פסטה אליו אוליו – האמא של כל הפסטות האיטלקיות!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 369.9 קק״ל 1479.5 קק״לפחמימות 44.9 גרם 179.5 גרםשומן 16.4 גרם 65.4 גרםנתרן 585.2 מ״ג 2341.0 מ״גחלבון 11.5 גרם 45.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.0 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.0 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 30.5 מ״גסידן 102.8 מ״ג 411.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 8.1 מ״ג 32.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות370
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 369.9 קק״ל 1479.5 קק״לפחמימות 44.9 גרם 179.5 גרםשומן 16.4 גרם 65.4 גרםנתרן 585.2 מ״ג 2341.0 מ״גחלבון 11.5 גרם 45.9 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.0 גרםשומן רווי 3.8 גרם 15.0 גרםכולסטרול 7.6 מ״ג 30.5 מ״גסידן 102.8 מ״ג 411.0 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 8.1 מ״ג 32.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״גסגור
רוטב אליו אוליו (באיטלקית אליו=שום, אוליו=שמן) הוא הרוטב האיטלקי הבסיסי המלווה את הפסטה. מדובר במנה פשוטה וגאונית שכשמכינים אותה באופן מדויק עם חומרי גלם טובים, היא יוצאת הכי גורמה שאפשר.
טיגון השום בשמן הוא הבסיס לרוטב, לזה אפשר להוסיף אם רוצים מגוון אפשרויות: מעשבי תיבול, פלפל צ’ילי, עגבניות שרי, גבינות ומה לא?!
אבל זכרו שלא תמיד חייבים להוסיף… פסטה אל-דנטה טובה עטופה בשמן זית ושום באמת לא צריכה יותר!
מרכיבים 7 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 370 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פסטה ספגטי
-
5 כפות שמן זית
-
5 שיני שוםפרוסות
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף שטוחה פלפל צ’ילי אדוםפרוס או צ'ילי יבש/אורגנו/פטרוזיליה (לא חובה)
להגשה
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת (לא חובה)
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (שומרים 2 מצקות ממי הבישול לאחר הסינון).
- מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את השום ומזהיבים (הזהרו שלא יישרף).
- מעבירים את הפסטה המסוננת למחבת עם 2 מצקות ממי הבישול ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח ופלפל (אפשר להוסיף גם צ’ילי חריף או פלפל צ’ילי אדום/ירוק או אורגנו או פטרוזיליה קצוצה) מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים עם פרמזן מגורר בצד.
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (שומרים 2 מצקות ממי הבישול לאחר הסינון).
- מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את השום ומזהיבים (הזהרו שלא יישרף).
- מעבירים את הפסטה המסוננת למחבת עם 2 מצקות ממי הבישול ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח ופלפל (אפשר להוסיף גם צ’ילי חריף או פלפל צ’ילי אדום/ירוק או אורגנו או פטרוזיליה קצוצה) מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים עם פרמזן מגורר בצד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
אפשר להוסיף ירקות כלשהו
אפשר 🙂 ויש גם מתכונים אחרים שבהם יש כבר ירקות, כמו המתכון הזה למשל:
https://foody.co.il/foody_recipe/%D7%A4%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%A1-%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A1%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%97%D7%93
אפשר עם פסטה קצרה?
בטח. אפשר להכין עם כל פסטה שאוהבים.