רקע ראש השנה

הבקלאווה של רון יוחננוב – בקלאווה עם תפוחים ודבש

רון יוחננוב מכין קינוח מקורי שמתאים בול לחגי תשרי! בקלאווה מעלי פילו פריכים, במילוי תפוחי עץ, קינמון ואגוזי מלך, מזוגגת בסירופ מתוק עם דבש וגרידת לימון
רון יוחננוב מכין קינוח מקורי שמתאים בול לחגי תשרי! בקלאווה מעלי פילו פריכים, במילוי תפוחי עץ, קינמון ואגוזי מלך, מזוגגת בסירופ מתוק עם דבש וגרידת לימון
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    492
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 491.5 קק״ל 4914.8 קק״ל
    פחמימות 61.7 גרם 617.3 גרם
    שומן 25.6 גרם 256.4 גרם
    נתרן 149.9 מ״ג 1499.3 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 33.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 24.7 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 93.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 15.7 מ״ג 156.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 121.2 מ״ג 1212.2 מ״ג
    אבץ 138.7 מ״ג 1387.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    492
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 491.5 קק״ל 4914.8 קק״ל
    פחמימות 61.7 גרם 617.3 גרם
    שומן 25.6 גרם 256.4 גרם
    נתרן 149.9 מ״ג 1499.3 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 33.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 24.7 גרם
    שומן רווי 9.3 גרם 93.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 15.7 מ״ג 156.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 121.2 מ״ג 1212.2 מ״ג
    אבץ 138.7 מ״ג 1387.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
רון יוחננוב
X

12 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בקלוואה

סירופ


אופן הכנה

  1. בקערה, מערבבים את קוביות התפוחים עם הקמח, הסוכר והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים כף קורנפלור ומערבבים.

    מערבבים בקערה את התפוחים, הקינמון, הקמח, הסוכר והאגוזים. צילום: טל סיון-ציפורין
    מערבבים בקערה את התפוחים, הקינמון, הקמח, הסוכר והאגוזים. צילום: טל סיון-ציפורין

  2. במקביל ממיסים את המחמאה/הנטורינה, במיקרו או בסיר על אש קטנה.
  3. פותחים את דפי הפילו על משטח העבודה, מברישים כל עלה בעדינות במחמאה/נטורינה, מניחים מעליו עוד עלה, ועוד עלה - סה”כ 3 עלים.

    פותחים את דפי הפילו. צילום: טל סיון-ציפורין
    פותחים את דפי הפילו. צילום: טל סיון-ציפורין

  4. מפזרים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה.
    מניחים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מניחים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה. צילום: טל סיון-ציפורין

    מניחים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה. צילום: טל סיון-ציפורין
    צילום: טל סיון-ציפורין

  5. מניחים בתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים עד שמתקבלת תבנית שלמה של רולדות דקות וארוכות.
  6. מחממים תנור לחום של 180מעלות ומברישים שוב במחמאה/נטורינה כל רולדה.
  7. חותכים את הרולדות (לפני האפייה) בתוך התבנית לריבועים בגודל רצוי, מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד הזהבה, מוציאים ומצננים.

    בקלאווה תפוחים עם סירופ דבש. צילום: טל סיון-ציפורין
    בקלאווה תפוחים עם סירופ דבש. צילום: טל סיון-ציפורין

  8. מכינים את הסירופ בסמוך להגשה: בתוך קלחת קטנה שמים את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.
  9. מזגגים את המאפים הצוננים בסירופ החם בסמוך להגשה (כדי לשמור על הקריספיות של המאפה).

    סירופ דבש ותבילינים. צילום: טל סיון-ציפורין
    סירופ דבש ותבילינים. צילום: טל סיון-ציפורין

  10. מקשטים באגוזים ומגישים.

    בקלאווה תפוחים עם סירופ דבש. צילום: טל סיון-ציפורין
    בקלאווה תפוחים עם סירופ דבש. צילום: טל סיון-ציפורין


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הבקלאווה של רון יוחננוב – בקלאווה עם תפוחים ודבש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (20)

Avatar

    Avatar
    הילה

    המתכום לא תואם לסרטון של רון /-: הוא עושה עם שני עלי פילו, מרסס שמן, מפזר על כל העלה את התפוחים. במתכום רשמתם 3 עלים, מריחה בחמאה, ואת התםוחים מרכזים בצד העלה.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי הילה, זה אותו מתכון, רון הכין אותו בסרטון בגרסה טיפונת אחרת, אך התוצאה המתקבלת זהה, כך שאין צורך ליחס לאופן ההכנה שבסרטון יותר מדי חשיבות. שנה טובה!

    Avatar
    קרן

    ההנחיות בסרטון לא תואמות את הףאופן ההכנה בכתוב ובתמונות

      Avatar
      מערכת Foody

      היי קרן, תוכלי להיות ספציפית יותר מה בדיוק לא תואם? תודה.

      Avatar
      הילה

      נכון. בסרטון רון שם 2 עלי פילו (ולא 3) מרסס בשמן (ולא מורח בחמאה) מפזר את המלית על כל העלה (ולא מרכז בקצה העלה את הכל)

      Avatar
      מערכת Foody

      היי הילה, זה אותו מתכון, רון הכין אותו בסרטון בגרסה טיפונת אחרת, אך התוצאה המתקבלת זהה, כך שאין צורך ליחס לאופן ההכנה שבסרטון יותר מדי חשיבות. שנה טובה!

    Avatar
    אביבה סויסה

    נהנית מאד מהמתכונים שלך

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה ושנה טובה אביבה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות