רקע יטבתה

גראטן תפוחי אדמה ובטטה

גראטן תפוחי אדמה - פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה מוזהבים עם רוטב שמנת 9% שומן, מתכון שמותאם בדיוק כמנת פחמימה בארוחה מאוזנת. תהנו
גראטן תפוחי אדמה - פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה מוזהבים עם רוטב שמנת 9% שומן, מתכון שמותאם בדיוק כמנת פחמימה בארוחה מאוזנת. תהנו
  • מעיין דיין
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    223
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 222.5 קק״ל 889.8 קק״ל
    פחמימות 26.5 גרם 106.0 גרם
    שומן 8.2 גרם 32.9 גרם
    נתרן 675.4 מ״ג 2701.7 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 38.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 20.6 גרם
    כולסטרול 7.3 מ״ג 29.1 מ״ג
    סידן 103.8 מ״ג 415.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 167.7 מ״ג 670.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    223
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 222.5 קק״ל 889.8 קק״ל
    פחמימות 26.5 גרם 106.0 גרם
    שומן 8.2 גרם 32.9 גרם
    נתרן 675.4 מ״ג 2701.7 מ״ג
    חלבון 9.6 גרם 38.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 20.6 גרם
    כולסטרול 7.3 מ״ג 29.1 מ״ג
    סידן 103.8 מ״ג 415.3 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 167.7 מ״ג 670.9 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

גראטן תפוחי אדמה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. פורסים את תפוחי האדמה והבטטה עם סכין חד מאד, לפרוסות דקיקות ככל הניתן.
  3. מרססים תבנית בינונית - קטנה במעט שמן, ומניחים שכבה אחת של תפוחי אדמה ובטטה.
  4. מפזרים את השום הכתוש וגבינת הפטה ומתבלים במעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור טחון.
  5. מכסים בשכבה נוספת של תפוחי אדמה ובטטה. חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד שתפוחי האדמה והבטטה נגמרים (שימו לב לא לתבל ביותר מידי אגוז מוסקט כי הטעם שלו מאוד דומיננטי).
  6. בקערה מערבבים 250 מ”ל שמנת לבישול 9% עם כוס חלב ושופכים מעל תפוחי האדמה והבטטה.
  7. מפזרים מעל הגראטן מעט גבינת פטה מגוררת ואופים כשעה, או עד שתפוחי האדמה והבטטה רכים מאד ואין נוזלים בתבנית.
גראטן תפוחי אדמה ובטטה
גראטן תפוחי אדמה ובטטה. צילום: מעיין דיין
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות