קלצונה במלית פטריות וגבינות כמו באיטליה
כיסון בצק שמגיע אלינו מאיטליה. בצק פיצה מקופל שטומן בחובו הפתעה: מילוי נהדר של פטריות, גבינות ובצלים שפורץ בכל ביס. רק היזהרו מכוויית גרגרנות, קשה לעמוד בפיתוי שלו!
כיסון בצק שמגיע אלינו מאיטליה. בצק פיצה מקופל שטומן בחובו הפתעה: מילוי נהדר של פטריות, גבינות ובצלים שפורץ בכל ביס. רק היזהרו מכוויית גרגרנות, קשה לעמוד בפיתוי שלו!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.3 קק״ל 2595.2 קק״לפחמימות 15.8 גרם 189.2 גרםשומן 31.8 גרם 381.2 גרםנתרן 370.3 מ״ג 4443.1 מ״גחלבון 21.0 גרם 251.6 גרםסיבים תזונתיים 13.7 גרם 164.9 גרםשומן רווי 18.1 גרם 217.5 גרםכולסטרול 74.7 מ״ג 896.4 מ״גסידן 174.1 מ״ג 2088.7 מ״גברזל 13.6 מ״ג 162.8 מ״גאשלגן 68.4 מ״ג 820.4 מ״גאבץ 13.7 מ״ג 163.8 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות216
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.3 קק״ל 2595.2 קק״לפחמימות 15.8 גרם 189.2 גרםשומן 31.8 גרם 381.2 גרםנתרן 370.3 מ״ג 4443.1 מ״גחלבון 21.0 גרם 251.6 גרםסיבים תזונתיים 13.7 גרם 164.9 גרםשומן רווי 18.1 גרם 217.5 גרםכולסטרול 74.7 מ״ג 896.4 מ״גסידן 174.1 מ״ג 2088.7 מ״גברזל 13.6 מ״ג 162.8 מ״גאשלגן 68.4 מ״ג 820.4 מ״גאבץ 13.7 מ״ג 163.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 216 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לחםאו קמח פיצה
-
2 1/2 כוסות מים פושריםאם צריך מוסיפים עוד טיפונת מים
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
2 כפות חומץ 5%
-
1/4 כוס שמן זית
מלית
-
5 כפות שמן זית
-
3 שיני שוםכתושות
-
3 סלסילות פטריות שמפיניוןחתוכות לפרוסות דקות
-
2 כוסות בצל ירוקקצוץ
-
3 בצליםקצוצים
-
1 1/2 כוסות גבינה בולגריתאו גבינת פטה
-
1 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
-
2 ביצים L
-
1 קורט פלפל שחור טחון
ציפוי
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את חומרי הבצק, פרט למלח, לחומץ ולשמן הזית.
- לשים במהירות 1 במשך 5 דקות עד שמתקבל בצק לא ממש חלק.
- מוסיפים את שמן הזית ואת המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
- משמנים את הבצק במעט שמן זית, מכסים את קערת המיקסר באמצעות מכסה הפלסטיק, מכוונים טיימר למשך שעה על חום 2 ונותנים לבצק להכפיל את נפחו.
- מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 12 עיגולים (אם רוצים קלצונה גדולים- קורצים רק 4 עיגולים גדולים).
- מניחים את עיגולי הבצק על משטח מקומח, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה למשך חצי שעה.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את המלית: במחבת מטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את שיני השום ואת הפטריות ומערבבים. מטגנים עד שהפטריות מאבדות את הנוזלים. מניחים לתערובת להתקרר.
- בקערה גדולה מערבבים את הפטריות והבצלים המטוגנים עם שאר חומרי המלית.
- הרכבת הקלצונה: מניחים את המלית במרכז עיגול הבצק, בעזרת האצבע מורחים את שולי העיגול במעט מים, סוגרים היטב ולוחצים מעט עם מזלג על השוליים ליצירת דוגמא.
- מניחים את כיסוני הקלצונה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור במשך 5-6 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים כל כיסון במעט שמן זית ומפזרים פרמזן.
- אופים בתנור עוד 3-4 דקות.
- מוציאים מהתנור ומחכים מעט לפני שאוכלים (המלית לוהטת ואתם מסתכנים בכוויה).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את חומרי הבצק, פרט למלח, לחומץ ולשמן הזית.
- לשים במהירות 1 במשך 5 דקות עד שמתקבל בצק לא ממש חלק.
- מוסיפים את שמן הזית ואת המלח וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
- משמנים את הבצק במעט שמן זית, מכסים את קערת המיקסר באמצעות מכסה הפלסטיק, מכוונים טיימר למשך שעה על חום 2 ונותנים לבצק להכפיל את נפחו.
- מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 12 עיגולים (אם רוצים קלצונה גדולים- קורצים רק 4 עיגולים גדולים).
- מניחים את עיגולי הבצק על משטח מקומח, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה למשך חצי שעה.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את המלית: במחבת מטגנים את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את שיני השום ואת הפטריות ומערבבים. מטגנים עד שהפטריות מאבדות את הנוזלים. מניחים לתערובת להתקרר.
- בקערה גדולה מערבבים את הפטריות והבצלים המטוגנים עם שאר חומרי המלית.
- הרכבת הקלצונה: מניחים את המלית במרכז עיגול הבצק, בעזרת האצבע מורחים את שולי העיגול במעט מים, סוגרים היטב ולוחצים מעט עם מזלג על השוליים ליצירת דוגמא.
- מניחים את כיסוני הקלצונה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור במשך 5-6 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור, מורחים כל כיסון במעט שמן זית ומפזרים פרמזן.
- אופים בתנור עוד 3-4 דקות.
- מוציאים מהתנור ומחכים מעט לפני שאוכלים (המלית לוהטת ואתם מסתכנים בכוויה).
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן