בורקס במילוי גבינת סימפוניה חצילים ותפוחי אדמה
בורקס גבינה משודרג! שבלולי בורקס במילוי גבינת סימפוניה, חצילים ותפוחי אדמה. שחומים וקריספיים, מצופים בשומשום, וייזללו על ידי כל דיירי הבית
בורקס גבינה משודרג! שבלולי בורקס במילוי גבינת סימפוניה, חצילים ותפוחי אדמה. שחומים וקריספיים, מצופים בשומשום, וייזללו על ידי כל דיירי הבית
- יהודית אביב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 338.5 קק״ל 4061.9 קק״לפחמימות 27.4 גרם 328.3 גרםשומן 23.1 גרם 277.6 גרםנתרן 181.4 מ״ג 2176.5 מ״גחלבון 3.6 גרם 42.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.1 גרםשומן רווי 8.8 גרם 105.5 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 172.0 מ״גסידן 4.9 מ״ג 58.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 24.1 מ״ג 289.5 מ״גאבץ 115.5 מ״ג 1386.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות339
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 338.5 קק״ל 4061.9 קק״לפחמימות 27.4 גרם 328.3 גרםשומן 23.1 גרם 277.6 גרםנתרן 181.4 מ״ג 2176.5 מ״גחלבון 3.6 גרם 42.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.1 גרםשומן רווי 8.8 גרם 105.5 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 172.0 מ״גסידן 4.9 מ״ג 58.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 24.1 מ״ג 289.5 מ״גאבץ 115.5 מ״ג 1386.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 339 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 תפוחי אדמה בינונייםכ-1 ק"ג
-
2 מיכלים גבינת סימפוניה בטעם חציל קלוי
-
1 חבילה בצק פילו
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
80 גרם חמאה
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כף שומשום
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שהם רכים לחלוטין.
- מסננים מהמים ומועכים מייד למחית חלקה.
- מקררים במשך 10-15 דקות לטמפרטורת החדר.
- משלבים את שני מיכלי הגבינה לתוך תפוחי האדמה. מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומערבבים.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. אפשר לשים את המלית בשקית זילוף חזקה כדי שיהיה נוח יותר למלא את הפילו.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה שמן זית ומערבבים.
- לוקחים דף פילו אחד ומורחים אותו היטב בבלילת החמאה ושמן הזית. מקפלים את הפילו לחצי מהצד הרחב יותר שלו.
- מניחים מהמלית לכל רוחב הבצק וסוגרים בצורת רולדה. משמנים את הבצק שוב ומגלגלים אותו סביב עצמו לשבלול.
- מורחים את השבלול שוב בחמאה וטובלים בשומשום משני הצדדים.
- מכינים כך את כל כמות הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 40-45 דקות או עד שהשבלולים שחומים ונראים מוכנים.
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שהם רכים לחלוטין.
- מסננים מהמים ומועכים מייד למחית חלקה.
- מקררים במשך 10-15 דקות לטמפרטורת החדר.
- משלבים את שני מיכלי הגבינה לתוך תפוחי האדמה. מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ומערבבים.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. אפשר לשים את המלית בשקית זילוף חזקה כדי שיהיה נוח יותר למלא את הפילו.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה שמן זית ומערבבים.
- לוקחים דף פילו אחד ומורחים אותו היטב בבלילת החמאה ושמן הזית. מקפלים את הפילו לחצי מהצד הרחב יותר שלו.
- מניחים מהמלית לכל רוחב הבצק וסוגרים בצורת רולדה. משמנים את הבצק שוב ומגלגלים אותו סביב עצמו לשבלול.
- מורחים את השבלול שוב בחמאה וטובלים בשומשום משני הצדדים.
- מכינים כך את כל כמות הבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 40-45 דקות או עד שהשבלולים שחומים ונראים מוכנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
האם אפשר להשתמש בגבינה לא בטעם חצילים?
בטח. אפשר להשתמש בכל גבינת סימפוניה שאוהבים.
לא אוהב כל כך בורקסים אבל זה הפתעה ממש טעים!
איזה שילוב מושלם ממש