קרין גורן מכינה סוכריות בקלאווה במלית אגוזים

מאפי בקלאווה אישיים טעימים בטירוף בצורת סוכריות, מבצק פילו במלית אגוזים וקינמון, שאחרי האפייה טובלים בסירופ מתוק ורותח של מי סוכר, דבש ותפוזים
מאפי בקלאווה אישיים טעימים בטירוף בצורת סוכריות, מבצק פילו במלית אגוזים וקינמון, שאחרי האפייה טובלים בסירופ מתוק ורותח של מי סוכר, דבש ותפוזים
  • קרין גורן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    310
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 309.9 קק״ל 6506.9 קק״ל
    פחמימות 43.2 גרם 907.0 גרם
    שומן 15.2 גרם 319.5 גרם
    נתרן 67.1 מ״ג 1409.8 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 33.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 11.2 גרם
    שומן רווי 6.5 גרם 136.5 גרם
    כולסטרול 15.4 מ״ג 322.5 מ״ג
    סידן 7.7 מ״ג 161.0 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 29.3 מ״ג 614.4 מ״ג
    אבץ 66.1 מ״ג 1387.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    310
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 309.9 קק״ל 6506.9 קק״ל
    פחמימות 43.2 גרם 907.0 גרם
    שומן 15.2 גרם 319.5 גרם
    נתרן 67.1 מ״ג 1409.8 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 33.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 11.2 גרם
    שומן רווי 6.5 גרם 136.5 גרם
    כולסטרול 15.4 מ״ג 322.5 מ״ג
    סידן 7.7 מ״ג 161.0 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.4 מ״ג
    אשלגן 29.3 מ״ג 614.4 מ״ג
    אבץ 66.1 מ״ג 1387.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
קרין גורן
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

  • 1 חבילה בצק פילו
    מופשר לילה במקרר (לצורך המתכון משתמשים ב-7 דפי פילו)
  • 150 גרם חמאה
    מומסת

מלית

סירופ


אופן הכנה

  1. מכינים את מלית האגוזים: בקערת מעבד המזון מניחים את האגוזים, הסוכר והקינמון וטוחנים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת פירורית גסה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. מניחים דף פילו על משטח העבודה (כשהחלק הקצר יותר של הדף לכיווננו) ומכסים את שאר הערימה במגבת לחה, למניעת התייבשות.
  3. מברישים דף פילו בחמאה מומסת וחותכים ל-3 מלבנים צרים.
  4. מניחים כפית מלית בתחתית כל מלבן, מגלגלים לסיגר ומברישים בחמאה. צובטים את הקצוות לסגירה לקבלת צורת סוכרייה.
  5. מניחים את סוכריות הבקלאווה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15-10 דקות, עד להזהבה.
  7. מכינים את הסירופ: בסיר מחממים על אש בינונית את המים, הסוכר והדבש, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס.
  8. מוסיפים פרוסות תפוז ומבשלים ברתיחה כ-10 דקות, עד לקבלת סירופ סמיך.
  9. טובלים כל בקלאווה בסירופ הרותח למשך 3 שניות.
  10. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים.

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קרין גורן מכינה סוכריות בקלאווה במלית אגוזים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות