פרוסה של אהבה: עוגת שיש קפה עם קינמון ופקאנים
רון יוחננוב במתכון מושלם לעוגת שיש קפה עם קינמון ופקאנים בכמה שלבים פשוטים, בפחות משעה ויש לכם את עוגת השיש שהולכת להדהים את כל האורחים ומושלמת ליד הקפה
רון יוחננוב במתכון מושלם לעוגת שיש קפה עם קינמון ופקאנים בכמה שלבים פשוטים, בפחות משעה ויש לכם את עוגת השיש שהולכת להדהים את כל האורחים ומושלמת ליד הקפה
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5029.9 קק״ל 5029.9 קק״לפחמימות 759.1 גרם 759.1 גרםשומן 189.0 גרם 189.0 גרםנתרן 1540.8 מ״ג 1540.8 מ״גחלבון 85.6 גרם 85.6 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 17.1 גרםשומן רווי 88.1 גרם 88.1 גרםכולסטרול 934.9 מ״ג 934.9 מ״גסידן 695.8 מ״ג 695.8 מ״גברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1720.6 מ״ג 1720.6 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות5030
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5029.9 קק״ל 5029.9 קק״לפחמימות 759.1 גרם 759.1 גרםשומן 189.0 גרם 189.0 גרםנתרן 1540.8 מ״ג 1540.8 מ״גחלבון 85.6 גרם 85.6 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 17.1 גרםשומן רווי 88.1 גרם 88.1 גרםכולסטרול 934.9 מ״ג 934.9 מ״גסידן 695.8 מ״ג 695.8 מ״גברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1720.6 מ״ג 1720.6 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 5030 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
2 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
100 גרם חמאהמומסת או נטורינה לפרווה
-
3 כוסות קמח לבן
-
1שקית או 10 גרם אבקת אפייה
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כוס חלב 3%/ חלב צמחי לפרווה
-
1כוס או 50 מ"ל אספרסוארוך
-
1 קורט מלח דק
שכבת השיש
-
1 כוס סוכר חום
-
50 גרם חמאהמומסת
-
2 כפות קמח לבן
-
1 כף קינמון טחון
עיטור
-
50 גרם אגוזי פקאןקצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה מערבבים את הביצים עם הסוכר. לאחר מכן מוזגים את החמאה המומסת, הוניל, הקפה והחלב אל קערת הביצים, מערבבים היטב.
- מוספים את הקמח, מלח ואבקת האפייה. מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את המרכיבים לתערובת השיש.
- מוזגים מחצית מבלילת העוגה לתבנית, מוסיפים מעל חצי מתערובת השיש ומעל מוזגים את שארית בלילת העוגה. את יתרת תערובת השיש שופכים מעל.
- בעזרת קצה כף, מייצרים טקסטורת שיש, מפזרים מעל פקאנים ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה מערבבים את הביצים עם הסוכר. לאחר מכן מוזגים את החמאה המומסת, הוניל, הקפה והחלב אל קערת הביצים, מערבבים היטב.
- מוספים את הקמח, מלח ואבקת האפייה. מערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
- בקערה נפרדת, מערבבים את המרכיבים לתערובת השיש.
- מוזגים מחצית מבלילת העוגה לתבנית, מוסיפים מעל חצי מתערובת השיש ומעל מוזגים את שארית בלילת העוגה. את יתרת תערובת השיש שופכים מעל.
- בעזרת קצה כף, מייצרים טקסטורת שיש, מפזרים מעל פקאנים ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
בשיתוף עם דלונגי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (37)
יש אפשרות להכין את העוגת עם נוזל אחר שהוא לא קפה?
אפשר לוותר על הקפה. ובכל מקרה, אם אין לך אספרסו, אפשר להכין מקפה נמס או מגורען.
תערובת השוקולד יצאה לי מאד גרגירית ולא הצלחתילעשות מהעוגה שיש,היא תהרס?ולמה היא יצאה גרגירית?עשיתי בדיוק לפי המתכון..
אין במתכון שוקולד או קקאו…. יכול להיות שהגרגריות היא מהסוכר, הוא יימס בתנור והגרגריות אל תורגש. בהצלחה!
האם יעבוד עם רסק תפוחי עץ במקום ביצים ?
היי, אמור לעבוד גם עם רסק תפוחי עץ. נשמח לשמוע איך יצא(: בהצלחה!