ממתקים של הטבע: תמרים ממולאים בתערובת אגוזים
- פלג בכור
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 57.9 קק״ל 1158.5 קק״לפחמימות 5.6 גרם 112.4 גרםשומן 3.6 גרם 71.9 גרםנתרן 0.2 מ״ג 4.7 מ״גחלבון 0.9 גרם 17.2 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.2 מ״ג 404.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 220.1 מ״ג 4401.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות58
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 57.9 קק״ל 1158.5 קק״לפחמימות 5.6 גרם 112.4 גרםשומן 3.6 גרם 71.9 גרםנתרן 0.2 מ״ג 4.7 מ״גחלבון 0.9 גרם 17.2 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 39.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.2 מ״ג 404.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 220.1 מ״ג 4401.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 9.0 מ״גסגור
כבר דיברתי לא מעט על האתר שלנו “עלעלים עד הבית” והדרך בה הנגשנו את התוצרת שלנו ושל חקלאים אחרים לפתח ביתם של הרבה משפחות בישראל.
בגלל הנוחות השת”פים שלנו היו עם חקלאים מהאזור שלנו (השרון), בין היתר ובעיקר בגלל לוגיסטיקה.
עם הזמן, קיבלנו פניות מחקלאים נוספים מאזורים אחרים בארץ, בעיקר “אזורי ספר” מרוחקים, ששם המצב גרוע יותר – הסגר והקורונה כמעט וחיסלו משקים שלמים.
כך מצאנו את עצמנו מביאים תמרים מהערבה, תמר מג’עול ג’אמבו מטורף! היתרון שלנו הוא שיש לנו חממה בחצבה, משם עולה תוצרת כל לילה ולכן הצלחנו לעזור לחקלאי הזה ולמכור גם את התוצרת שלו באתר שלנו.
אנחנו בפתחו של יום כיפור, ואין דבר יותר בריא וטעים לשבור איתו את הצום מאשר “הממתק של הטבע”. , בלי חומרים מייצבים או משמרים. רק אגוזים ותמרים! והמתכון, הכי קל בארץ. חתימה טובה וצום קל!
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 58 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
20 תמרי מג'הול בינוניים
-
2 כפות סילאן
-
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
-
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים
-
1/2 כוס אגוזי פקאן
אופן הכנה
- טוחנים את שלושת סוגי האגוזים יחד במעבד מזון, עד לקבלת תערובת דקה ואחידה.
- מוסיפים מעט סילאן כדי לאחד ולהפוך אותה לדביקה (אם צריך יותר סילאן, הוסיפו).
- בעזרת סכין, חורצים את התמר לאורכו - רק בצד אחד. מוציאים את החרצן וממלאים בנדיבות מהמילוי.
- מגישים בצלחת לצד מיקרו רוקט, לשבירת המתיקות (מומלץ, אבל לא חייבים).
אופן הכנה
- טוחנים את שלושת סוגי האגוזים יחד במעבד מזון, עד לקבלת תערובת דקה ואחידה.
- מוסיפים מעט סילאן כדי לאחד ולהפוך אותה לדביקה (אם צריך יותר סילאן, הוסיפו).
- בעזרת סכין, חורצים את התמר לאורכו - רק בצד אחד. מוציאים את החרצן וממלאים בנדיבות מהמילוי.
- מגישים בצלחת לצד מיקרו רוקט, לשבירת המתיקות (מומלץ, אבל לא חייבים).
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
הכי טעים