-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 248.7 קק״ל 3730.6 קק״לפחמימות 36.7 גרם 551.1 גרםסוכר 11.5 גרם 173.2 גרםשומן 15.7 גרם 234.8 גרםנתרן 236.5 מ״ג 3547.2 מ״גחלבון 17.7 גרם 265.1 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 126.8 גרםשומן רווי 8.9 גרם 133.7 גרםכולסטרול 31.5 מ״ג 471.8 מ״גסידן 19.4 מ״ג 291.6 מ״גברזל 8.3 מ״ג 125.2 מ״גאשלגן 139.7 מ״ג 2096.1 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 138.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות249
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 248.7 קק״ל 3730.6 קק״לפחמימות 36.7 גרם 551.1 גרםסוכר 11.5 גרם 173.2 גרםשומן 15.7 גרם 234.8 גרםנתרן 236.5 מ״ג 3547.2 מ״גחלבון 17.7 גרם 265.1 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 126.8 גרםשומן רווי 8.9 גרם 133.7 גרםכולסטרול 31.5 מ״ג 471.8 מ״גסידן 19.4 מ״ג 291.6 מ״גברזל 8.3 מ״ג 125.2 מ״גאשלגן 139.7 מ״ג 2096.1 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 138.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 249 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
240מ"ל או 1 כוס מים פושרים
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבןאו סוכר חום
-
10גרם או 1 כף שמרים יבשיםאו 25 גרם שמרים טריים
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמן קנולה
-
500 גרם קמח לבן3.5 כוסות + 1 כף
-
1/2 כפית מלח דק
בולונז
-
1 בצל קטןקצוץ
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 גזר קטןמקולף ומגורר
-
400 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את המים, הסוכר והשמרים וטורפים לאיחוד בעזרת מטרפה ידנית.
- מוסיפים את השמן והקמח ומעבדים במיקסר במהירות נמוכה במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
- משמנים קלות קערה, מקבצים את הבצק לכדור ומניחים אותו בקערה. מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, השום והגזר עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מדי פעם שוברים את הגושים בכף עץ.
- מוסיפים את רוטב העגבניות, מתבלים, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות עד שהרוטב מצטמצם. מצננים לגמרי.
- יוצרים את הלחמניות: מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד ומכדררים.
- משטחים כל כדור בצק לעיגול שטוח, שמים במרכז כף מהמילוי וסוגרים את העיגול לשקית. מהדקים היטב ומכדררים שוב לצורת כדור. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.
- מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת עם התפר כלפי מטה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-15 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה, מפזרים מעל שומשום ואופים במשך כ-30-35 דקות או עד שהן תופחות ומשחימות יפה. אם הלחמניות משחימות מהר מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהלחמניות מוכנות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את המים, הסוכר והשמרים וטורפים לאיחוד בעזרת מטרפה ידנית.
- מוסיפים את השמן והקמח ומעבדים במיקסר במהירות נמוכה במשך כ-6-7 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
- משמנים קלות קערה, מקבצים את הבצק לכדור ומניחים אותו בקערה. מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, השום והגזר עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מדי פעם שוברים את הגושים בכף עץ.
- מוסיפים את רוטב העגבניות, מתבלים, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות עד שהרוטב מצטמצם. מצננים לגמרי.
- יוצרים את הלחמניות: מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד ומכדררים.
- משטחים כל כדור בצק לעיגול שטוח, שמים במרכז כף מהמילוי וסוגרים את העיגול לשקית. מהדקים היטב ומכדררים שוב לצורת כדור. ממשיכים עם יתר הבצק והמילוי.
- מסדרים את הכדורים בתבנית משומנת עם התפר כלפי מטה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-15 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים את הלחמניות בביצה, מפזרים מעל שומשום ואופים במשך כ-30-35 דקות או עד שהן תופחות ומשחימות יפה. אם הלחמניות משחימות מהר מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שהלחמניות מוכנות.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
הי אפשר תחליף ל רוטב עגבניות לקציצות ותבשילים קנור???? לא מוכרים את זה אצלינו!
היי איילת, אין לנו תחליף ספציפי, רוטב עגבניות מתובל כלשהו, כמובן שהטעם יהיה שונה
אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא ?
מומלץ להחליף רק חצי מכמות הקמח.