באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

עוגיות מגולגלות עם חמאת בוטנים ביתית וקוביות שוקולד

עוגיות מגולגלות שרק מחכים להשוויץ בהן בפני האורחים! בצק פריך בשילוב קוביות שוקולד וחמאת בוטנים שמכינים לבד בבית בקלי קלות
עוגיות מגולגלות שרק מחכים להשוויץ בהן בפני האורחים! בצק פריך בשילוב קוביות שוקולד וחמאת בוטנים שמכינים לבד בבית בקלי קלות
  • יהודית אביב
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    2220
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2219.5 קק״ל 6658.6 קק״ל
    פחמימות 185.6 גרם 556.7 גרם
    שומן 139.1 גרם 417.3 גרם
    נתרן 963.6 מ״ג 2890.9 מ״ג
    חלבון 50.0 גרם 150.1 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 21.5 גרם
    שומן רווי 19.2 גרם 57.6 גרם
    כולסטרול 121.5 מ״ג 364.4 מ״ג
    סידן 221.8 מ״ג 665.5 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 551.5 מ״ג 1654.5 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 11.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    2220
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2219.5 קק״ל 6658.6 קק״ל
    פחמימות 185.6 גרם 556.7 גרם
    שומן 139.1 גרם 417.3 גרם
    נתרן 963.6 מ״ג 2890.9 מ״ג
    חלבון 50.0 גרם 150.1 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 21.5 גרם
    שומן רווי 19.2 גרם 57.6 גרם
    כולסטרול 121.5 מ״ג 364.4 מ״ג
    סידן 221.8 מ״ג 665.5 מ״ג
    ברזל 4.4 מ״ג 13.1 מ״ג
    אשלגן 551.5 מ״ג 1654.5 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 11.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
יהודית אביב
X

9 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק פריך

מלית חמאת בוטנים ביתית (צנצנת גדולה)  

תוספת למלית


אופן הכנה

  1. מכינים את חמאת הבוטנים: מניחים את הבוטנים הקלויים בקערה ומשפשפים עם הידיים כך שהקליפות הדקות ירדו.
  2. מכניסים את הבוטנים הקלופים לכוס הבלנדר להכנת רטבים וטוחנים במשך דקה.
  3. מערבבים, מוסיפים אבקת סוכר וממשיכים לטחון במשך כ-3 דקות נוספות עד שמתקבלת חמאת בוטנים חלקה.
  4. שומרים בצנצנת זכוכית מעוקרת או בקופסת פלסטיק.
  5. מכינים את הבצק הפריך: מכניסים לקערת מעבד המזון את החמאה, הקמח, המלח ואבקת הסוכר ומעבדים במשך חצי דקה לתערובת פירורית.
  6. מוסיפים גם את השמנת המתוקה והביצה ומעבדים במשך 10 שניות בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד.
  7. עוטפים את הבצק ומעבירים אותו למקרר למשך 60 דקות.
  8. מכינים את העוגיות: מחממים את התנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו.
  9. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
  10. מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים כל חתיכת בצק לעלה מלבני דק.
  11. מורחים חמאת בוטנים על כל שטח הבצק. מסדרים לרוחב הבצק שורה של קוביות שוקולד ומגלגלים את הבצק על השוקולד פעמיים. מניחים עוד שורת שוקולד ומגלגלים לרולדה עד הסוף.
  12. מכינים כך גם את שני חלקי הבצק האחרים עם השוקולד שאוהבים.
  13. מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  14. פורסים את הרולדה לעוגיות ברוחב הרצוי בעזרת סכין חדה, אבל לא עד הסוף, אלא יוצרים סימון שיקל על החיתוך לעוגיות אחרי האפייה.
  15. אופים במשך כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
  16. מצננים את העוגיות לטמפרטורת החדר ופורסים אותן סופית עם סכין חדה.
  17. מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

הערות

  • העוגיות נשמרות כשבועיים בצנצנת אטומה. ניתן לשמור במקרר לתקופה ארוכה יותר ובמקפיא לכמה חודשים. חמאת הבוטנים נשמרת למשך כמה חודשים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות מגולגלות עם חמאת בוטנים ביתית וקוביות שוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות