אם לסבתא היו תפוזים: עוגת תפוזים בחושה
עוגה בחושה שמכינים בקלות ובמהירות, עם מיץ תפוזים טרי והתוצאה עסיסית רכה וטעימה. זאת בדיוק העוגה שאתם צריכים ליד הקפה, שהוא בעצם סתם תרוץ
עוגה בחושה שמכינים בקלות ובמהירות, עם מיץ תפוזים טרי והתוצאה עסיסית רכה וטעימה. זאת בדיוק העוגה שאתם צריכים ליד הקפה, שהוא בעצם סתם תרוץ
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4476.2 קק״ל 4476.2 קק״לפחמימות 605.7 גרם 605.7 גרםשומן 197.1 גרם 197.1 גרםנתרן 937.4 מ״ג 937.4 מ״גחלבון 74.5 גרם 74.5 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 79.4 גרם 79.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 379.2 מ״ג 379.2 מ״גברזל 8.4 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 859.4 מ״ג 859.4 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות4476
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4476.2 קק״ל 4476.2 קק״לפחמימות 605.7 גרם 605.7 גרםשומן 197.1 גרם 197.1 גרםנתרן 937.4 מ״ג 937.4 מ״גחלבון 74.5 גרם 74.5 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 79.4 גרם 79.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 379.2 מ״ג 379.2 מ״גברזל 8.4 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 859.4 מ״ג 859.4 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 4476 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לעוגה
-
200 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחמומסת
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
4 קליפת תפוז בינונייםאפשר גרידה מכל התפוזים שנסחטו
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
2 1/2 כפיות אבקת אפייה
להגשה
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית לחם בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הבלובנד והסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לטרוף, עד שהן נטמעות בתערובת.
- מוסיפים את המיץ וגרידת התפוזים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-45-50 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת, מזהיבה, והקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ללא פירורים.
- מצננים קצת, זורים אבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית לחם בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הבלובנד והסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לטרוף, עד שהן נטמעות בתערובת.
- מוסיפים את המיץ וגרידת התפוזים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים שוב עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-45-50 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת, מזהיבה, והקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש ללא פירורים.
- מצננים קצת, זורים אבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
שלום ותודה על המתכון.שאלה הא אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה? תודה
היי, אפשר בהחלט להחליף לחמאה. בהצלחה (:
נראה מצוין! בא לנו ביס כזה עם הקפה של הבוקר!