סלט הקיץ הכי טעים שיש! סלט ירוק עם מנגו ואגוזי פקאן
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 381.1 קק״ל 762.1 קק״לפחמימות 32.5 גרם 64.9 גרםשומן 25.9 גרם 51.8 גרםנתרן 410.8 מ״ג 821.6 מ״גחלבון 4.9 גרם 9.8 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 15.7 גרםשומן רווי 3.1 גרם 6.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 77.3 מ״ג 154.7 מ״גברזל 2.2 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 458.6 מ״ג 917.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות381
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 381.1 קק״ל 762.1 קק״לפחמימות 32.5 גרם 64.9 גרםשומן 25.9 גרם 51.8 גרםנתרן 410.8 מ״ג 821.6 מ״גחלבון 4.9 גרם 9.8 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 15.7 גרםשומן רווי 3.1 גרם 6.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 77.3 מ״ג 154.7 מ״גברזל 2.2 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 458.6 מ״ג 917.2 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 2.9 מ״גסגור
נראה שהקורונה פה כדי להישאר. אחד היתרונות שמצאתי בתקופה הזו הוא הסלט המפנק שאני מכינה לי ולבעלי בכל ערב. והתקופה היא חתיכת תקופה, מה שדורש ממני יצירתיות ויכולת אלתור, כדי להפתיע את עצמי בכל פעם בסלט חדש.
אתם בטוח זוכרים שאני מאמינה גדולה בתזונה עונתית ומקומית, בגלל זה אני מעדיפה תמיד להשתמש בירקות ובפירות שנמצאים בשיא שלהם ובשפע בשווקים. הפעם זה היה המנגו שישב במגירה והסתכל עליי, הסתכלתי עליו בחזרה ותוך חמש דקות הוא הפך להיות חלק מאחד הסלטים הכי טעימים והכי קיציים שיצא לי להכין.
עלים ירוקים וקריספיים, ביחד עם הרכות והחמצמצות של המנגו שעטופים ברוטב חמצמץ-מתקתק, יוצרים טעם כזה שאי אפשר להפסיק לאכול.
אמנם מדובר בסלט “של גדולים”, אבל הילדים רואים אותי מתענגת על הסלט שלי בכל ערב, ותמיד מבקשים לטעום גם. מה שגורם לי להכניס לסלט כמה שיותר ירוקים בריאים מכל הסוגים. טוב להם וטוב לנו. בזכות התקופה המשוגעת הזו, בת ה-10 שלי התחילה לאכול נבטי מיקרו באופן קבוע (היידה, קורונה!), אז אני ממליצה בחום שתשקיעו בעצמכם ובסלטים שווים, זו מתנה לכולם.
טיפ בריא:
אני הכי אוהבת להשתמש בגידולי מים – ירוקים הידרופוניים שגדלו על מים ולא באדמה. הם טריים בטירוף, מלאים במים שהופכים אותם למתוקים במיוחד, אין בהם מזיקים, והם נשמרים טריים ופריכים לפחות שבוע.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 381 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 ראש חסה סלנובהכדאי חצי ירוקה וחצי אדומה
-
1 חופן עלי רוקט
-
1 חופן נבטי אפונה
-
1 מנגו בינוניבשל
-
1/4 כוס אגוזי פקאןטבעיים
-
1/2 בצל סגול קטן
-
10 עלי נענע
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
1/4 כוס נענעמופרדת לעלים, רבע כוס דחוסה
-
1 כף סירופ מייפלטבעי
-
1 ליים בינוני
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
אופן הכנה
- קורעים את עלי החסה לפיסות בגודל ביס, חותכים לחצי את עלי הרוקט ומערבבים עם עלי החסה. מוסיפים את נבטי האפונה.
- קולפים את המנגו בעדינות בעזרת קולפן וחותכים לקוביות גדולות.
- קולפים את הבצל וחותכים דק לרבעי פרוסות.
- מערבבים את יתר הרכיבים ומפזרים מעל את עלי הנענע.
- מכינים את הרוטב: מכניסים לתוך הנוטרי קאפ (Power nutri cup) את כל רכיבי הרוטב. סוגרים את הכוס עם המכסה ומרכיבים על המכשיר. לוחצים על “מיקס” (mix) עד לקבלת רוטב אחיד וטעים.
- מוזגים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים. בתאבון!
אופן הכנה
- קורעים את עלי החסה לפיסות בגודל ביס, חותכים לחצי את עלי הרוקט ומערבבים עם עלי החסה. מוסיפים את נבטי האפונה.
- קולפים את המנגו בעדינות בעזרת קולפן וחותכים לקוביות גדולות.
- קולפים את הבצל וחותכים דק לרבעי פרוסות.
- מערבבים את יתר הרכיבים ומפזרים מעל את עלי הנענע.
- מכינים את הרוטב: מכניסים לתוך הנוטרי קאפ (Power nutri cup) את כל רכיבי הרוטב. סוגרים את הכוס עם המכסה ומרכיבים על המכשיר. לוחצים על “מיקס” (mix) עד לקבלת רוטב אחיד וטעים.
- מוזגים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים. בתאבון!
תגובה (1)
הילה הסלט מצויין ומרענן! תודה רבה וחג שמח ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️