מלכת הכוורת: עוגת דבש קלאסית
הכנתם פעם כתר מתוק ואכיל? העוגה שתהפוך אתכם למלכים באפייה! עוגת דבש קלאסית יפיפייה שהולכת נפלא ליד הקפה או התה, כי מי אמר שעוגות דבש מכינים רק בראש השנה?
הכנתם פעם כתר מתוק ואכיל? העוגה שתהפוך אתכם למלכים באפייה! עוגת דבש קלאסית יפיפייה שהולכת נפלא ליד הקפה או התה, כי מי אמר שעוגות דבש מכינים רק בראש השנה?
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4659.9 קק״ל 4659.9 קק״לפחמימות 657.0 גרם 657.0 גרםשומן 197.1 גרם 197.1 גרםנתרן 1876.0 מ״ג 1876.0 מ״גחלבון 74.3 גרם 74.3 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 9.9 גרםשומן רווי 79.4 גרם 79.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 402.6 מ״ג 402.6 מ״גברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 817.6 מ״ג 817.6 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4660
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4659.9 קק״ל 4659.9 קק״לפחמימות 657.0 גרם 657.0 גרםשומן 197.1 גרם 197.1 גרםנתרן 1876.0 מ״ג 1876.0 מ״גחלבון 74.3 גרם 74.3 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 9.9 גרםשומן רווי 79.4 גרם 79.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 402.6 מ״ג 402.6 מ״גברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 817.6 מ״ג 817.6 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4660 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
240מ"ל או 1 כוס מים חמים
-
2 כפיות קפה נמס
-
4 ביצים L
-
200גרם או 1/2 כוס סוכר חום כההאו סוכר חום דמררה
-
200 גרם מחמאהמומסת אך לא חמה (או חמאה לגרסה חלבית)
-
240גרם או 2/3 כוס דבשנוזלי
-
350גרם או 2 1/2 כוסות קמח לבן
-
10גרם או 2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית קינמון טחוןלא חובה
הגשה
-
זילופי דבש
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים קלות את התבנית. מערבבים את המים החמים והקפה ומשאירים בצד להתקרר.
- שמים במיקסר עם וו בלון את הביצים, הסוכר החום והחמאה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הדבש והקפה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה יחסית דלילה בלי גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-50-55 דקות עד שהעוגה מתייצבת, או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש בלי פירורים.
- מוציאים מהתנור, משאירים בתבנית כ-10 דקות ורק אז הופכים לצלחת הגשה.
- מזלפים קצת דבש, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים קלות את התבנית. מערבבים את המים החמים והקפה ומשאירים בצד להתקרר.
- שמים במיקסר עם וו בלון את הביצים, הסוכר החום והחמאה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הדבש והקפה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה יחסית דלילה בלי גושים.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ-50-55 דקות עד שהעוגה מתייצבת, או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש בלי פירורים.
- מוציאים מהתנור, משאירים בתבנית כ-10 דקות ורק אז הופכים לצלחת הגשה.
- מזלפים קצת דבש, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן