת של 3 סוגי שוקלדים: מריר, חלב ולבן. אבל אתם יכולים לשחק עם הסוגים והיחסים איך שאתם רוצים. אם אתם חובבי אגוזים, אפשר לפזר אותם מעל התערובת לפני האפייה.
אפיתי את הבלונדיז ברינג מלבני 20×20 ס״מ מרופד בנייר אפייה. אפשר לאפות גם בתבנית פיירקס, אבל לא לשכוח לרפד גם אותו בנייר אפייה.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 418 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
150 גרם חמאה
-
250 גרם סוכר לבןכוס ורבע
-
100 גרם סוכר חוםחצי כוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 ביצים L
-
26 גרם תמצית ונילשתי כפות
-
280 גרם קמח לבןשתי כוסות
-
3 גרם אבקת אפייהכפית אחת
-
80 גרם שוקולד מרירקצוץ, חצי כוס
-
80 גרם שוקולד חלבקצוץ, חצי כוס
-
80 גרם שוקולד לבןקצוץ, חצי כוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכרים והמלח ומעבדים עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה (כ-3 דקות).
- מוסיפים את תמצית הוניל והביצים בהדרגה ומעבדים עד לאיחוד. מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות הקערה.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד. יש להיזהר מערבוב יתר.
- מוסיפים את השוקולדים לתערובת ומערבבים באופן ידני.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות (במידה ואופים בתבנית גדולה יותר, זמן האפייה מתקצר).
- הבלונדיז מוכנים כאשר הם תפוחים, שחומים בצדדים אך המרכז עדיין לא יציב לחלוטין.
- מוציאים מהתנור ומצננים (הגובה שלהם יורד משמעותית). מומלץ להעביר למקרר לשעתיים לפחות לפני החיתוך.
- הבלונדיז נשמרים היטב בקופסא סגורה במקרר כשבוע.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכרים והמלח ומעבדים עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה (כ-3 דקות).
- מוסיפים את תמצית הוניל והביצים בהדרגה ומעבדים עד לאיחוד. מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות הקערה.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד. יש להיזהר מערבוב יתר.
- מוסיפים את השוקולדים לתערובת ומערבבים באופן ידני.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות (במידה ואופים בתבנית גדולה יותר, זמן האפייה מתקצר).
- הבלונדיז מוכנים כאשר הם תפוחים, שחומים בצדדים אך המרכז עדיין לא יציב לחלוטין.
- מוציאים מהתנור ומצננים (הגובה שלהם יורד משמעותית). מומלץ להעביר למקרר לשעתיים לפחות לפני החיתוך.
- הבלונדיז נשמרים היטב בקופסא סגורה במקרר כשבוע.