קציצות עוף אפויות בתנור רכות רכות ועשירות בחלבון

קציצות עוף אפויות שמכינים עם תפוח אדמה וירק. הירקות מוסיפים רכות לקציצה. הקציצות נטרפות ברגע והכי כיף? אפשר לאכול אותן גם קרות מהמקרר
קציצות עוף אפויות שמכינים עם תפוח אדמה וירק. הירקות מוסיפים רכות לקציצה. הקציצות נטרפות ברגע והכי כיף? אפשר לאכול אותן גם קרות מהמקרר
  • יעל רחמנוב
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    102
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 101.8 קק״ל 1526.6 קק״ל
    פחמימות 4.8 גרם 71.6 גרם
    שומן 5.9 גרם 88.7 גרם
    נתרן 198.9 מ״ג 2984.2 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 105.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 6.0 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 16.4 גרם
    כולסטרול 48.4 מ״ג 725.4 מ״ג
    סידן 8.5 מ״ג 127.8 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 217.8 מ״ג 3267.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    102
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 101.8 קק״ל 1526.6 קק״ל
    פחמימות 4.8 גרם 71.6 גרם
    שומן 5.9 גרם 88.7 גרם
    נתרן 198.9 מ״ג 2984.2 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 105.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 6.0 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 16.4 גרם
    כולסטרול 48.4 מ״ג 725.4 מ״ג
    סידן 8.5 מ״ג 127.8 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 217.8 מ״ג 3267.7 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קציצות
יעל רחמנוב
X

13 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הברשה


אופן הכנה

  1. קולפים את תפוח האדמה ומבשלים אותו במים עד לריכוך מלא.
  2. מסננים את תפוח האדמה המבושל מהמים, מחזירים אותו לאותו הסיר הריק, ומבשלים במשך דקה נוספת כדי שיתייבש.
  3. מועכים את תפוח האדמה לפירה ומניחים בקערה.
  4. מוסיפים לקערה את שאר הרכיבים ומערבבים הכל יחד.

    קציצות עוף אפויות 1
    טיפ: לייצוב עיסת הקציצות שמרו במקרר למשך כ-20 דקות

  5. מכסים בניילון נצמד ומכניסים את עיסת הקציצות לייצוב במקרר במשך 20 דקות.
  6. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  7. פורשים נייר אפייה בתבנית התנור ומשמנים אותו.
  8. מרטיבים מעט את הידיים במעט מים, יוצרים קציצות קטנות ומסדרים אותן בתבנית.
  9. מברישים את הקציצות במעט שמן ואופים במשך 15-20 דקות עד שהן שחומות מעט.

    קציצות עוף אפויות 6
    קציצות עוף אפויות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

הערות

  • שילוב הירקות והעלים ירוקים בקציצות משדרג את הערך התזונתי של הקציצות ומביא בין היתר גם לגיוון טעמים וצבעוניות הקציצות.
  • הקציצות רכות ומתאימות לשלב המעבר לאוכל אצבעות וגם לקטנטנים שמתחילים האכלה בשיטת  babyled weaning.
  • במידה והקטנטן שלך בשלב המעבר למוצקים ואוכל מזון טחון, ניתן לטחון את הקציצות עם רוטב עגבניות או עם מרק ירקות.

tip

טיפ מקרר Hisense

את העשבים הירוקים שבמתכון רצוי לשמור עטופים בנייר סופג ולא קרוב לדפנות המקרר, מה ששומר על העשב טרי לאורך זמן ומגן על מקיפאון או ריקבון

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות