מיני לחמניות שום: לחמניות שום מיקרו בזיל מבצק יוגורט באפלו
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 279.1 קק״ל 5582.5 קק״לפחמימות 40.5 גרם 809.3 גרםשומן 9.9 גרם 197.7 גרםנתרן 306.8 מ״ג 6136.5 מ״גחלבון 6.4 גרם 128.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.0 גרםשומן רווי 1.2 גרם 24.8 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 21.6 מ״גסידן 29.4 מ״ג 588.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 58.0 מ״ג 1159.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות279
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 279.1 קק״ל 5582.5 קק״לפחמימות 40.5 גרם 809.3 גרםשומן 9.9 גרם 197.7 גרםנתרן 306.8 מ״ג 6136.5 מ״גחלבון 6.4 גרם 128.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.0 גרםשומן רווי 1.2 גרם 24.8 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 21.6 מ״גסידן 29.4 מ״ג 588.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 58.0 מ״ג 1159.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.3 מ״גסגור
תמיד “פזלתי” למטבח ולאקונומיה. והינה 4 שנים אחרי השחרור שלי מצה”ל והחלפת עבודות שונות ומשונות נבחרתי להיות אקונום בחוקוק. אבל למען האמת, היה לי ברור שלבשל לחברי הקיבוץ בלבד לא יספק אותי.
על המבשלת האגדית שלנו בקיבוץ – אולגה זרד ז”ל כבר סיפרתי רבות, אבל היא והאיכויות שלה הן שנתנו לי את הרעיון והאופק “לפרוץ קדימה” עם המטבח הקיבוצי.
מהלך ראשון היה “מתחת לאפם של החברים” להפוך את המטבח לכשר (למרות שאני אפיקורס מוחלט) ומשם, התחלתי למכור אוכל למפעלים באזור ראש פינה וחצור, אירועים חיצוניים, קייטרינג לבתים וגם אל חדרי האירוח שבקיבוץ הגעתי עם האוכל שלי.
אחד הסמלים המאוד ברורים של אירוע מיוחד בקיבוץ, היה “ביסוני שום”! לחמניות קטנות, גדושות שמן ושום, מבית היוצר של “מאפיית עלית” האגדית שבטבריה.
הבל הפה השומי למדי היה מלווה אותך עוד יומיים אחרי, אבל למי אכפת. זה היה כל-כך טעים.
צריך לזכור, שלהי שנות ה-80 בקיבוצים, שיא הקולינריה בתחום הלחם, היה לחמנייה עוטפת נקניקיה, או חלה קלועה של שבת. לחמניות השום הקטנות בהחלט היו פורצות דרך של הזמנים ההם.
קיבלתי השבוע מזוגתו של בני כלי זכוכית להגשה, בשתי קומות, וזה החזיר אותי לשנות ה- 80. ישר חשבתי מה אוכל למלא את שתי הקומות הללו בצפיפות לארוחת הבוקר של שבת.
אמרנו שנות ה-80, אמרנו קיבוץ, וזיכרון הילדות שלי צץ לו. אז כבר ידעתי. לחמניות ביסוני שום. זה מה שהולך ליהיות כאן.
אז המתכון הוא מהראש, בנסיון לשחזר את הטעם ההוא רק בגרסה הבריאה והטעימה יותר. קלי קלות להכנה.
לעוד מתכונים מושלמים של פלג בכור לחצו כאן!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 279 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 כף שוםכתוש
-
1 כוס יוגורט 3%או יוגורט באפלו
-
1 כף דבש
-
2 כוסות מים פושריםאו קצת פחות
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את הקמח והשמרים ומפעילים על מהירות איטית.
- מוסיפים את השמן וכוס מים אחת. מיד אחרי זה את היוגורט והשום הכתוש ואז את יתרת המים. לאט לאט, עד שמתקבל בצק רך ונעים. שימו לב! לא בטוחה שתצטרכו את כל כמות המים, שלא יצא לכם דביק מידי.
- לשים 10 דקות. מוסיפים את המלח והדבש וממשיכים ללוש עוד 8 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כ-45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, ומכל כדור יוצרים נקניקיות דקות,עושים קשר ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את מצרכי תערובת השום, מפזרים מעל הלחמניות.
- מפזרים מעט מלח גס על כל לחמנייה ומשאירים לתפיחה קצרה נוספת.
- מחממים תנור לחום 220 מעלות. מכניסים לאפייה עד להשחמה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את הקמח והשמרים ומפעילים על מהירות איטית.
- מוסיפים את השמן וכוס מים אחת. מיד אחרי זה את היוגורט והשום הכתוש ואז את יתרת המים. לאט לאט, עד שמתקבל בצק רך ונעים. שימו לב! לא בטוחה שתצטרכו את כל כמות המים, שלא יצא לכם דביק מידי.
- לשים 10 דקות. מוסיפים את המלח והדבש וממשיכים ללוש עוד 8 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כ-45 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, ומכל כדור יוצרים נקניקיות דקות,עושים קשר ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את מצרכי תערובת השום, מפזרים מעל הלחמניות.
- מפזרים מעט מלח גס על כל לחמנייה ומשאירים לתפיחה קצרה נוספת.
- מחממים תנור לחום 220 מעלות. מכניסים לאפייה עד להשחמה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
אפשר שמיר???
היי, בטח שאפשר שמיר. כל עשב תיבול שאוהבים יתקבל בברכה (:
מושלם