קוק או ואן: קלאסיקה צרפתית של עוף שלם ביין
קוק או ואן הוא תבשיל צרפתי נודע שהרעיון העומד מאחוריו הוא השריית העוף השלם עם ירקות השורש בבקבוק יין שלם למשך כמה שעות ואז טיגון ובישול ביין שבו הושרה. התוצאה היא עוף רך ונהדר ברוטב יין שהסמיך וקיבל טעם מרוכז ועשיר
קוק או ואן הוא תבשיל צרפתי נודע שהרעיון העומד מאחוריו הוא השריית העוף השלם עם ירקות השורש בבקבוק יין שלם למשך כמה שעות ואז טיגון ובישול ביין שבו הושרה. התוצאה היא עוף רך ונהדר ברוטב יין שהסמיך וקיבל טעם מרוכז ועשיר
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 520.8 קק״ל 3124.8 קק״לפחמימות 23.8 גרם 142.7 גרםשומן 25.7 גרם 153.9 גרםנתרן 1043.6 מ״ג 6261.6 מ״גחלבון 27.3 גרם 164.0 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 29.2 גרםשומן רווי 6.5 גרם 39.0 גרםכולסטרול 102.0 מ״ג 612.0 מ״גסידן 108.3 מ״ג 649.6 מ״גברזל 4.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 940.5 מ״ג 5642.8 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 13.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 35 דק׳כולל 6 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות521
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 520.8 קק״ל 3124.8 קק״לפחמימות 23.8 גרם 142.7 גרםשומן 25.7 גרם 153.9 גרםנתרן 1043.6 מ״ג 6261.6 מ״גחלבון 27.3 גרם 164.0 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 29.2 גרםשומן רווי 6.5 גרם 39.0 גרםכולסטרול 102.0 מ״ג 612.0 מ״גסידן 108.3 מ״ג 649.6 מ״גברזל 4.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 940.5 מ״ג 5642.8 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 13.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 521 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 עוף שלם גדול
-
4 סלרי בינונייםמקלות סלרי
-
2 כרישות בינוניות
-
4 גזרים בינונייםקלופים
-
10 בצלי שאלוט קטניםקלופים
-
1 יחידה עלה דפנה
-
2 גבעולי טימין טרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 בקבוק יין אדום יבש
-
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- חותכים את הסלרי, החלק הלבן של הכרישה והגזרים לפרוסות גדולות.
- שוטפים היטב את העוף, מניחים בקערה עמוקה יחד עם הירקות החתוכים ובצלי השאלוט הקלופים.
- מוסיפים את עלה הדפנה, התימין והפלפל השחור ומוזגים מעל את בקבוק היין.
מכסים היטב את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להשריה של 4 שעות. - מוציאים את העוף והירקות מהמשרה ומייבשים אותם ברב מגבת ג’מבו.
- מחממים את השמן בסיר כבד, שיכיל את העוף השלם ומטגנים בו את העוף מכל צדדיו, עד השחמה. מוציאים את העוף מהסיר.
- מכניסים את הירקות לאותו הסיר ומטגנים אותן מעט. מחזירים את העוף לסיר ומסדרים בצפיפות.
- מוסיפים את המלח ויוצקים את היין מהמשרה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך כשעה.
- מסננים את היין מהעוף וממשיכים לבשל את העוף והירקות, ללא נוזלים, במשך 20 דקות.
- במקביל, מצמצמים את רוטב היין בסיר קטן נוסף, ברתיחה מתונה, עד שהוא מסמיך. בסיום הבישול אמורה להתקבל כמות של כ- 3/4 כוס רוטב.
- על צלחת הגשה מניחים את העוף השלם, לצידו את ירקות השורש ומעל הכל יוצקים את רוטב היין הסמיך.
אופן הכנה
- חותכים את הסלרי, החלק הלבן של הכרישה והגזרים לפרוסות גדולות.
- שוטפים היטב את העוף, מניחים בקערה עמוקה יחד עם הירקות החתוכים ובצלי השאלוט הקלופים.
- מוסיפים את עלה הדפנה, התימין והפלפל השחור ומוזגים מעל את בקבוק היין.
מכסים היטב את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להשריה של 4 שעות. - מוציאים את העוף והירקות מהמשרה ומייבשים אותם ברב מגבת ג’מבו.
- מחממים את השמן בסיר כבד, שיכיל את העוף השלם ומטגנים בו את העוף מכל צדדיו, עד השחמה. מוציאים את העוף מהסיר.
- מכניסים את הירקות לאותו הסיר ומטגנים אותן מעט. מחזירים את העוף לסיר ומסדרים בצפיפות.
- מוסיפים את המלח ויוצקים את היין מהמשרה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך כשעה.
- מסננים את היין מהעוף וממשיכים לבשל את העוף והירקות, ללא נוזלים, במשך 20 דקות.
- במקביל, מצמצמים את רוטב היין בסיר קטן נוסף, ברתיחה מתונה, עד שהוא מסמיך. בסיום הבישול אמורה להתקבל כמות של כ- 3/4 כוס רוטב.
- על צלחת הגשה מניחים את העוף השלם, לצידו את ירקות השורש ומעל הכל יוצקים את רוטב היין הסמיך.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן