קציצות עוף וברוקולי פשוטות שילדים אוהבים
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 100.8 קק״ל 2016.0 קק״לפחמימות 4.3 גרם 85.7 גרםשומן 6.3 גרם 126.0 גרםנתרן 193.4 מ״ג 3867.8 מ״גחלבון 6.3 גרם 126.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.3 גרםשומן רווי 0.7 גרם 14.4 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 6.3 מ״ג 125.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 17.9 מ״ג 358.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות101
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 100.8 קק״ל 2016.0 קק״לפחמימות 4.3 גרם 85.7 גרםשומן 6.3 גרם 126.0 גרםנתרן 193.4 מ״ג 3867.8 מ״גחלבון 6.3 גרם 126.2 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.3 גרםשומן רווי 0.7 גרם 14.4 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 6.3 מ״ג 125.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 17.9 מ״ג 358.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.7 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 101 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חזה עוף שלם בינוני
-
1 ראש ברוקולימפורק לפרחים וחלוט
-
2 שיני שום
-
2 ביצים L
-
1 כוס פירורי לחם
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס שמן קנולהלטיגון
אופן הכנה
- שמים את חזה העוף בתוך מכשיר קוצץ ומפעילים עד שמתקבל חזה עוף קצוץ דק.
- מעבירים את חזה העוף לקערת ערבוב, שמים במכשיר את הברוקולי והשום ומפעילים עד שגם הם קצוצים דק. מוסיפים אותם לקערה עם העוף.
- מוסיפים לקערה את הביצים, פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים עד לקבלת מסה דביקה.
- יוצרים מהמסה קציצות פחוסות בגודל רצוי.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים כ-3-4 דקות, או עד להזהבה יפה.
- מגישים מיד.
אופן הכנה
- שמים את חזה העוף בתוך מכשיר קוצץ ומפעילים עד שמתקבל חזה עוף קצוץ דק.
- מעבירים את חזה העוף לקערת ערבוב, שמים במכשיר את הברוקולי והשום ומפעילים עד שגם הם קצוצים דק. מוסיפים אותם לקערה עם העוף.
- מוסיפים לקערה את הביצים, פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים עד לקבלת מסה דביקה.
- יוצרים מהמסה קציצות פחוסות בגודל רצוי.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים כ-3-4 דקות, או עד להזהבה יפה.
- מגישים מיד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
האם אפשר לוותר על פירורי הלחם?
אפשר, אבל עדיף שלא. פירורי הלחם מעניקים לקציצות אווריריות ולבלילה להיות פחות רטובה, כך שקל יותר ליצור ממנה כדורים לקציצות.
אפשר לאפות במקום לטגן ?
כן, אם כי בטיגון הקציצות יוצאות יותר טעימות.
נראה מתכון מצוין. מכיוון שאני משתמשת בברוקולי קפוא וחזה עוף טחון באיטליז, אשמח לדעת מה המשקל הרצוי של שני המרכיבים.
הכמות המומלצת היא על כל חצי ק”ג עוף טחון בין חצי ל3/4 קית ברוקולי קפוא (אם רוצים יותר טעם של ברוקולי בקציצות, אפשר גם להשתמש בכל הכמות שבשקית). ניתן “לשחק” עם הכמויות לפי טעמך האישי. בהצלחה!