אחת העוגיות אם לא ה! עוגיות שוקולד ושקדים של שגב משה
שגב משה מכין את אחת העוגיות הכי טעימות ומוצלחות שתכינו! כל מה שנותר הוא לשדך לעוגייה כוס קפה משובחת ויש לכם רגע של אתנחתא קסומה באמצע היום!
שגב משה מכין את אחת העוגיות הכי טעימות ומוצלחות שתכינו! כל מה שנותר הוא לשדך לעוגייה כוס קפה משובחת ויש לכם רגע של אתנחתא קסומה באמצע היום!
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 249.4 קק״ל 3740.5 קק״לפחמימות 33.3 גרם 499.7 גרםשומן 13.2 גרם 197.7 גרםנתרן 167.1 מ״ג 2506.7 מ״גחלבון 5.2 גרם 77.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 30.7 גרםשומן רווי 6.3 גרם 94.8 גרםכולסטרול 76.5 מ״ג 1147.4 מ״גסידן 38.3 מ״ג 574.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 178.4 מ״ג 2676.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 12.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות249
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 249.4 קק״ל 3740.5 קק״לפחמימות 33.3 גרם 499.7 גרםשומן 13.2 גרם 197.7 גרםנתרן 167.1 מ״ג 2506.7 מ״גחלבון 5.2 גרם 77.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 30.7 גרםשומן רווי 6.3 גרם 94.8 גרםכולסטרול 76.5 מ״ג 1147.4 מ״גסידן 38.3 מ״ג 574.9 מ״גברזל 1.6 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 178.4 מ״ג 2676.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 12.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 249 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ביצים L
-
100 גרם חמאה רכה
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1 כוס קפה הפוך
-
160 גרם סוכר חום3/4 כוס
-
140 גרם קמח תופח1 כוס
-
2 כפות אבקת קקאו
-
1/2 כוס שקדים טבעייםאו אגוזים - לא קלויים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים במכונת קפה ספל קטן של הפוך או אספרסו קצר.
- ממיסים בקערה המונחת על סיר עם מים (באן-מארי) על כיריים, שוקולד עם חמאה ומערבבים עם מטרפה עד למסה.
- מוסיפים את הקפה ההפוך/האספרסו לקערה, מערבבים למרקם חלק ומורידים את הקערה מהבן מארי.
- מוסיפים לקערה את הסוכר, השקדים, הקקאו והביצים וטורפים למרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף (לא מטרפה) עד למרקם אחיד ללא גושים.
- התערובת אמורה להיות סמיכה, אל דאגה, מכניסים למקרר למשך שעה.
- מוציאים מהמקרר ומעבירים את התערובת לשקית זילוף (או בעזרת 2 כפות) מזלפים עוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה - שימו לב שאתם מזלפים את העוגיות במרווחים בין עוגייה אחת לשנייה - הן תופחות.
- אופים כ-20 דקות עד עד שהן מוכנות, מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים עשר דקות לפחות לפני ההגשה.
- מפדרים את העוגיות עם מעט קקאו מעל ומתפנקים באחת העוגיות היותר מוצלחות שתכינו!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים במכונת קפה ספל קטן של הפוך או אספרסו קצר.
- ממיסים בקערה המונחת על סיר עם מים (באן-מארי) על כיריים, שוקולד עם חמאה ומערבבים עם מטרפה עד למסה.
- מוסיפים את הקפה ההפוך/האספרסו לקערה, מערבבים למרקם חלק ומורידים את הקערה מהבן מארי.
- מוסיפים לקערה את הסוכר, השקדים, הקקאו והביצים וטורפים למרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף (לא מטרפה) עד למרקם אחיד ללא גושים.
- התערובת אמורה להיות סמיכה, אל דאגה, מכניסים למקרר למשך שעה.
- מוציאים מהמקרר ומעבירים את התערובת לשקית זילוף (או בעזרת 2 כפות) מזלפים עוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה - שימו לב שאתם מזלפים את העוגיות במרווחים בין עוגייה אחת לשנייה - הן תופחות.
- אופים כ-20 דקות עד עד שהן מוכנות, מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים עשר דקות לפחות לפני ההגשה.
- מפדרים את העוגיות עם מעט קקאו מעל ומתפנקים באחת העוגיות היותר מוצלחות שתכינו!
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
אולי כי הקפה היה אספרסו ללא חלב ?
לא צריך חלב.
יצא עוגה, לא עוגיה
הקפה הפוך מוכן עם חלב? והאם כוס הכוונה לכוס של 240 מ”ל?
הכוונה היא לכוס קפה הפוך מוכן ממכונה המכילה כ-90 מ”ל. בהצלחה.