התאהבות בעוגיות: עוגיות חמאה, אגוזי לוז ונוטלה
ליאור שרף מאמין שכשזה מגיע לעוגיות אין שני לרושם ראשוני! מתכון מצוין לעוגיות חמאתיות נהדרות עם שברי אגוזי לוז וצ'אנקים כיפיים של שוקולד
ליאור שרף מאמין שכשזה מגיע לעוגיות אין שני לרושם ראשוני! מתכון מצוין לעוגיות חמאתיות נהדרות עם שברי אגוזי לוז וצ'אנקים כיפיים של שוקולד
- ליאור שרף
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.3 קק״ל 6980.5 קק״לפחמימות 16.7 גרם 1004.6 גרםשומן 6.7 גרם 403.0 גרםנתרן 13.6 מ״ג 813.7 מ״גחלבון 1.4 גרם 86.4 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 28.4 גרםשומן רווי 3.0 גרם 177.9 גרםכולסטרול 12.3 מ״ג 738.0 מ״גסידן 6.2 מ״ג 370.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 51.3 מ״ג 3079.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 11.3 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות116
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.3 קק״ל 6980.5 קק״לפחמימות 16.7 גרם 1004.6 גרםשומן 6.7 גרם 403.0 גרםנתרן 13.6 מ״ג 813.7 מ״גחלבון 1.4 גרם 86.4 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 28.4 גרםשומן רווי 3.0 גרם 177.9 גרםכולסטרול 12.3 מ״ג 738.0 מ״גסידן 6.2 מ״ג 370.6 מ״גברזל 0.4 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 51.3 מ״ג 3079.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 11.3 מ״גסגור
נהוג לחשוב שעוגייה זה דבר פשוט, מעט מרכיבים, גודלה קטן, תהליך הכנה קצר, חיי מדף ארוכים ואחסון נגיש. ממש יתרונות של “מנת קרב”.
אך, העוגייה הקטנה יודעת שאין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני, בשונה מעוגה, ביס אחד קובע את טיבה איכותה ועתידה של העוגייה.
אז כמו בכל מערכת יחסים בין בני זוג אל תתייחסו לעוגייה כמובן מאליה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 116 | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם קמח לבן
-
300 גרם חמאה רכה
-
250 גרם סוכר לבן
-
50 גרם מחית פרלינהאו ממרח נוטלה
-
1 קורט מלח דק
-
150 גרם אגוזי לוזקלויים, קצוצים גס
-
150 גרם שוקולד צ’יפסאו שוקולד אגוזי לוז קצוץ
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר ומלח כחמש דקות, מוסיפים את הנוטלה או מחית פרלינה ומערבבים למסה אחידה.
- מוסיפים קמח ואגוזי לוז מערבבים לתערובת פירורית, מוסיפים לקערת המיקסר את השוקולד ג’נדויה ממשיכים בפעולת הערבוב ומאחדים לבצק - הבצק צריך להיות במרקם של פלסטלינה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומעצבים בעזרת הידיים כל חלק לשרוול מלבני באורך כ-45 ס”מ רוחב ובגובה 3 ס”מ, מעבירים להקפאה כחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בעזרת סכין חדה חותכים כל שרוול לפרוסות של חצי ס”מ מניחים על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לאפייה של 15 דקות, העוגיות משחימות קלות בשוליהן.
- מצננים כחצי שעה לפני שמגישים או מאחסנים.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר ומלח כחמש דקות, מוסיפים את הנוטלה או מחית פרלינה ומערבבים למסה אחידה.
- מוסיפים קמח ואגוזי לוז מערבבים לתערובת פירורית, מוסיפים לקערת המיקסר את השוקולד ג’נדויה ממשיכים בפעולת הערבוב ומאחדים לבצק - הבצק צריך להיות במרקם של פלסטלינה.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומעצבים בעזרת הידיים כל חלק לשרוול מלבני באורך כ-45 ס”מ רוחב ובגובה 3 ס”מ, מעבירים להקפאה כחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בעזרת סכין חדה חותכים כל שרוול לפרוסות של חצי ס”מ מניחים על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לאפייה של 15 דקות, העוגיות משחימות קלות בשוליהן.
- מצננים כחצי שעה לפני שמגישים או מאחסנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפייה רגילה או בטורבו?
אפייה בתוכנית טורבו. בהצלחה ((: