קיש בטטה וברוקולי טבעוני שמתאים לכל יום בשבוע
קיש בטטה וברוקולי טבעוני שלא תרגישו בהבדל. הוא מתאים לכל ארוחה ואפילו למרכז השולחן ביום שישי, קיש פריך וחמים שעושה נעים בבטן
קיש בטטה וברוקולי טבעוני שלא תרגישו בהבדל. הוא מתאים לכל ארוחה ואפילו למרכז השולחן ביום שישי, קיש פריך וחמים שעושה נעים בבטן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3059.9 קק״ל 3059.9 קק״לפחמימות 305.3 גרם 305.3 גרםשומן 182.4 גרם 182.4 גרםנתרן 4051.7 מ״ג 4051.7 מ״גחלבון 38.8 גרם 38.8 גרםסיבים תזונתיים 16.1 גרם 16.1 גרםשומן רווי 78.3 גרם 78.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 129.2 מ״ג 129.2 מ״גברזל 6.0 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 1013.5 מ״ג 1013.5 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות3060
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3059.9 קק״ל 3059.9 קק״לפחמימות 305.3 גרם 305.3 גרםשומן 182.4 גרם 182.4 גרםנתרן 4051.7 מ״ג 4051.7 מ״גחלבון 38.8 גרם 38.8 גרםסיבים תזונתיים 16.1 גרם 16.1 גרםשומן רווי 78.3 גרם 78.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 129.2 מ״ג 129.2 מ״גברזל 6.0 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 1013.5 מ״ג 1013.5 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 3060 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
50 גרם מחמאה
-
50 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית אגוז מוסקטטחון
-
1 כפית מלח דק
-
2 מיכלים שמנת צמחית לבישול
-
1 בטטה גדולהאו 2 בינוניות מקולפת וחתוכות לעיגולים
-
1/2 שקית ברוקוליקפוא
-
2 כפות גבינה צהובה 22%גבינה טבעונית מגורדת
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את כל המצרכים לתוך מעבד מזון או מיקסר ומפעילים עד שכל החומרים מתאחדים לבצק אחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה .
- מכינים את המלית: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות טורבו .שמים על תבנית את הברוקולי ואת הבטטה, שופכים עליהם מעט שמן זית ומכניסים לתנור עד לריכוך. מוציאים ומצננים.
- מכינים רוטב בשמל: במחבת מיסים את המחמאה, מוסיפים את הקמח ומתחילים לערבב. תוך כדי ערבוב מוסיפים את אגוז מוסקט והמלח תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ולא גושית.
- מוסיפים את השמנות ומערבבים עד לרתיחה. מכבים את האש.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו. מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס”מ ומכניסים לתבנית בקוטר 24 ס”מ.
- מורידים את שאריות הבצק הנותרות מהדפנות בעזרת סכין חדה. מסדרים את הברוקולי והבטטה ושופכים מעל את רוטב הבשמל.
- מכניסים לתנור למשך 40 דקות או עד שהמילוי הופך לזהוב ושחום.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים את כל המצרכים לתוך מעבד מזון או מיקסר ומפעילים עד שכל החומרים מתאחדים לבצק אחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה .
- מכינים את המלית: מחממים את התנור לחום של 200 מעלות טורבו .שמים על תבנית את הברוקולי ואת הבטטה, שופכים עליהם מעט שמן זית ומכניסים לתנור עד לריכוך. מוציאים ומצננים.
- מכינים רוטב בשמל: במחבת מיסים את המחמאה, מוסיפים את הקמח ומתחילים לערבב. תוך כדי ערבוב מוסיפים את אגוז מוסקט והמלח תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ולא גושית.
- מוסיפים את השמנות ומערבבים עד לרתיחה. מכבים את האש.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו. מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס”מ ומכניסים לתבנית בקוטר 24 ס”מ.
- מורידים את שאריות הבצק הנותרות מהדפנות בעזרת סכין חדה. מסדרים את הברוקולי והבטטה ושופכים מעל את רוטב הבשמל.
- מכניסים לתנור למשך 40 דקות או עד שהמילוי הופך לזהוב ושחום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (21)
שלום,. במה אפשר להמיר את המחמאה? האם בממרח שקדיה אולי? או בשמנת לבישול על בסיס אורז אולי?
הי דנה. אפשר להמיר בנטורינה, מרגרינה, או בשמן ניטרלי (רק 85 גרם שמן על כל 100 גרם חמאה)
הכנתי אינספור פעמים, כל פעם יוצא פשוט מושלם. אלפי תודות!!!!!
דיאנה, מאוד שמחים שאהבת!
או אוו טבעוני זה טוב!
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- לא רק לטבעונים
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- קישים