קדירת עוף מושלמת: עוף ברוטב סילאן, יין ורוזמרין
עוף בתנור עם טעמים מעודנים של יין לבן ורוזמרין. עם פטריות וראשי שום נימוחים ומפתיעים שכולם יריבו עליהם ומתיקות עשירה של סילאן
עוף בתנור עם טעמים מעודנים של יין לבן ורוזמרין. עם פטריות וראשי שום נימוחים ומפתיעים שכולם יריבו עליהם ומתיקות עשירה של סילאן
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 729.1 קק״ל 5833.1 קק״לפחמימות 31.7 גרם 253.7 גרםשומן 27.3 גרם 218.1 גרםנתרן 333.6 מ״ג 2669.0 מ״גחלבון 54.9 גרם 439.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרםשומן רווי 5.4 גרם 43.2 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1540.0 מ״גסידן 45.1 מ״ג 360.6 מ״גברזל 3.4 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 749.9 מ״ג 5999.0 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 44.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות729
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 729.1 קק״ל 5833.1 קק״לפחמימות 31.7 גרם 253.7 גרםשומן 27.3 גרם 218.1 גרםנתרן 333.6 מ״ג 2669.0 מ״גחלבון 54.9 גרם 439.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.1 גרםשומן רווי 5.4 גרם 43.2 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1540.0 מ״גסידן 45.1 מ״ג 360.6 מ״גברזל 3.4 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 749.9 מ״ג 5999.0 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 44.3 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 729 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 כרעי עוף בינוניותמחולקות
-
2/3 כוס שמן זית קלאסי
-
8 שיני שוםקלופות וקצוצות
-
4 ראשי שום
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןחתוכות לרבעים
-
8 גבעולי רוזמרין
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
6 כפות סילאן טבעי
-
6 כוסות יין לבן יבש
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מוסיפים את השום הקצוץ והרוזמרין ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים אותם מכל הצדדים.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט.
- מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הסילאן ואת היין הלבן ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים בערך שעה וחצי עד שהעוף מתרכך והרוטב מסמיך.
- עורכים בתבנית תנור את חלקי העוף על הפטריות ומניחים את ראשי השום במיקומים אסטרטגיים.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 10-15 דקות עד שהעוף מקבל גוון שזוף ועמוק.
- מגישים עם אורז לבן או תוספת אחרת.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מחממים בסיר כבד את שמן הזית, מוסיפים את השום הקצוץ והרוזמרין ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים אותם מכל הצדדים.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט.
- מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הסילאן ואת היין הלבן ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים בערך שעה וחצי עד שהעוף מתרכך והרוטב מסמיך.
- עורכים בתבנית תנור את חלקי העוף על הפטריות ומניחים את ראשי השום במיקומים אסטרטגיים.
- מכניסים את התבנית לתנור למשך 10-15 דקות עד שהעוף מקבל גוון שזוף ועמוק.
- מגישים עם אורז לבן או תוספת אחרת.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (37)
לא הבנתי מתי שמים את ה4 ראשי שום ואיך מקלפים אותם לשיניים או משאירים שלמות לא הצלחתי להבין
היי שרה. מכניסים את ראשי השום בשלמותם.
האם אפשר להכניס את הסיר לתנור? או שחייבים להעביר לתבנית?
אין בעיה להכניס את הסיר לתנור (אם זה סיר מותאם לתנור כמובן)
אפשר לשלב שוקיים וחזה עוף יחד?
היי רעות, זמני הבישול של שוקיים וחזה הם שונים ולכן פחות מומלץ לשלבם. חזה מתבשל מהר יחסית ואילו לשוקיים לוקח יותר זמן להתבשל. אפשר לשלב שוקיים וכרעיים וזמן הבישול יהיה שווה.