קאלצונה לפסח של הביוקר: תבשיל ירקות וגבינות בתוך צלחת בצק
מה דעתכם לפתוח במרכז השולחן מאפה כשר לפסח בדמות צלחת בצק גדולה שממנה מציץ תבשיל ירקות צלויים מהביל וגבינות נמסות? האורחים שלכם לא יישארו אדישים!
מה דעתכם לפתוח במרכז השולחן מאפה כשר לפסח בדמות צלחת בצק גדולה שממנה מציץ תבשיל ירקות צלויים מהביל וגבינות נמסות? האורחים שלכם לא יישארו אדישים!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2675.8 קק״ל 2675.8 קק״לפחמימות 767.2 גרם 767.2 גרםשומן 733.0 גרם 733.0 גרםנתרן 5174.7 מ״ג 5174.7 מ״גחלבון 672.7 גרם 672.7 גרםסיבים תזונתיים 615.1 גרם 615.1 גרםשומן רווי 652.8 גרם 652.8 גרםכולסטרול 1283.3 מ״ג 1283.3 מ״גסידן 1656.7 מ״ג 1656.7 מ״גברזל 608.9 מ״ג 608.9 מ״גאשלגן 2768.8 מ״ג 2768.8 מ״גאבץ 609.4 מ״ג 609.4 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות2676
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2675.8 קק״ל 2675.8 קק״לפחמימות 767.2 גרם 767.2 גרםשומן 733.0 גרם 733.0 גרםנתרן 5174.7 מ״ג 5174.7 מ״גחלבון 672.7 גרם 672.7 גרםסיבים תזונתיים 615.1 גרם 615.1 גרםשומן רווי 652.8 גרם 652.8 גרםכולסטרול 1283.3 מ״ג 1283.3 מ״גסידן 1656.7 מ״ג 1656.7 מ״גברזל 608.9 מ״ג 608.9 מ״גאשלגן 2768.8 מ״ג 2768.8 מ״גאבץ 609.4 מ״ג 609.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 2676 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1שקית או 200 גרם קמח תופחכשר לפסח
-
1 1/2 כוסות קמח תפוחי אדמה
-
1 ביצה L
-
50 גרם בלובנד – ללא תוספת מלח
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
מילוי
-
150 גרם גבינת פטה 16%
-
150 גרם גבינת מוצרלה
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לפלחים מוארכים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים מלח.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה, עד שהירקות רכים וקצוותיהם חרוכים.
- במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק פירורי. מוציאים ומאחדים לכדור.
- מחלקים את הבצק לשניים. פותחים חצי מהבצק לעיגול בגודל צלחת הגשה גדולה ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
- אופים את עיגול הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-10 דקות.
- מעבירים את הירקות אל עיגול הבצק האפוי ונזהרים לא להעביר נוזלים שיפגעו בבצק.
- מגררים את הגבינות בפומפייה גסה ומפזרים מעל את הירקות.
- את חציו השני של הבצק פותחים לעיגול נוסף, גדול במעט מהעיגול הקיים ומכסים בו את החצי האפוי שמעליו התבשיל. מהדקים היטב את הקצוות.
- מורחים ביצה על כיפת הבצק ומפזרים שומשום. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-15 דקות עד השחמה.
- מוציאים את התבשיל, מניחים בצלחת הגשה ובעזרת סכין חדה יוצרים חור עגול במרכז המאפה, אך לא שולפים אותו.
- כשהמאפה מוגש לשולחן, פותחים את המאפה, לקול קריאות האורחים.
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לפלחים מוארכים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים מלח.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך שעה, עד שהירקות רכים וקצוותיהם חרוכים.
- במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק פירורי. מוציאים ומאחדים לכדור.
- מחלקים את הבצק לשניים. פותחים חצי מהבצק לעיגול בגודל צלחת הגשה גדולה ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
- אופים את עיגול הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-10 דקות.
- מעבירים את הירקות אל עיגול הבצק האפוי ונזהרים לא להעביר נוזלים שיפגעו בבצק.
- מגררים את הגבינות בפומפייה גסה ומפזרים מעל את הירקות.
- את חציו השני של הבצק פותחים לעיגול נוסף, גדול במעט מהעיגול הקיים ומכסים בו את החצי האפוי שמעליו התבשיל. מהדקים היטב את הקצוות.
- מורחים ביצה על כיפת הבצק ומפזרים שומשום. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-15 דקות עד השחמה.
- מוציאים את התבשיל, מניחים בצלחת הגשה ובעזרת סכין חדה יוצרים חור עגול במרכז המאפה, אך לא שולפים אותו.
- כשהמאפה מוגש לשולחן, פותחים את המאפה, לקול קריאות האורחים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מתכון פסח מושלם!!!