קארי טבעוני בנוסח הודי – מתכון לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי
לרגל יום הטבעונות הבינלאומי, קבלו מתכון משגע של קארי טבעוני בנוסח הודי עם בטטה ודלעת. מנצלים את הירקות המקסימים של הסתיו ומקבלים תבשיל מושלם
לרגל יום הטבעונות הבינלאומי, קבלו מתכון משגע של קארי טבעוני בנוסח הודי עם בטטה ודלעת. מנצלים את הירקות המקסימים של הסתיו ומקבלים תבשיל מושלם
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 569.3 קק״ל 2277.3 קק״לפחמימות 57.3 גרם 229.3 גרםשומן 33.6 גרם 134.6 גרםנתרן 1692.1 מ״ג 6768.3 מ״גחלבון 9.2 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.9 גרםשומן רווי 15.0 גרם 59.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 126.5 מ״ג 505.9 מ״גברזל 6.0 מ״ג 24.1 מ״גאשלגן 1664.1 מ״ג 6656.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות569
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 569.3 קק״ל 2277.3 קק״לפחמימות 57.3 גרם 229.3 גרםשומן 33.6 גרם 134.6 גרםנתרן 1692.1 מ״ג 6768.3 מ״גחלבון 9.2 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.9 גרםשומן רווי 15.0 גרם 59.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 126.5 מ״ג 505.9 מ״גברזל 6.0 מ״ג 24.1 מ״גאשלגן 1664.1 מ״ג 6656.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
הידעתם? יום הטבעונות הבינלאומי חל ב-1 בנובמבר. כדי לחגוג את היום המרגש הזה, גל ואליזבט מ“אמא הודית”, קייטרינג וסדנאות בישול של אוכל הודי, שיתפו אותנו במתכון משגע של קארי טבעוני בנוסח הודו. במקום להשתמש בבשר או בעוף, מנצלים את הירקות המקסימים של הסתיו ומבשלים תבשיל ריחני ומהביל בטעמי תבלינים וקוקוס.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 569 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות קלויים
-
3 בטטות בינוניות
-
500 גרם דלעת
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח גס
קארי
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפיות זרעי חרדל שחור
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 בצל בינוני
-
6 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 עגבניות בינוניות
-
2 כפות רסק עגבניות
-
2 כפיות כמון טחון
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
2 כפיות תבלין כוסברה טחון
-
2 כפיות כורכום
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות סילאן
-
1 כוס קרם קוקוס
-
2 כפיות גאראם מסאלה
קישוט
-
2 כפות אגוזי קשיו קלויים
-
1/2 כוס כוסברה
אופן הכנה
- צולים את הירקות: חותכים את הדלעת ואת הבטטה לקוביות בגודל ביס. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית, שבבי צ’ילי ומלח גס ואופים בתנור בחומם מראש ל-200 מעלות עד שהקוביות מתרככות ומשחימות מעט.
- מכינים את הרוטב: בסיר מחממים שמן זית. בינתיים, קוצצים דק את הבצל, הפלפל החריף והעגבניות. כותשים את שיני השום ומגררים את שורש הג’ינג’ר.
- מוסיפים לשמן החם את זרעי החרדל ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל החריף והבצל ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את השום והג’ינג’ר ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתבשלות מעט.
- מוסיפים 2 כפות מים ורסק עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את כל התבלינים מלבד הגאראם מסאלה ומטגנים כדקה. אם התבלינים מתחילים להישרף, מוסיפים 2-3 כפות מים.
- מוסיפים כוס מים רותחים וסילאן ומבשלים 10 דקות על אש קטנה.
- מוסיפים גאראם מסאלה וקרם קוקוס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
- מוסיפים את הדלעת והבטטה ומערבבים בעדינות. מבשלים 5 דקות.
- מעבירים לצלחות הגשה, מקשטים בקשיו ובכוסברה קצוצה ומגישים.
אופן הכנה
- צולים את הירקות: חותכים את הדלעת ואת הבטטה לקוביות בגודל ביס. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית, שבבי צ’ילי ומלח גס ואופים בתנור בחומם מראש ל-200 מעלות עד שהקוביות מתרככות ומשחימות מעט.
- מכינים את הרוטב: בסיר מחממים שמן זית. בינתיים, קוצצים דק את הבצל, הפלפל החריף והעגבניות. כותשים את שיני השום ומגררים את שורש הג’ינג’ר.
- מוסיפים לשמן החם את זרעי החרדל ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל החריף והבצל ומטגנים כ-5 דקות.
- מוסיפים את השום והג’ינג’ר ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתבשלות מעט.
- מוסיפים 2 כפות מים ורסק עגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את כל התבלינים מלבד הגאראם מסאלה ומטגנים כדקה. אם התבלינים מתחילים להישרף, מוסיפים 2-3 כפות מים.
- מוסיפים כוס מים רותחים וסילאן ומבשלים 10 דקות על אש קטנה.
- מוסיפים גאראם מסאלה וקרם קוקוס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
- מוסיפים את הדלעת והבטטה ומערבבים בעדינות. מבשלים 5 דקות.
- מעבירים לצלחות הגשה, מקשטים בקשיו ובכוסברה קצוצה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן