-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 239.6 קק״ל 4792.5 קק״לפחמימות 44.9 גרם 897.2 גרםסוכר 8.2 גרם 163.4 גרםשומן 11.3 גרם 225.7 גרםנתרן 484.4 מ״ג 9687.6 מ״גחלבון 12.9 גרם 258.1 גרםסיבים תזונתיים 9.3 גרם 186.4 גרםשומן רווי 6.4 גרם 128.9 גרםכולסטרול 20.4 מ״ג 408.2 מ״גסידן 19.0 מ״ג 379.6 מ״גברזל 7.1 מ״ג 142.3 מ״גאשלגן 134.6 מ״ג 2691.9 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 135.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות240
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 239.6 קק״ל 4792.5 קק״לפחמימות 44.9 גרם 897.2 גרםסוכר 8.2 גרם 163.4 גרםשומן 11.3 גרם 225.7 גרםנתרן 484.4 מ״ג 9687.6 מ״גחלבון 12.9 גרם 258.1 גרםסיבים תזונתיים 9.3 גרם 186.4 גרםשומן רווי 6.4 גרם 128.9 גרםכולסטרול 20.4 מ״ג 408.2 מ״גסידן 19.0 מ״ג 379.6 מ״גברזל 7.1 מ״ג 142.3 מ״גאשלגן 134.6 מ״ג 2691.9 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 135.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 240 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
500 גרם קמח כוסמין מלא
-
500 גרם קמח לבן
-
2 כפות סוכר לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
2 1/2 כוסות מים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כף מלח דק
מילוי
-
2 חצילים
-
חופן עגבניות שרי צהובותאו כתומות
-
10 עלי בזיליקוםקצוצים
-
1 צנצנת רוטב עגבניות בזיליקום
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר (מלבד המלח) ולשים באמצעות וו לישה במשך 5 דקות עד שנוצר בצק גמיש.
- עכשיו מוסיפים את המלח ולשים למשך 4 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים למשך כ-60 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: חותכים את החצילים לקוביות של 1*1 סנטימטר. מפזרים מעט מלח על הקוביות וממתינים 10 דקות. מנגבים ומייבשים את קוביות החצילים.
- חותכים את עגבניות השרי לרבעים.
- מחממים מחבת ומרססים בה שפריץ של ספריי שמן.
- מטגנים את קוביות החצילים במחבת עד שהן משחימות מכל הצדדים ורכות מבפנים.
- בשלב זה מוסיפים את העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות.
- מוסיפים גם את רוטב העגבניות ומבשלים עוד מספר דקות עד שהכל מסמיך.
- מוסיפים את הבזיליקום הטרי, טועמים, מתקנים תיבול, מכבים את האש ומצננים.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. משטחים כל כדור, שמים בו 1-2 כפות מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות.
- מניחים את הלחמניות בתבנית תנור עם נייר אפייה במרחק של סנטימטר ביניהן (הן עוד יתפחו בתנור). מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ומפזרים שומשום, מניחים בצד להתפחה חוזרת כ-15 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר (מלבד המלח) ולשים באמצעות וו לישה במשך 5 דקות עד שנוצר בצק גמיש.
- עכשיו מוסיפים את המלח ולשים למשך 4 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים למשך כ-60 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את המילוי: חותכים את החצילים לקוביות של 1*1 סנטימטר. מפזרים מעט מלח על הקוביות וממתינים 10 דקות. מנגבים ומייבשים את קוביות החצילים.
- חותכים את עגבניות השרי לרבעים.
- מחממים מחבת ומרססים בה שפריץ של ספריי שמן.
- מטגנים את קוביות החצילים במחבת עד שהן משחימות מכל הצדדים ורכות מבפנים.
- בשלב זה מוסיפים את העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות.
- מוסיפים גם את רוטב העגבניות ומבשלים עוד מספר דקות עד שהכל מסמיך.
- מוסיפים את הבזיליקום הטרי, טועמים, מתקנים תיבול, מכבים את האש ומצננים.
- מחלקים את הבצק ל-20 כדורים. משטחים כל כדור, שמים בו 1-2 כפות מהמילוי וסוגרים היטב לצורת כדור ממולא. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות.
- מניחים את הלחמניות בתבנית תנור עם נייר אפייה במרחק של סנטימטר ביניהן (הן עוד יתפחו בתנור). מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ומפזרים שומשום, מניחים בצד להתפחה חוזרת כ-15 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אין צורך בהתפחה שניה לאחר העיצוב?
בסעיף 12 לאופן ההכנה כתוב שמתפיחים פעם שנייה במשך 15 דקות.