בא לכם סטייק? 5 דקות עבודה ויש לכם סטייק כרובית משוגע שמתאים לכל יום בשנה

מה מכינים עבור האורחים ביום העצמאות, שלא אוכלים בשר? קבלו פתרון מושלם לסטייק עסיסי שמכינים מכרובית. מלא טעם ובלי להסתבך עם דרגת צלייה
מה מכינים עבור האורחים ביום העצמאות, שלא אוכלים בשר? קבלו פתרון מושלם לסטייק עסיסי שמכינים מכרובית. מלא טעם ובלי להסתבך עם דרגת צלייה
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    478
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 477.6 קק״ל 1910.3 קק״ל
    פחמימות 38.3 גרם 153.4 גרם
    שומן 38.0 גרם 152.0 גרם
    נתרן 2603.7 מ״ג 10414.8 מ״ג
    חלבון 17.4 גרם 69.7 גרם
    סיבים תזונתיים 17.4 גרם 69.7 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 43.4 גרם
    כולסטרול 6.1 מ״ג 24.4 מ״ג
    סידן 142.8 מ״ג 571.2 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 35.0 מ״ג
    אשלגן 1837.8 מ״ג 7351.1 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 30.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    478
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 477.6 קק״ל 1910.3 קק״ל
    פחמימות 38.3 גרם 153.4 גרם
    שומן 38.0 גרם 152.0 גרם
    נתרן 2603.7 מ״ג 10414.8 מ״ג
    חלבון 17.4 גרם 69.7 גרם
    סיבים תזונתיים 17.4 גרם 69.7 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 43.4 גרם
    כולסטרול 6.1 מ״ג 24.4 מ״ג
    סידן 142.8 מ״ג 571.2 מ״ג
    ברזל 8.8 מ״ג 35.0 מ״ג
    אשלגן 1837.8 מ״ג 7351.1 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 30.6 מ״ג
    סגור

יום העצמאות מוכר כיום ה’על האש’, אבל מה עושים כשחלק מהאורחים שלכם לא אוכלים בשר כלל? קבלו פתרון מושלם לסטייק עסיסי שמכינים מכרובית. הוא מלא בטעמים והוא אפילו טבעוני, כך שסטייק כרובית שלנו יכול לגמרי להיות מנה עיקרית לטבעונים, צמחוניים ולאנשים שפשוט בא להם משהו טעים, אבל ממש!

סטייק כרובית

אגב, אם במקרה המנגל שלכם דולק ניתן לוותר על התנור ולצלות את סטייק הכרובית על הגריל הפתוח.

תהנו!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בריאה
נעמה פלד
X

19 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לרוטב / משרה:

לקישוט והגשה:


סטייק כרובית

אופן הכנה

  1. משרים את ראשי הכרובית במים חמים מומלחים ל-10 דקות. זה ירחיק את כל דיירי המשנה שהתכרבלו בכרובית עוד כשהייתה גור כרוביות קטן בשדה.
  2. חותכים את הכרובית לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס”מ לרוחב. בעצם מתקבלות פרוסות בצורה של “עץ” שבמרכזו גבעול הכרובית.
  3. מערבבים בקערה את חומרי במשרה.
  4. משרים את פרוסות הכרובית כמה שבא לכם. זה יכול להיות כמה דקות, ויכול להיות לילה שלם במקרר. כל המרבה הרי זה משובח.
  5. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  6. עוטפים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את פרוסות סטייק הכרובית. אם במקרה נפלו כמה תפרחות שימו גם אותן, אתם תריבו על כל פירור! באחריות!
  7. אופים את הכרוביות 10 דקות על צד אחד ואז הופכים לצד השני לעוד 10 דקות.
  8. מגישים עם טחינה או יוגורט או כל רוטב אחר שאוהבים.כרובית צלויה סטייק כרובית

הערות

  • ניתן להכין את הסטייקים עם כרוב, שומר, קולורבי או ברוקולי
  • נשארה לכם קצת כרובית, פוררו אותה לסלט של יום המחרת

עוד מתכונים טבעוניים שכדאי לכם להכין:
בא לכם סטייק? 5 דקות עבודה ויש לכם סטייק כרובית משוגע שמתאים לכל יום בשנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    גבריאלה

    היי! האם מתאים לתיבול של ברוקולי?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן.

    Avatar
    אלין

    טעים מאודדדד! האם אפשר אותו תיבול עם כרוביות קטנות קפואות?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן.

      Avatar
      רינה

      במה ניתן להחילף את רוטב הסצואן??

      Avatar
      מערכת Foody

      אין תחליף לטעם הזה, אבל אפשר צ’ילי או ברביקיו, מה שאוהבים

קטגוריות

טכניקות

תגיות