סהרונים פריכים ומתוקים ללא גלוטן של דביר בר
סהרונים פריכים ללא גלוטן שהם גם פרווה! מתכון נהדר של דביר בר לעוגיות פריכות ומתוקות שמשתלבות מצוין בסוף כל ארוחה או לצד משקה חם ביום חורפי (וגם לא)
סהרונים פריכים ללא גלוטן שהם גם פרווה! מתכון נהדר של דביר בר לעוגיות פריכות ומתוקות שמשתלבות מצוין בסוף כל ארוחה או לצד משקה חם ביום חורפי (וגם לא)
- דביר בר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.8 קק״ל 3236.2 קק״לפחמימות 13.2 גרם 264.6 גרםשומן 10.2 גרם 204.6 גרםנתרן 9.1 מ״ג 182.8 מ״גחלבון 1.9 גרם 37.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 23.8 גרםשומן רווי 3.7 גרם 75.0 גרםכולסטרול 10.3 מ״ג 206.2 מ״גסידן 9.3 מ״ג 185.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 2.0 מ״ג 39.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות162
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.8 קק״ל 3236.2 קק״לפחמימות 13.2 גרם 264.6 גרםשומן 10.2 גרם 204.6 גרםנתרן 9.1 מ״ג 182.8 מ״גחלבון 1.9 גרם 37.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 23.8 גרםשומן רווי 3.7 גרם 75.0 גרםכולסטרול 10.3 מ״ג 206.2 מ״גסידן 9.3 מ״ג 185.3 מ״גברזל 0.1 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 2.0 מ״ג 39.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 162 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם קמח ללא גלוטן(כוס מידה ועוד שליש) קמח רב תכליתי ללא גלוטן המותאם לקינוחים
-
50 גרם קמח שקדיםשקדים טחונים דק
-
50 גרם קמח קוקוסקוקוס טחון דק
-
200 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחבטמפרטורת החדר
-
1 חלמון L
-
4 כפות סוכר לבןאו 100 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כף קליפת לימוןמלימון שלם
-
1 כפית תמצית וניל
-
50 גרם קמח ללא גלוטןלקימוח משטח העבודה
קישוט
-
3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה רחבה או בקערת מיקסר, מערבבים היטב את הקמחים (הרב תכליתי, השקדים והקוקוס) עם אבקת האפייה והסוכר (או אבקת הסוכר, אם בחרתם בה).
- מוסיפים את המרגרינה והביצה ומטמיעים אותן היטב יחד עם תערובת הקמחים והסוכר.
- ממשיכים לערבב ומוסיפים לתערובת את גרידת הלימון ותמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומקמחים גם את הבצק עצמו.
- מקמחים או משמנים מעט את הידיים כדי שיהיה נח לעבוד עם הבצק הדביק.
- קורצים מהבצק 40 עיגולים קטנים (חצי מכדור פינג פונג). אם יש ברשותכם משקל אלקטרוני ביתי, שוקלים כך שכל כדור כזה ישקול כ-15 גרם.
- מרדדים כל כדור למעין גליל קטן אך לא דק מדי. אם תיצרו גליל שיהיה דק מדי, אחוז השבר של העוגייה יהיה גדול. עובי הגליל אמור להיות בערך כ-1 ס״מ.
- מכופפים את הגליל בעדינות כך שתתקבל צורה של חצי ירח. מניחים את הסהרונים על תבנית תנור מרופדת בניר אפייה במרחק של כ-1-2 ס״מ זה מזה. במהלך האפייה, הסהרונים יתנפחו וכדאי להשאיר לכך מקום.
- אופים את הסהרונים במשך 13 דקות (כל מגש בנפרד, לא לאפות אותם יחדיו).
- איך יודעים מתי להוציא את העוגיות מהתנור? כאשר הן מקבלו צבע זהוב עדין מאד (לא חום ולא זהב וממש מומלץ לא לשזף אותן יתר על המידה). מיד כאשר מתחיל צבע זהוב עדין - הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להצטנן מחוץ לתנור במשך שעתיים! אם תגעו בעוגיות לפני שחלפו שעתיים - העוגיות תשברנה. לא חבל?
- לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר בנדיבות על העוגיות ולהגיש עם כוס משקה חם. זהירות: מדובר בעוגיות ממכרות במיוחד שלא ניתן לעצור מלהפסיק ולזלול.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה רחבה או בקערת מיקסר, מערבבים היטב את הקמחים (הרב תכליתי, השקדים והקוקוס) עם אבקת האפייה והסוכר (או אבקת הסוכר, אם בחרתם בה).
- מוסיפים את המרגרינה והביצה ומטמיעים אותן היטב יחד עם תערובת הקמחים והסוכר.
- ממשיכים לערבב ומוסיפים לתערובת את גרידת הלימון ותמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב ומקמחים גם את הבצק עצמו.
- מקמחים או משמנים מעט את הידיים כדי שיהיה נח לעבוד עם הבצק הדביק.
- קורצים מהבצק 40 עיגולים קטנים (חצי מכדור פינג פונג). אם יש ברשותכם משקל אלקטרוני ביתי, שוקלים כך שכל כדור כזה ישקול כ-15 גרם.
- מרדדים כל כדור למעין גליל קטן אך לא דק מדי. אם תיצרו גליל שיהיה דק מדי, אחוז השבר של העוגייה יהיה גדול. עובי הגליל אמור להיות בערך כ-1 ס״מ.
- מכופפים את הגליל בעדינות כך שתתקבל צורה של חצי ירח. מניחים את הסהרונים על תבנית תנור מרופדת בניר אפייה במרחק של כ-1-2 ס״מ זה מזה. במהלך האפייה, הסהרונים יתנפחו וכדאי להשאיר לכך מקום.
- אופים את הסהרונים במשך 13 דקות (כל מגש בנפרד, לא לאפות אותם יחדיו).
- איך יודעים מתי להוציא את העוגיות מהתנור? כאשר הן מקבלו צבע זהוב עדין מאד (לא חום ולא זהב וממש מומלץ לא לשזף אותן יתר על המידה). מיד כאשר מתחיל צבע זהוב עדין - הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו להן להצטנן מחוץ לתנור במשך שעתיים! אם תגעו בעוגיות לפני שחלפו שעתיים - העוגיות תשברנה. לא חבל?
- לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר בנדיבות על העוגיות ולהגיש עם כוס משקה חם. זהירות: מדובר בעוגיות ממכרות במיוחד שלא ניתן לעצור מלהפסיק ולזלול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (20)
באיזה שומן צמחי ניתן להמיר את הבלובנד? אני חיה בארה”ב ולא ניתן למצוא כאן בלובנד, אבל רוצה להכין בגרסא פרווה. תודה מראש
שמן קנולה. שמן זית יכול להוסיף לזה טעם מעניין. להמיר את הכמות ל2/3 מכמות הבלובנד