פעם התנשקתם עם לחמניה? לחמניות שום ופטרוזיליה
לחמניות רכות עם טוויסט משגע! לחמניות אישיות מבצק שמרים רך עם שום קונפי שמוסיף להן טעם וריח חלומיים, וקישוט פטרוזיליה ומלח גס מלמעלה להשלמת ביס מושלם
לחמניות רכות עם טוויסט משגע! לחמניות אישיות מבצק שמרים רך עם שום קונפי שמוסיף להן טעם וריח חלומיים, וקישוט פטרוזיליה ומלח גס מלמעלה להשלמת ביס מושלם
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 351.5 קק״ל 7030.7 קק״לפחמימות 39.2 גרם 783.8 גרםשומן 19.0 גרם 380.2 גרםנתרן 433.3 מ״ג 8666.2 מ״גחלבון 5.8 גרם 116.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 32.1 גרםשומן רווי 2.5 גרם 50.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.6 מ״ג 232.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 17.7 מ״גאשלגן 69.5 מ״ג 1389.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות352
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 351.5 קק״ל 7030.7 קק״לפחמימות 39.2 גרם 783.8 גרםשומן 19.0 גרם 380.2 גרםנתרן 433.3 מ״ג 8666.2 מ״גחלבון 5.8 גרם 116.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 32.1 גרםשומן רווי 2.5 גרם 50.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.6 מ״ג 232.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 17.7 מ״גאשלגן 69.5 מ״ג 1389.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.6 מ״גסגור
מי לא אוהב לחם שום, שיקום! ומי לא אוהב את הגירסא הקטנטנה ומעודנת של לחמניות שום רכות זהובות וירקרקות בגלל תוספת הפטרוזיליה. תוכלו לאכול אותן עם כל תוספת שתרצו, אבל גם לחמניית שום בלי כלום זה מצויין. ואם ישארו לכם כמה, תוכלו לשלוח את הילדים למחרת עם לחם שכל הכיתה תרצה ממנו ביס.
ביקוצר, קבלו מתכון מושלם ללחמניות שום ופטרוזיליה שנועדו לנשיקות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 352 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כף מלח דק
-
2 כפות שוםמהקונפי שום שהכנו לפני
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
-
5 כוסות מים רותחיםליצירת אדים בתנור
קישוט
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 חופן מלח ים אטלנטיאו מלח גס
אופן הכנה
- מכינים את קונפי השום: מפרידים את שיני השום ומקלפים. מעבירים את שיני השום הקלופות לסיר קטן ומכסים בשמן הזית (חשוב ששמן הזית יכסה את שיני השום). מוסיפים את המלח.
- מחממים על להבה קטנה מאד (הכי קטנה שיש) את שמן הזית עם שיני השום (שלא ירתח כי אז הכל נשרף) ומערבבים מדי פעם. מבשלים עד ששיני השום מתרככות (כשעה).
- מצננים ושומרים בצנצנת אטומה במקרר (עם שמן הזית). זה נשמר הרבה מאד זמן ושימושי להרבה מאד מתכונים.
- טוחנים 2-3 כפות מקונפי השום (אפשר בעזרת מוט) לקבלת 2 כפות קונפי שום טחון לתיבול הלחמניות.
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים עם וו הלישה את הקמח, השמרים, המלח וקונפי השום ומוסיפים בזרם דק ואיטי את המים. ממשיכים ללוש כעשר דקות.
- מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים בנייר אפייה את תבניות התנור.
- כשהבצק תפח, מחלקים אותו על משטח מקומח קלות, לכדורים בגודל הרצוי (מומלץ במשקל 50 גרם ללחמניה).
- מגלגלים על גבי המשטח לכדור או לצורת אליפסה (קודם מכדררים ואז משטחים מעט).
- מניחים את הלחמניות על התבניות להתפחה שנייה של כ-20 דקות.
- אופים את הלחמניות: מכניסים לתחתית התנור תבנית ומוזגים לתוכה בזהירות 4-5 כוסות מים רותחים.
- מכניסים את הלחמניות לתנור (הזהרו מהאדים כשאתם פותחים את דלת התנור). אופים כ-20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
- מכינים את הקישוט: בזמן שהלחמניות בתנור, מערבבים בקערה את שמן הזית עם הפטרוזיליה.
- מוציאים את הלחמניות מהתנור, צובעים אותן בשמן הפטרוזיליה ומפזרים מעט מלח מעל.
אופן הכנה
- מכינים את קונפי השום: מפרידים את שיני השום ומקלפים. מעבירים את שיני השום הקלופות לסיר קטן ומכסים בשמן הזית (חשוב ששמן הזית יכסה את שיני השום). מוסיפים את המלח.
- מחממים על להבה קטנה מאד (הכי קטנה שיש) את שמן הזית עם שיני השום (שלא ירתח כי אז הכל נשרף) ומערבבים מדי פעם. מבשלים עד ששיני השום מתרככות (כשעה).
- מצננים ושומרים בצנצנת אטומה במקרר (עם שמן הזית). זה נשמר הרבה מאד זמן ושימושי להרבה מאד מתכונים.
- טוחנים 2-3 כפות מקונפי השום (אפשר בעזרת מוט) לקבלת 2 כפות קונפי שום טחון לתיבול הלחמניות.
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים עם וו הלישה את הקמח, השמרים, המלח וקונפי השום ומוסיפים בזרם דק ואיטי את המים. ממשיכים ללוש כעשר דקות.
- מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומרפדים בנייר אפייה את תבניות התנור.
- כשהבצק תפח, מחלקים אותו על משטח מקומח קלות, לכדורים בגודל הרצוי (מומלץ במשקל 50 גרם ללחמניה).
- מגלגלים על גבי המשטח לכדור או לצורת אליפסה (קודם מכדררים ואז משטחים מעט).
- מניחים את הלחמניות על התבניות להתפחה שנייה של כ-20 דקות.
- אופים את הלחמניות: מכניסים לתחתית התנור תבנית ומוזגים לתוכה בזהירות 4-5 כוסות מים רותחים.
- מכניסים את הלחמניות לתנור (הזהרו מהאדים כשאתם פותחים את דלת התנור). אופים כ-20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
- מכינים את הקישוט: בזמן שהלחמניות בתנור, מערבבים בקערה את שמן הזית עם הפטרוזיליה.
- מוציאים את הלחמניות מהתנור, צובעים אותן בשמן הפטרוזיליה ומפזרים מעט מלח מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן