פסטרמה וולינגטון: מחווה למנה המסורתית מאנגליה
ארוחת ערב זוגית מושלמת לצד סלט חסה רענן: נתח שלם של פסטרמה וולינגטון עם פטריות ובצל במעטפת בצק עלים פריכה. זה רק נראה מורכב אך קל להכנה!
ארוחת ערב זוגית מושלמת לצד סלט חסה רענן: נתח שלם של פסטרמה וולינגטון עם פטריות ובצל במעטפת בצק עלים פריכה. זה רק נראה מורכב אך קל להכנה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 709.2 קק״ל 2127.5 קק״לפחמימות 79.8 גרם 239.5 גרםשומן 60.1 גרם 180.2 גרםנתרן 82.8 מ״ג 248.5 מ״גחלבון 31.1 גרם 93.3 גרםסיבים תזונתיים 18.2 גרם 54.6 גרםשומן רווי 38.5 גרם 115.6 גרםכולסטרול 116.0 מ״ג 347.9 מ״גסידן 33.5 מ״ג 100.5 מ״גברזל 19.0 מ״ג 57.0 מ״גאשלגן 46.9 מ״ג 140.8 מ״גאבץ 18.4 מ״ג 55.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות709
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 709.2 קק״ל 2127.5 קק״לפחמימות 79.8 גרם 239.5 גרםשומן 60.1 גרם 180.2 גרםנתרן 82.8 מ״ג 248.5 מ״גחלבון 31.1 גרם 93.3 גרםסיבים תזונתיים 18.2 גרם 54.6 גרםשומן רווי 38.5 גרם 115.6 גרםכולסטרול 116.0 מ״ג 347.9 מ״גסידן 33.5 מ״ג 100.5 מ״גברזל 19.0 מ״ג 57.0 מ״גאשלגן 46.9 מ״ג 140.8 מ״גאבץ 18.4 מ״ג 55.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 709 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פסטרמה גריל נתח שלם 200 גרם"עוף טוב" עם הסימון הירוק
-
1/2 חבילה בצק עליםמופשר לילה במקרר, לפי הוראות היצרן
-
1 בצלקצוץ דק
-
1 חבילה פטריות שמפיניוןקצוצות דק
-
1 כף שמן זית
אופן הכנה
- מטגנים במחבת את הבצל והפטריות עם שמן הזית, במשך כ-10 דקות עד שהן רכות ונטולות נוזלים. ממליחים ומפלפלים.
- פורסים דף בצק עלים בגודל כפול מנתח הפסטרמה וקצת יותר.
- מניחים את הפסטרמה בחלק התחתון של הבצק, כך שתישאר סיומת של כמה סנטימטרים.
- מעל לפסטרמה מניחים מתערובת הבצל והפטריות וסוגרים את הבצק מעל הנתח.
- חותכים בסכין את חלקי הבצק המיותרים, ומצמידים היטב את הקצוות.
- בעזרת סכין חורצים שלושה קווים אלכסוניים בחלק העליון של המאפה.
- טורפים יחד את הביצה, המלח והמים ומברישים היטב את המאפה, כדי שיקבל צבע יפה בתנור.
- מעבירים את המאפה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 40 דקות.
- מוציאים, מחכים 5 דקות שהמאפה יתקרר מעט ואז מגישים.
אופן הכנה
- מטגנים במחבת את הבצל והפטריות עם שמן הזית, במשך כ-10 דקות עד שהן רכות ונטולות נוזלים. ממליחים ומפלפלים.
- פורסים דף בצק עלים בגודל כפול מנתח הפסטרמה וקצת יותר.
- מניחים את הפסטרמה בחלק התחתון של הבצק, כך שתישאר סיומת של כמה סנטימטרים.
- מעל לפסטרמה מניחים מתערובת הבצל והפטריות וסוגרים את הבצק מעל הנתח.
- חותכים בסכין את חלקי הבצק המיותרים, ומצמידים היטב את הקצוות.
- בעזרת סכין חורצים שלושה קווים אלכסוניים בחלק העליון של המאפה.
- טורפים יחד את הביצה, המלח והמים ומברישים היטב את המאפה, כדי שיקבל צבע יפה בתנור.
- מעבירים את המאפה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 40 דקות.
- מוציאים, מחכים 5 דקות שהמאפה יתקרר מעט ואז מגישים.
בשיתוף עם "עוף טוב" עם הסימון הירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן