פאי לימון ללא גלוטן שיגרום לכם להתמכרות קשה!
פאי לימון ללא גלוטן שמסיים כל ארוחה בטעם של עוד. הקינוח הקלאסי מבצק פריך במילוי מוס לימון צהוב ואוורירי בחמצמצות מעודנת
פאי לימון ללא גלוטן שמסיים כל ארוחה בטעם של עוד. הקינוח הקלאסי מבצק פריך במילוי מוס לימון צהוב ואוורירי בחמצמצות מעודנת
- דביר בר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3258.2 קק״ל 3258.2 קק״לפחמימות 359.4 גרם 359.4 גרםשומן 166.2 גרם 166.2 גרםנתרן 522.7 מ״ג 522.7 מ״גחלבון 43.9 גרם 43.9 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 4.5 גרםשומן רווי 38.8 גרם 38.8 גרםכולסטרול 1729.1 מ״ג 1729.1 מ״גסידן 223.9 מ״ג 223.9 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 547.1 מ״ג 547.1 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל 6 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות3258
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3258.2 קק״ל 3258.2 קק״לפחמימות 359.4 גרם 359.4 גרםשומן 166.2 גרם 166.2 גרםנתרן 522.7 מ״ג 522.7 מ״גחלבון 43.9 גרם 43.9 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 4.5 גרםשומן רווי 38.8 גרם 38.8 גרםכולסטרול 1729.1 מ״ג 1729.1 מ״גסידן 223.9 מ״ג 223.9 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 547.1 מ״ג 547.1 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 6 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 3258 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
-
150 גרם קמח ללא גלוטןרב תכליתי
-
50 גרם אבקת סוכר
-
100 גרם חמאה קרה
-
1 חלמון L
אופן הכנה
- מכניסים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה לקערת מעבד המזון של Braun.
- מחברים את מוט הבלנדר ומפעילים מספר פולסים קצרים.
- מוסיפים את חלמון הביצה ומפעילים שוב למספר פולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד.
- על נייר אפיה מקומח ובעזרת מערוך מקומח, מרדדים את הבצק כך שיהיה בקוטר מעט גדול יותר מקוטר התבנית.
- משמנים בעזרת מעט חמאה את תבנית הפאי ומעבירים את הבצק אל התבנית.
- חותכים את שולי הבצק המיותרים בעזרת סכין חד.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ולהניח בשליש התחתון של חלל התנור רשת לאפיה.
- אפשרות ראשונה: מחוררים בעזרת מזלג מספר חורים בתחתית הבצק.
- מקפיאים את התבנית עם הבצק במשך שעה במקפיא.
- בתום השעה אופים בתנור במשך 15-20 דקות או עד שהבצק בגוון חום בהיר.
- אפשרות שנייה: מניחים נייר אפיה על הבצק שבתבנית ומפזרים עליו שעועית יבשה באופן שווה, כדי למנוע מהבצק להתנפח בזמן האפייה.
- אופים בתנור במשך 15-20 דקות או עד ששולי הבצק בצבע חום בהיר.
- כאשר תחתית הפאי אפויה מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן מחוץ לתנור.
- מכינים את המלית: בסיר קטן, על להבה קטנה, מחממים את מיץ הלימון, המים וגרידת הלימון.
- מסירים מהאש ברגע שמיץ הלימון חמים.
- מחברים למוט הבלנדר Multi Baraun את המטריפה שמגיעה בערכת המכשיר.
- טורפים את הביצים והחלמונים יחד.
- לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, קורט המלח והקורנפלור אל הקערה, ומזלפים בעדינות תוך כדי ערבול את מיץ הלימון החמים.
- את הבלילה שהתקבלה מחזירים לסיר ושוב מחממים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ.
- כעבור דקה מוסיפים את החמאה (או את השמנת המתוקה) וממשיכים לערבב במשך דקות בודדות עד להסמכת הנוזל.
- מסירים מיד מהאש ומוזגים את הפודינג הלימוני על בצק הפאי האפוי.
- מכסים את פאי הלימון בניילון נצמד תוך שמצמידים את הניילון הנצמד לשכבת פודינג הלימון על מנת למנוע היווצרות קרום.
- מצננים את פאי הלימון במשך 4 שעות לפחות (במקרר או בפריזר), מומלץ לצנן במשך לילה במקפיא.
- פורסים ומקשטים באבקת סוכר.
אופן הכנה
- מכניסים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה לקערת מעבד המזון של Braun.
- מחברים את מוט הבלנדר ומפעילים מספר פולסים קצרים.
- מוסיפים את חלמון הביצה ומפעילים שוב למספר פולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד.
- על נייר אפיה מקומח ובעזרת מערוך מקומח, מרדדים את הבצק כך שיהיה בקוטר מעט גדול יותר מקוטר התבנית.
- משמנים בעזרת מעט חמאה את תבנית הפאי ומעבירים את הבצק אל התבנית.
- חותכים את שולי הבצק המיותרים בעזרת סכין חד.
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ולהניח בשליש התחתון של חלל התנור רשת לאפיה.
- אפשרות ראשונה: מחוררים בעזרת מזלג מספר חורים בתחתית הבצק.
- מקפיאים את התבנית עם הבצק במשך שעה במקפיא.
- בתום השעה אופים בתנור במשך 15-20 דקות או עד שהבצק בגוון חום בהיר.
- אפשרות שנייה: מניחים נייר אפיה על הבצק שבתבנית ומפזרים עליו שעועית יבשה באופן שווה, כדי למנוע מהבצק להתנפח בזמן האפייה.
- אופים בתנור במשך 15-20 דקות או עד ששולי הבצק בצבע חום בהיר.
- כאשר תחתית הפאי אפויה מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן מחוץ לתנור.
- מכינים את המלית: בסיר קטן, על להבה קטנה, מחממים את מיץ הלימון, המים וגרידת הלימון.
- מסירים מהאש ברגע שמיץ הלימון חמים.
- מחברים למוט הבלנדר Multi Baraun את המטריפה שמגיעה בערכת המכשיר.
- טורפים את הביצים והחלמונים יחד.
- לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, קורט המלח והקורנפלור אל הקערה, ומזלפים בעדינות תוך כדי ערבול את מיץ הלימון החמים.
- את הבלילה שהתקבלה מחזירים לסיר ושוב מחממים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ.
- כעבור דקה מוסיפים את החמאה (או את השמנת המתוקה) וממשיכים לערבב במשך דקות בודדות עד להסמכת הנוזל.
- מסירים מיד מהאש ומוזגים את הפודינג הלימוני על בצק הפאי האפוי.
- מכסים את פאי הלימון בניילון נצמד תוך שמצמידים את הניילון הנצמד לשכבת פודינג הלימון על מנת למנוע היווצרות קרום.
- מצננים את פאי הלימון במשך 4 שעות לפחות (במקרר או בפריזר), מומלץ לצנן במשך לילה במקפיא.
- פורסים ומקשטים באבקת סוכר.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
יש אפשרות להמיר את הפאי לפרווה ? נראה סוף!
כן, לגרסת פרווה יש להשתמש במחמאה במקום חמאה.
תודה
מהמם שלומית! 🙂