באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

טורטיות בריאות מכוסמת ירוקה!

ארוחה בריאה תוצרת בית: טורטיות על בסיס כוסמת ירוקה שמכינים ברגע, במילוי סלט ביצים ואבוקדו. ללקק את האצבעות בלי חרטות
ארוחה בריאה תוצרת בית: טורטיות על בסיס כוסמת ירוקה שמכינים ברגע, במילוי סלט ביצים ואבוקדו. ללקק את האצבעות בלי חרטות
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    161
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 161.1 קק״ל 805.3 קק״ל
    פחמימות 133.0 גרם 665.1 גרם
    שומן 129.9 גרם 649.6 גרם
    נתרן 787.2 מ״ג 3936.1 מ״ג
    חלבון 129.4 גרם 647.2 גרם
    סיבים תזונתיים 129.4 גרם 646.8 גרם
    שומן רווי 128.8 גרם 644.0 גרם
    כולסטרול 128.7 מ״ג 643.3 מ״ג
    סידן 131.9 מ״ג 659.5 מ״ג
    ברזל 128.9 מ״ג 644.4 מ״ג
    אשלגן 151.2 מ״ג 756.0 מ״ג
    אבץ 128.9 מ״ג 644.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 6 שעות
  • קלוריות
    161
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 161.1 קק״ל 805.3 קק״ל
    פחמימות 133.0 גרם 665.1 גרם
    שומן 129.9 גרם 649.6 גרם
    נתרן 787.2 מ״ג 3936.1 מ״ג
    חלבון 129.4 גרם 647.2 גרם
    סיבים תזונתיים 129.4 גרם 646.8 גרם
    שומן רווי 128.8 גרם 644.0 גרם
    כולסטרול 128.7 מ״ג 643.3 מ״ג
    סידן 131.9 מ״ג 659.5 מ״ג
    ברזל 128.9 מ״ג 644.4 מ״ג
    אשלגן 151.2 מ״ג 756.0 מ״ג
    אבץ 128.9 מ״ג 644.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
כריכים
מלי זיידמן
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טורטיות

מילוי


אופן הכנה

  1. שוטפים את הכוסמת היטב, מניחים בקערה עם מים שמכסים אותה. מכסים בניילון נצמד ומשרים למשך 4-6 שעות. 
  2. מסננים אך לא שוטפים את הכוסמת ממי ההשריה. מעבירים לבלנדר יחד עם המים, המלח והשמן. 
  3. מעבדים עד לתערובת חלקה בתוכנית EXTRACT.
  4. מחממים מחבת נון סטיק על אש בינונית, משמנים בספריי שמן ושופכים מצקת של בלילה אל המחבת. טים אותה במהירות מצד לצד כדי שכל המחבת תצופה בבלילה. כמה שהטורטייה דקה יותר, ככה היא טעימה יותר. אם רואים שהתערובת סמיכה מידי והקרפ הראשון יוצא עבה, אפשר להוסיף עוד קצת מים לבלילה ולערבב היטב.
  5. מטגנים במשך כ-3-4 דקות עד שהטורטייה “מתייבשת”, משנה צבע וקצת מיטגנת. אני אוהבת אותן קריספיות ומשאירה אותן אפילו 5 דקות. הופכים לצד השני למשך 1-2 דקות נוספות ומוציאים.
  6. בקערה מועכים עם מזלג את הביצים, ומוסיפים מיונז, בצל ירוק, מלח ופלפל. מערבבים היטב. 
  7. על כל טורטייה מניחים כף גדושה מסלט הביצים, פרוסות אבוקדו, עגבנייה וחסה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מגלגלים ומגישים.

הערות

  • כוסמת ירוקה היא כוסמת שלא עברה תהליך קלייה בתנור, יש לה טעם מעולה ועדין וערכים בריאותיים ותזונתיים רבים. אפשר להכין טורטיות מעוד רכיבים בריאים, למשל עדשים כתומות, בדיוק באותו האופן, כוסמין מלא, חומוסים מבושלים או קוואקר. כדאי לתת לילדים לנסות, ילדים מתים על טורטיות ואתם תרוויחו בלי שישימו לב, המון בריאות בסנדוויץ'.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טורטיות בריאות מכוסמת ירוקה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אילנית

    האם ניתן להכין עם קמח כוסמת ירוקה מוכן?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן.

    Avatar
    רותם ארלבוים

    מה הכוונה מסננים אך לא שוטפים??

      Avatar
      מערכת Foody

      מעבירים את הכוסמת למסננת וזהו. לא שוטפים אותה אחרי הסינון.

      Avatar
      נורה ביטון

      מסננים, ואז מעבירים לבלנדר עם המים. אז למה לסנן?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא להתבלבל, מוסיפים לבלנדר את הכוס וחצי מים שמופיעה במצרכים של הטורטיות ולא את מי ההשריה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות