סנו רקע

סלט כרובית, טחינה וגרגרי חומוס

מתכון מושלם וקל להכנה לסלט קצת אחר שהולך להפתיע את כל המשפחה והאורחים, סלט כרובית, טחינה וגרגרי חומוס בטעמים שלא טעמתם קודם
מתכון מושלם וקל להכנה לסלט קצת אחר שהולך להפתיע את כל המשפחה והאורחים, סלט כרובית, טחינה וגרגרי חומוס בטעמים שלא טעמתם קודם
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
25 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    726
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 725.8 קק״ל 5806.3 קק״ל
    פחמימות 60.1 גרם 480.4 גרם
    שומן 42.8 גרם 342.2 גרם
    נתרן 924.6 מ״ג 7396.5 מ״ג
    חלבון 26.8 גרם 214.2 גרם
    סיבים תזונתיים 23.1 גרם 185.0 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 48.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 233.5 מ״ג 1867.9 מ״ג
    ברזל 8.5 מ״ג 67.7 מ״ג
    אשלגן 2047.3 מ״ג 16378.2 מ״ג
    אבץ 4.6 מ״ג 36.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    726
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 725.8 קק״ל 5806.3 קק״ל
    פחמימות 60.1 גרם 480.4 גרם
    שומן 42.8 גרם 342.2 גרם
    נתרן 924.6 מ״ג 7396.5 מ״ג
    חלבון 26.8 גרם 214.2 גרם
    סיבים תזונתיים 23.1 גרם 185.0 גרם
    שומן רווי 6.0 גרם 48.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 233.5 מ״ג 1867.9 מ״ג
    ברזל 8.5 מ״ג 67.7 מ״ג
    אשלגן 2047.3 מ״ג 16378.2 מ״ג
    אבץ 4.6 מ״ג 36.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
נעמה פלד
X

25 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

משרה כרובית

רוטב טחינה

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל חומרי משרה הכרוביות.
  3. מורחים את הכרוביות המפורקות בנדיבות במשרה ומכניסים לסנו סושי - שקיות צלייה. יחד עם הכרוביות מכניסים את שיני השום השלמות (לא קולפים).
  4. קושרים את שקית הצלייה, מניחים בתבנית התנור על נייר אפייה ומנקבים 5 חורים בחלק העליון של שקית הצלייה.
  5. אופים בערך 30 דקות או טיפה יותר עד שהכרוביות מתרככות. מצננים מעט ורק אז פותחים את השקית.
  6. מסדרים את הכרוביות ואת שיני השום יפה בקערה. מי שיפול על שן שום כייף לו, זה מתוק כמו סוכריה.
  7. מפזרים על הכרוביות את גרגרי החומוס החמים.
  8. מכינים את הטחינה: שמים בקערת ערבוב את הטחינה. המלח, מיץ הלימון, הכמון והשום ומערבבים. מוסיפים את המים הקרים בהדרגה תוך כדי בחישה, עד שמתקבל רוטב טחינה סמיך.
  9. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הפטרוזיליה ואת השקדים.
  10. חוצים את העגבניות וסוחטים מעל. אפשר ללחוש לסלט דיברי שירה כמו שעושה אייל שני.
  11. מגישים עם פיתה חמה ואוכלים מיד.
    סלט כרובית. צילום: אלי סטרול
    סלט כרובית. צילום: אלי סטרול

    מתכונאית: נעמה פלד

    הפקת וצילום המתכון: אלי סטרול


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט כרובית, טחינה וגרגרי חומוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    שמחה בירנשטוק

    קילפתי את השיני שום, נראה לי מוזר לאפות עם הקליפה, יצא מצויין

      Avatar
      מערכת Foody

      גם רעיון! כיף לקרוא

    Avatar
    שמחה בירנשטוק

    יצא מדהים אפילו שאפיתי את הכרובית יחד עם כל המשרה (בטעות).

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות