-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 725.8 קק״ל 5806.3 קק״לפחמימות 60.1 גרם 480.4 גרםשומן 42.8 גרם 342.2 גרםנתרן 924.6 מ״ג 7396.5 מ״גחלבון 26.8 גרם 214.2 גרםסיבים תזונתיים 23.1 גרם 185.0 גרםשומן רווי 6.0 גרם 48.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 233.5 מ״ג 1867.9 מ״גברזל 8.5 מ״ג 67.7 מ״גאשלגן 2047.3 מ״ג 16378.2 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 36.5 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות726
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 725.8 קק״ל 5806.3 קק״לפחמימות 60.1 גרם 480.4 גרםשומן 42.8 גרם 342.2 גרםנתרן 924.6 מ״ג 7396.5 מ״גחלבון 26.8 גרם 214.2 גרםסיבים תזונתיים 23.1 גרם 185.0 גרםשומן רווי 6.0 גרם 48.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 233.5 מ״ג 1867.9 מ״גברזל 8.5 מ״ג 67.7 מ״גאשלגן 2047.3 מ״ג 16378.2 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 36.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 726 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כרוביות גדולותטריות, מפורקות לתפרחות
-
2 ראשי שוםמפורקים לשיניים
-
3 כוסות גרגירי חומוס מבושליםאפשר מקופסת שימורים, ואז לחמם
משרה כרובית
רוטב טחינה
הגשה
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס גפרורי שקדיםמולבנים מטוגנים
-
2 עגבניות בינוניותלסחיטה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל חומרי משרה הכרוביות.
- מורחים את הכרוביות המפורקות בנדיבות במשרה ומכניסים לסנו סושי - שקיות צלייה. יחד עם הכרוביות מכניסים את שיני השום השלמות (לא קולפים).
- קושרים את שקית הצלייה, מניחים בתבנית התנור על נייר אפייה ומנקבים 5 חורים בחלק העליון של שקית הצלייה.
- אופים בערך 30 דקות או טיפה יותר עד שהכרוביות מתרככות. מצננים מעט ורק אז פותחים את השקית.
- מסדרים את הכרוביות ואת שיני השום יפה בקערה. מי שיפול על שן שום כייף לו, זה מתוק כמו סוכריה.
- מפזרים על הכרוביות את גרגרי החומוס החמים.
- מכינים את הטחינה: שמים בקערת ערבוב את הטחינה. המלח, מיץ הלימון, הכמון והשום ומערבבים. מוסיפים את המים הקרים בהדרגה תוך כדי בחישה, עד שמתקבל רוטב טחינה סמיך.
- יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הפטרוזיליה ואת השקדים.
- חוצים את העגבניות וסוחטים מעל. אפשר ללחוש לסלט דיברי שירה כמו שעושה אייל שני.
- מגישים עם פיתה חמה ואוכלים מיד.
מתכונאית: נעמה פלד
הפקת וצילום המתכון: אלי סטרול
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל חומרי משרה הכרוביות.
- מורחים את הכרוביות המפורקות בנדיבות במשרה ומכניסים לסנו סושי - שקיות צלייה. יחד עם הכרוביות מכניסים את שיני השום השלמות (לא קולפים).
- קושרים את שקית הצלייה, מניחים בתבנית התנור על נייר אפייה ומנקבים 5 חורים בחלק העליון של שקית הצלייה.
- אופים בערך 30 דקות או טיפה יותר עד שהכרוביות מתרככות. מצננים מעט ורק אז פותחים את השקית.
- מסדרים את הכרוביות ואת שיני השום יפה בקערה. מי שיפול על שן שום כייף לו, זה מתוק כמו סוכריה.
- מפזרים על הכרוביות את גרגרי החומוס החמים.
- מכינים את הטחינה: שמים בקערת ערבוב את הטחינה. המלח, מיץ הלימון, הכמון והשום ומערבבים. מוסיפים את המים הקרים בהדרגה תוך כדי בחישה, עד שמתקבל רוטב טחינה סמיך.
- יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הפטרוזיליה ואת השקדים.
- חוצים את העגבניות וסוחטים מעל. אפשר ללחוש לסלט דיברי שירה כמו שעושה אייל שני.
- מגישים עם פיתה חמה ואוכלים מיד.
מתכונאית: נעמה פלד
הפקת וצילום המתכון: אלי סטרול
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
קילפתי את השיני שום, נראה לי מוזר לאפות עם הקליפה, יצא מצויין
גם רעיון! כיף לקרוא
יצא מדהים אפילו שאפיתי את הכרובית יחד עם כל המשרה (בטעות).
קטגוריות
- אוכל דרוזי
- אוכל לבנוני
- אוכל סורי
- אוכל ערבי
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום האהבה
- יום העצמאות
- מארחים
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתארחים
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים בזיל הזול
- מתכונים בריאים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- מתכונים מהירים
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סוכות
- סלטים
- סלטים חמים
- סלטים לראש השנה
- סנו-סושי
- פיקניק