ארוחת צהריים מושלמת: אורז מוקפץ עם פסטרמה מעושנת
פסטרמה מעושנת עם אורז מוקפץ, מתובל בשום ודבש ובתוספת אפונה וגזר. התוצאה: ארוחת צהריים מעוצבת וצבעונית, טעימה ויפה במיוחד!
פסטרמה מעושנת עם אורז מוקפץ, מתובל בשום ודבש ובתוספת אפונה וגזר. התוצאה: ארוחת צהריים מעוצבת וצבעונית, טעימה ויפה במיוחד!
- רובי מיכאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.4 קק״ל 1113.7 קק״לפחמימות 31.9 גרם 127.6 גרםשומן 9.5 גרם 38.2 גרםנתרן 487.7 מ״ג 1950.9 מ״גחלבון 15.5 גרם 62.0 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.0 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.3 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.9 מ״גסידן 26.6 מ״ג 106.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 99.2 מ״ג 396.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות278
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 278.4 קק״ל 1113.7 קק״לפחמימות 31.9 גרם 127.6 גרםשומן 9.5 גרם 38.2 גרםנתרן 487.7 מ״ג 1950.9 מ״גחלבון 15.5 גרם 62.0 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.0 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.3 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.9 מ״גסידן 26.6 מ״ג 106.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 99.2 מ״ג 396.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 278 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פסטרמה במעשנה נתח שלם 200 גרם"עוף טוב" עם הסימון הירוק
-
1 כף שמן קנולה
-
4 תירס גמדי קטנים
-
4 כפות לקט אפונה וגזר קפואאו 4 כפות אפונה וגזר מקופסת שימורים
-
2 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניחריף
-
2 כוסות אורז לבן מבושל
-
2 ביצים L
-
1 כף גדושה דבש
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- חותכים את נתח הפסטרמה השלם לקוביות ומניחים בקערה.
- מחממים את השמן במחבת רחבה או בווק, מוסיפים את התירס הגמדי, האפונה והגזר, ומערבבים.
- לאחר כ-2 דקות הקפצה מוסיפים גם את השום והפלפל החריף.
- מניחים את האורז המבושל בקערית.
- מפרידים את הביצים. את החלבון שופכים ישירות למחבת על האש, ואת החלמון שופכים על האורז ומערבבים היטב את האורז והחלמון יחד.
- לאחר שהחלבון טוגן במחבת, מוסיפים גם את האורז, את קוביות הפסטרמה המעושנת, הדבש, המלח והפלפל השחור ומקפיצים במשך 6-8 דקות עד שהאורז מטוגן ונצרב במעט.
- מעבירים את האורז לקערית ומהדקים אותו בעזרת כף.
- הופכים את קערית האורז על צלחת, מקשטים בכוסברה טרייה ומעט מיץ לימון או ליים, ומגישים בצורת כדור.
אופן הכנה
- חותכים את נתח הפסטרמה השלם לקוביות ומניחים בקערה.
- מחממים את השמן במחבת רחבה או בווק, מוסיפים את התירס הגמדי, האפונה והגזר, ומערבבים.
- לאחר כ-2 דקות הקפצה מוסיפים גם את השום והפלפל החריף.
- מניחים את האורז המבושל בקערית.
- מפרידים את הביצים. את החלבון שופכים ישירות למחבת על האש, ואת החלמון שופכים על האורז ומערבבים היטב את האורז והחלמון יחד.
- לאחר שהחלבון טוגן במחבת, מוסיפים גם את האורז, את קוביות הפסטרמה המעושנת, הדבש, המלח והפלפל השחור ומקפיצים במשך 6-8 דקות עד שהאורז מטוגן ונצרב במעט.
- מעבירים את האורז לקערית ומהדקים אותו בעזרת כף.
- הופכים את קערית האורז על צלחת, מקשטים בכוסברה טרייה ומעט מיץ לימון או ליים, ומגישים בצורת כדור.
בשיתוף עם "עוף טוב" עם הסימון הירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן