עוגיות מגולגלות עם חמאת בוטנים ביתית וקוביות שוקולד
עוגיות מגולגלות שרק מחכים להשוויץ בהן בפני האורחים! בצק פריך בשילוב קוביות שוקולד וחמאת בוטנים שמכינים לבד בבית בקלי קלות
עוגיות מגולגלות שרק מחכים להשוויץ בהן בפני האורחים! בצק פריך בשילוב קוביות שוקולד וחמאת בוטנים שמכינים לבד בבית בקלי קלות
- יהודית אביב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2219.5 קק״ל 6658.6 קק״לפחמימות 185.6 גרם 556.7 גרםשומן 139.1 גרם 417.3 גרםנתרן 963.6 מ״ג 2890.9 מ״גחלבון 50.0 גרם 150.1 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 21.5 גרםשומן רווי 19.2 גרם 57.6 גרםכולסטרול 121.5 מ״ג 364.4 מ״גסידן 221.8 מ״ג 665.5 מ״גברזל 4.4 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 551.5 מ״ג 1654.5 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 11.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות2220
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2219.5 קק״ל 6658.6 קק״לפחמימות 185.6 גרם 556.7 גרםשומן 139.1 גרם 417.3 גרםנתרן 963.6 מ״ג 2890.9 מ״גחלבון 50.0 גרם 150.1 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 21.5 גרםשומן רווי 19.2 גרם 57.6 גרםכולסטרול 121.5 מ״ג 364.4 מ״גסידן 221.8 מ״ג 665.5 מ״גברזל 4.4 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 551.5 מ״ג 1654.5 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 11.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 2220 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
מלית חמאת בוטנים ביתית (צנצנת גדולה)
-
300 גרם בוטנים קלוייםמלוחים וקלופים
-
1 כף אבקת סוכרלא חובה, לפי הטעם
-
קורט מלח דק
תוספת למלית
-
3חפיסות או 300 גרם שוקולד חלבאו שוקולד מריר/בלונדי
אופן הכנה
- מכינים את חמאת הבוטנים: מניחים את הבוטנים הקלויים בקערה ומשפשפים עם הידיים כך שהקליפות הדקות ירדו.
- מכניסים את הבוטנים הקלופים לכוס הבלנדר להכנת רטבים וטוחנים במשך דקה.
- מערבבים, מוסיפים אבקת סוכר וממשיכים לטחון במשך כ-3 דקות נוספות עד שמתקבלת חמאת בוטנים חלקה.
- שומרים בצנצנת זכוכית מעוקרת או בקופסת פלסטיק.
- מכינים את הבצק הפריך: מכניסים לקערת מעבד המזון את החמאה, הקמח, המלח ואבקת הסוכר ומעבדים במשך חצי דקה לתערובת פירורית.
- מוסיפים גם את השמנת המתוקה והביצה ומעבדים במשך 10 שניות בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק ומעבירים אותו למקרר למשך 60 דקות.
- מכינים את העוגיות: מחממים את התנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
- מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים כל חתיכת בצק לעלה מלבני דק.
- מורחים חמאת בוטנים על כל שטח הבצק. מסדרים לרוחב הבצק שורה של קוביות שוקולד ומגלגלים את הבצק על השוקולד פעמיים. מניחים עוד שורת שוקולד ומגלגלים לרולדה עד הסוף.
- מכינים כך גם את שני חלקי הבצק האחרים עם השוקולד שאוהבים.
- מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- פורסים את הרולדה לעוגיות ברוחב הרצוי בעזרת סכין חדה, אבל לא עד הסוף, אלא יוצרים סימון שיקל על החיתוך לעוגיות אחרי האפייה.
- אופים במשך כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
- מצננים את העוגיות לטמפרטורת החדר ופורסים אותן סופית עם סכין חדה.
- מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את חמאת הבוטנים: מניחים את הבוטנים הקלויים בקערה ומשפשפים עם הידיים כך שהקליפות הדקות ירדו.
- מכניסים את הבוטנים הקלופים לכוס הבלנדר להכנת רטבים וטוחנים במשך דקה.
- מערבבים, מוסיפים אבקת סוכר וממשיכים לטחון במשך כ-3 דקות נוספות עד שמתקבלת חמאת בוטנים חלקה.
- שומרים בצנצנת זכוכית מעוקרת או בקופסת פלסטיק.
- מכינים את הבצק הפריך: מכניסים לקערת מעבד המזון את החמאה, הקמח, המלח ואבקת הסוכר ומעבדים במשך חצי דקה לתערובת פירורית.
- מוסיפים גם את השמנת המתוקה והביצה ומעבדים במשך 10 שניות בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים את הבצק ומעבירים אותו למקרר למשך 60 דקות.
- מכינים את העוגיות: מחממים את התנור לחום של 160 מעלות על מצב טורבו.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
- מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים כל חתיכת בצק לעלה מלבני דק.
- מורחים חמאת בוטנים על כל שטח הבצק. מסדרים לרוחב הבצק שורה של קוביות שוקולד ומגלגלים את הבצק על השוקולד פעמיים. מניחים עוד שורת שוקולד ומגלגלים לרולדה עד הסוף.
- מכינים כך גם את שני חלקי הבצק האחרים עם השוקולד שאוהבים.
- מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- פורסים את הרולדה לעוגיות ברוחב הרצוי בעזרת סכין חדה, אבל לא עד הסוף, אלא יוצרים סימון שיקל על החיתוך לעוגיות אחרי האפייה.
- אופים במשך כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
- מצננים את העוגיות לטמפרטורת החדר ופורסים אותן סופית עם סכין חדה.
- מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
הערות
- העוגיות נשמרות כשבועיים בצנצנת אטומה. ניתן לשמור במקרר לתקופה ארוכה יותר ובמקפיא לכמה חודשים. חמאת הבוטנים נשמרת למשך כמה חודשים.
הערות
- העוגיות נשמרות כשבועיים בצנצנת אטומה. ניתן לשמור במקרר לתקופה ארוכה יותר ובמקפיא לכמה חודשים. חמאת הבוטנים נשמרת למשך כמה חודשים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן