בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש
קינוח אישי, מפנק ומקורי כמו של ירדן ואושרי מ-MKR - בורקס תפוחים ודבש! בצק עלים פריך, ממולא בתפוחים מבושלים קלות בדבש וקינמון, מוגש עם רוטב יוגורט ודבש
קינוח אישי, מפנק ומקורי כמו של ירדן ואושרי מ-MKR - בורקס תפוחים ודבש! בצק עלים פריך, ממולא בתפוחים מבושלים קלות בדבש וקינמון, מוגש עם רוטב יוגורט ודבש
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 454.1 קק״ל 5448.8 קק״לפחמימות 59.2 גרם 710.9 גרםשומן 21.4 גרם 257.2 גרםנתרן 19.6 מ״ג 235.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 71.5 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 35.5 גרםשומן רווי 10.6 גרם 127.4 גרםכולסטרול 30.0 מ״ג 359.9 מ״גסידן 8.0 מ״ג 95.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 21.4 מ״ג 256.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות454
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 454.1 קק״ל 5448.8 קק״לפחמימות 59.2 גרם 710.9 גרםשומן 21.4 גרם 257.2 גרםנתרן 19.6 מ״ג 235.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 71.5 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 35.5 גרםשומן רווי 10.6 גרם 127.4 גרםכולסטרול 30.0 מ״ג 359.9 מ״גסידן 8.0 מ״ג 95.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 21.4 מ״ג 256.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״גסגור
דבר ראשון בואו נסכים, ירדן ואושרי הם גאונים. לראות את ירדן לשה בצק, זה עונג צרוף. ירדן ואושרי מ-MKR כבשו אותנו עם לא מעט מנות מקסימות, אבל הנהדרת שבהן לפי דעתנו זה בורקס התפוחים המושלם שהם הכינו. אנחנו הכנו גירסה שלנו שמתאימה לראש השנה ובכלל. בורקס תפוחים – קל, חכם וטעים טעים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 454 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
7 תפוחי עץ פינק ליידי גדולים
-
2 כפות חמאהאו מחמאה
-
3 כפות סוכר חוםאו לבן
-
2 כפות דבש
-
1 כף קינמון טחוןאו לפי הטעם
-
1/2 כוס צימוקים כהיםלא חובה
בורקס
אופן הכנה
- מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים את הליבה והגרעינים. כל שמינית של תפוח פורסים לפרוסות דקות (אפשר גם לחתוך לקוביות).
- את התפוחים החתוכים כדאי לשמור בקערה עם מים ומעט מיץ לימון למניעת השחרה.
- מסננים את התפוחים מהמים.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את התפוחים.
- מוסיפים את הסוכר, הדבש והקינמון מערבבים היטב ומבשלים כרבע שעה (מדי פעם מערבבים) עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא יותר מדי). מצננים מעט.
- מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבורקסים: פורסים את הבצק על משטח מקומח מעט ומרדדים קצת.
- מחלקים את הבצק לקוביות של 10X10ס”מ (לבורקסים בגודל בינוני-גדול או קטנים יותר לבורקסים קטנים).
- מניחים במרכז כל קוביית בצק כף-כף וחצי מהמילוי וסוגרים לצורת משולש (מרימים את פינת הבצק ומהדקים לפינה הנגדית). מועכים באצבעות את שולי הבצק כדי שלא ייפתח באפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- טורפים את הביצה עם המים וצובעים את הבורקסים בביצה.
- מכניסים לתנור ואופים 18-20 דקות (עד שהבצק תפוח וצבעו זהוב ויפה).
- מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את היוגורט והדבש, מוסיפים מעט נענע קצוצה ומגישים לצד הבורקסים.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים את הליבה והגרעינים. כל שמינית של תפוח פורסים לפרוסות דקות (אפשר גם לחתוך לקוביות).
- את התפוחים החתוכים כדאי לשמור בקערה עם מים ומעט מיץ לימון למניעת השחרה.
- מסננים את התפוחים מהמים.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את התפוחים.
- מוסיפים את הסוכר, הדבש והקינמון מערבבים היטב ומבשלים כרבע שעה (מדי פעם מערבבים) עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא יותר מדי). מצננים מעט.
- מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבורקסים: פורסים את הבצק על משטח מקומח מעט ומרדדים קצת.
- מחלקים את הבצק לקוביות של 10X10ס”מ (לבורקסים בגודל בינוני-גדול או קטנים יותר לבורקסים קטנים).
- מניחים במרכז כל קוביית בצק כף-כף וחצי מהמילוי וסוגרים לצורת משולש (מרימים את פינת הבצק ומהדקים לפינה הנגדית). מועכים באצבעות את שולי הבצק כדי שלא ייפתח באפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- טורפים את הביצה עם המים וצובעים את הבורקסים בביצה.
- מכניסים לתנור ואופים 18-20 דקות (עד שהבצק תפוח וצבעו זהוב ויפה).
- מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את היוגורט והדבש, מוסיפים מעט נענע קצוצה ומגישים לצד הבורקסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
כמה גרם של יוגרוט זה 2 מיכלים
1 גביע יוגורט=200 גרם, אזי 2 גביעי יוגורט=400 גרם.
וואו אכין עם הילדים לקראת החג