ביג אין ג’פאן: מרק מיסו עשיר עם עוף
מרק מיסו יפני עם עוף, אצות וואקמה, אטריות שעועית ופטריות שיטאקה. מרק שהוא חגיגה של טעמים אסייתיים, המהווה ארוחה שלמה לכל המשפחה!
מרק מיסו יפני עם עוף, אצות וואקמה, אטריות שעועית ופטריות שיטאקה. מרק שהוא חגיגה של טעמים אסייתיים, המהווה ארוחה שלמה לכל המשפחה!
- שירי עמית
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 522.8 קק״ל 2613.8 קק״לפחמימות 65.0 גרם 325.2 גרםשומן 58.6 גרם 293.0 גרםנתרן 1055.0 מ״ג 5274.8 מ״גחלבון 30.0 גרם 150.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.1 גרםשומן רווי 3.0 גרם 15.2 גרםכולסטרול 12.0 מ״ג 60.0 מ״גסידן 30.7 מ״ג 153.7 מ״גברזל 1.8 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 501.8 מ״ג 2509.0 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות523
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 522.8 קק״ל 2613.8 קק״לפחמימות 65.0 גרם 325.2 גרםשומן 58.6 גרם 293.0 גרםנתרן 1055.0 מ״ג 5274.8 מ״גחלבון 30.0 גרם 150.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.1 גרםשומן רווי 3.0 גרם 15.2 גרםכולסטרול 12.0 מ״ג 60.0 מ״גסידן 30.7 מ״ג 153.7 מ״גברזל 1.8 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 501.8 מ״ג 2509.0 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 523 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 שיני שוםפרוסות
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורד
-
1 כף שמן זית
-
2 ליטר ציר עוףאו מים
-
3 כפות מיסו כההמזרח מערב
-
1 חבילה פטריות שיטאקה טריות
-
1 חבילה אצות וואקמה מיובשותמזרח מערבמושרות במים
-
1 חבילה באק צ’ויאו מנגולד/תרד חתוכים לפרוסות
-
חופן נבטים סיניים
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית אבקת צ’יליאו צ'ילי טרי פרוס (אפשר גם וגם)
-
1 חבילה אטריות שעועיתמזרח מערב
השריית חזה העוף
-
1 חזה עוף שלם בינוני
-
1 כף קורנפלור
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפיות שמן שומשוםמזרח מערב
בישול חזה העוף
-
2 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רחתוך ל-3 חתיכות גסות
-
1 כוס מיםאו יותר, כך שיכסו את חזה העוף בסיר
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפיות חומץ אורזמזרח מערב
אופן הכנה
- מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את השום והג’ינג’ר.
- מוסיפים 2 כוסות ציר עוף או מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים גם את המיסו והשיטאקה, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.
- בשלב זה מוסיפים את האצות ואת הבאק צ’וי, הנבטים, מלח, פלפל, צ’ילי, וממשיכים לבשל על אש בינונית במשך 10 דקות נוספות לאיחוד והיווצרות טעמים.
- מכינים את חזה העוף: מערבבים בקערה את חומרי המרינדה, הקורנפלור, הסויה ושמן השומשום.
- משרים את חזה העוף במרינדה במשך 60 דקות לפחות.
- בסיר קטן מרתיחים כוס מים, מוסיפים רוטב סויה, שמן שומשום וחומץ אורז, וכן את השום והג’ינגר. דואגים שהנוזלים יכסו את העוף ואם צריך מוסיפים מים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את חזה העוף בשלמותו לבעבוע עדין במשך 15 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את העוף בסיר במשך 15 דקות נוספות לספיגת טעמים טעמים.
- לפני הבישול שוברים את האטריות ומבשלים אותם במים רותחים לפי הוראות היצרן. מסננים ומוסיפים לכל קערת מרק בסיום.
- מרכיבים את המנה: מוזגים את המרק והירקות לקעריות.
- מניחים בכל קערה כף אטריות שעועית מבושלות.
- מוציאים את חזה העוף מהסיר, פורסים אותו לרצועות ומניחים בקערת המרק.
- מפזרים מעט ירוקים קצוצים (איזה שיש לכם) וצ’ילי טרי.
אופן הכנה
- מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את השום והג’ינג’ר.
- מוסיפים 2 כוסות ציר עוף או מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים גם את המיסו והשיטאקה, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.
- בשלב זה מוסיפים את האצות ואת הבאק צ’וי, הנבטים, מלח, פלפל, צ’ילי, וממשיכים לבשל על אש בינונית במשך 10 דקות נוספות לאיחוד והיווצרות טעמים.
- מכינים את חזה העוף: מערבבים בקערה את חומרי המרינדה, הקורנפלור, הסויה ושמן השומשום.
- משרים את חזה העוף במרינדה במשך 60 דקות לפחות.
- בסיר קטן מרתיחים כוס מים, מוסיפים רוטב סויה, שמן שומשום וחומץ אורז, וכן את השום והג’ינגר. דואגים שהנוזלים יכסו את העוף ואם צריך מוסיפים מים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את חזה העוף בשלמותו לבעבוע עדין במשך 15 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את העוף בסיר במשך 15 דקות נוספות לספיגת טעמים טעמים.
- לפני הבישול שוברים את האטריות ומבשלים אותם במים רותחים לפי הוראות היצרן. מסננים ומוסיפים לכל קערת מרק בסיום.
- מרכיבים את המנה: מוזגים את המרק והירקות לקעריות.
- מניחים בכל קערה כף אטריות שעועית מבושלות.
- מוציאים את חזה העוף מהסיר, פורסים אותו לרצועות ומניחים בקערת המרק.
- מפזרים מעט ירוקים קצוצים (איזה שיש לכם) וצ’ילי טרי.
בשיתוף עם מזרח מערב
עוד מתכונים של מרק שאתם חייבים לנסות:
הכנתם את המתכון?
כן