קלצונה במלית פטריות נימוחה
כיס מבצק פיצה מפנק ממולא בפטריות שנמסות בפה, ובציפוי פרמזן פריך - מנה מושלמת לאירוח וגם ליום-יום. מתכון קלאסי לחובבי המטבח האיטלקי
כיס מבצק פיצה מפנק ממולא בפטריות שנמסות בפה, ובציפוי פרמזן פריך - מנה מושלמת לאירוח וגם ליום-יום. מתכון קלאסי לחובבי המטבח האיטלקי
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 824.9 קק״ל 3299.5 קק״לפחמימות 103.6 גרם 414.5 גרםשומן 33.9 גרם 135.6 גרםנתרן 817.5 מ״ג 3270.0 מ״גחלבון 26.9 גרם 107.6 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.7 גרםשומן רווי 8.6 גרם 34.3 גרםכולסטרול 95.6 מ״ג 382.5 מ״גסידן 291.3 מ״ג 1165.0 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 311.5 מ״ג 1246.1 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות825
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 824.9 קק״ל 3299.5 קק״לפחמימות 103.6 גרם 414.5 גרםשומן 33.9 גרם 135.6 גרםנתרן 817.5 מ״ג 3270.0 מ״גחלבון 26.9 גרם 107.6 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.7 גרםשומן רווי 8.6 גרם 34.3 גרםכולסטרול 95.6 מ״ג 382.5 מ״גסידן 291.3 מ״ג 1165.0 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 311.5 מ״ג 1246.1 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 825 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1 1/3 כוסות מים פושרים
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כף חומץ 5%
-
3 כפות שמן זית
מלית
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 סלסילות פטריות שמפיניון
-
1 כוס בצל ירוק
-
2 בצלים בינוניים
-
1 כוס גבינה בולגרית
-
1 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
-
1 ביצה L
ציפוי
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את חומרי הבצק פרט למלח, לחומץ ולשמן הזית. לשים במהירות בינונית 5 דקות עד לקבלת בצק לא ממש חלק.
- מוסיפים חומץ, מלח ושמן זית ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, עוטפים בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים בתנור באופציית התפחה.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים (כ-200 גרם כל אחד). אם רוצים קלצונה קטנים יותר ניתן לחלק לשמונה חלקים. יוצרים מהבצק כדורים, מניחים על משטח מקומח ומניחים להתפחה מכוסים במגבת לחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את המלית: קוצצים את הבצלים ופורסים את הפטריות לפרוסות דקות. מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ואת הפטריות ומערבבים. מטגנים עד שהנוזלים של הפטריות מתאדים. מניחים לתערובת להתקרר.
- קוצצים את הבצל הירוק ובקערה גדולה מערבבים את הפטריות והבצל המטוגנים עם שאר חומרי המלית.
- מרכיבים את הקלצונה: על משטח מקומח מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי ½ ס”מ ומניחים את המלית במרכז העיגול.
- מקפלים לשניים. מורחים באצבע את שולי העיגול במעט מים וסוגרים היטב.
- מניחים את כיסוני הקלצונה בתבנית אפייה מכוסה נייר אפייה. אופים בתנור 6-5 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים כל כיסון במעט שמן זית ומפזרים פרמזן.
- אופים עוד 4-3 דקות. מוציאים מהתנור ומחכים מעט לפני שאוכלים. זהירות! המלית לוהטת.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את חומרי הבצק פרט למלח, לחומץ ולשמן הזית. לשים במהירות בינונית 5 דקות עד לקבלת בצק לא ממש חלק.
- מוסיפים חומץ, מלח ושמן זית ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, עוטפים בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים בתנור באופציית התפחה.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים (כ-200 גרם כל אחד). אם רוצים קלצונה קטנים יותר ניתן לחלק לשמונה חלקים. יוצרים מהבצק כדורים, מניחים על משטח מקומח ומניחים להתפחה מכוסים במגבת לחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את המלית: קוצצים את הבצלים ופורסים את הפטריות לפרוסות דקות. מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ואת הפטריות ומערבבים. מטגנים עד שהנוזלים של הפטריות מתאדים. מניחים לתערובת להתקרר.
- קוצצים את הבצל הירוק ובקערה גדולה מערבבים את הפטריות והבצל המטוגנים עם שאר חומרי המלית.
- מרכיבים את הקלצונה: על משטח מקומח מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי ½ ס”מ ומניחים את המלית במרכז העיגול.
- מקפלים לשניים. מורחים באצבע את שולי העיגול במעט מים וסוגרים היטב.
- מניחים את כיסוני הקלצונה בתבנית אפייה מכוסה נייר אפייה. אופים בתנור 6-5 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים כל כיסון במעט שמן זית ומפזרים פרמזן.
- אופים עוד 4-3 דקות. מוציאים מהתנור ומחכים מעט לפני שאוכלים. זהירות! המלית לוהטת.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
אפשר לוותר על גבינות? נגיד אפשרי לשים רק פטריות ובצל?
היי רעות, כן אפשר לשחק עם המילוי, לשים מה שאוהבים: פטריות ובצל, טונה, גבינה, רוטב עגבניות וזיתים וכו’.
אני לא אוהבת פטריות איזה מילוי עוד אפשר להכין?
אפשר לוותר על הפטריות לגמרי או להחליף בטבעות זיתים ירוקים.
מתכון מעולה!!!