פאי לימון פשוט, כי אין כמו החמוץ-מתוק הזה!
לסיים ארוחה עם פאי לימון זה הכי נכון שאפשר. הוא קליל ולא מכביד, חמצמץ ולא מתוק מדי, לא מסובך להכנה ונראה הכי מושקע. מי צריך יותר?
לסיים ארוחה עם פאי לימון זה הכי נכון שאפשר. הוא קליל ולא מכביד, חמצמץ ולא מתוק מדי, לא מסובך להכנה ונראה הכי מושקע. מי צריך יותר?
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4566.9 קק״ל 4566.9 קק״לפחמימות 478.9 גרם 478.9 גרםשומן 272.1 גרם 272.1 גרםנתרן 1322.9 מ״ג 1322.9 מ״גחלבון 68.3 גרם 68.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 0.7 גרםשומן רווי 161.7 גרם 161.7 גרםכולסטרול 403.5 מ״ג 403.5 מ״גסידן 1649.7 מ״ג 1649.7 מ״גברזל 5.5 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 2481.3 מ״ג 2481.3 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 6 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות4567
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4566.9 קק״ל 4566.9 קק״לפחמימות 478.9 גרם 478.9 גרםשומן 272.1 גרם 272.1 גרםנתרן 1322.9 מ״ג 1322.9 מ״גחלבון 68.3 גרם 68.3 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 0.7 גרםשומן רווי 161.7 גרם 161.7 גרםכולסטרול 403.5 מ״ג 403.5 מ״גסידן 1649.7 מ״ג 1649.7 מ״גברזל 5.5 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 2481.3 מ״ג 2481.3 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 4567 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
200 גרם פתי בר וניל
-
100 גרם חמאהמומסת
מלית
-
550גרם או 1 2/3 צנצנות חלב מרוכז
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
180מ"ל או 3/4 כוס מיץ לימוןסחוט
-
משני לימונים, או לפי הטעם
הגשה
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את התחתית: שמים את העוגיות ואת החמאה בקערת מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
- מעבירים את הפירורים לתוך תבנית פאי ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות בעזרת האצבעות או תחתית כוס. משתדלים ליצור זווית כמה שיותר ישרה בין תחתית לדופן התבנית. משאירים בצד.
- מכינים את המלית: שמים בקערה את כל מרכיבי המלית יחד וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את בלילת המלית לתוך התבנית דרך מסננת, כדי להיפטר מכל הגושים.
- אופים במשך כ-20 דקות, או עד שהמלית מתחילה להתייצב בקצוות ועדיין רוטטת במרכז.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים תחילה על השיש ומעבירים לקירור למשך 6 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
- לקראת הגשה מקציפים את השמנת המתוקה ואת האינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומקשטים את הפאי הקר בתלוליות קצפת.
- לחילופין, אפשר למרוח את הקצפת על פני הפאי בעזרת כף.
- מפזרים מעל גרידת לימון ומגישים. שומרים את העוגה במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את התחתית: שמים את העוגיות ואת החמאה בקערת מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית לחה.
- מעבירים את הפירורים לתוך תבנית פאי ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות בעזרת האצבעות או תחתית כוס. משתדלים ליצור זווית כמה שיותר ישרה בין תחתית לדופן התבנית. משאירים בצד.
- מכינים את המלית: שמים בקערה את כל מרכיבי המלית יחד וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את בלילת המלית לתוך התבנית דרך מסננת, כדי להיפטר מכל הגושים.
- אופים במשך כ-20 דקות, או עד שהמלית מתחילה להתייצב בקצוות ועדיין רוטטת במרכז.
- מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים תחילה על השיש ומעבירים לקירור למשך 6 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
- לקראת הגשה מקציפים את השמנת המתוקה ואת האינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומקשטים את הפאי הקר בתלוליות קצפת.
- לחילופין, אפשר למרוח את הקצפת על פני הפאי בעזרת כף.
- מפזרים מעל גרידת לימון ומגישים. שומרים את העוגה במקרר.
בשיתוף עם "הנמל"
יש לנו עוד מתכונים של טארט לימון שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן