קרפ סוזט: היינו מוכנים לאכול אותו 8 ימים
קרפ סוזט הוא קינוח צרפתי קלאסי שמבוסס על קרפ דקיק שמבושל ברוטב תפוזי נהדר ומוגש עם קצפת. אז קבלו: קרפ סוזט אמיתי, עם קצפת וניל וגרידת תפוז. אנחנו מתכננים לאכול אותו עד הנר האחרון
קרפ סוזט הוא קינוח צרפתי קלאסי שמבוסס על קרפ דקיק שמבושל ברוטב תפוזי נהדר ומוגש עם קצפת. אז קבלו: קרפ סוזט אמיתי, עם קצפת וניל וגרידת תפוז. אנחנו מתכננים לאכול אותו עד הנר האחרון
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 755.8 קק״ל 4534.7 קק״לפחמימות 60.7 גרם 364.0 גרםשומן 52.6 גרם 315.6 גרםנתרן 69.3 מ״ג 415.7 מ״גחלבון 6.9 גרם 41.6 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.0 גרםשומן רווי 27.9 גרם 167.2 גרםכולסטרול 177.3 מ״ג 1063.8 מ״גסידן 23.6 מ״ג 141.7 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 56.9 מ״ג 341.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות756
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 755.8 קק״ל 4534.7 קק״לפחמימות 60.7 גרם 364.0 גרםשומן 52.6 גרם 315.6 גרםנתרן 69.3 מ״ג 415.7 מ״גחלבון 6.9 גרם 41.6 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.0 גרםשומן רווי 27.9 גרם 167.2 גרםכולסטרול 177.3 מ״ג 1063.8 מ״גסידן 23.6 מ״ג 141.7 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.1 מ״גאשלגן 56.9 מ״ג 341.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 756 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
טיגון
-
4 כפות שמן קנולה
רוטב
-
170 גרם חמאה
-
1 כוס סוכר לבן+3 כפות
-
2 תפוזים בינונייםסחוטים למיץ
-
3 כפות גראנד מרנייהליקר תפוזים
-
80 מ"ל מים
הגשה
-
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1 כפית מחית וניל
-
1 תפוז בינונימפולט
-
1/4 כפית קליפת תפוז
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הביצים, הסוכר, הקמח והמלח.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמנת לבישול עד לקבלת קרם אחיד.
- מחממים מחבת על כיריים עם תחתית עבה ומשמנים את המחבת עם מעט שמן (סופגים עם נייר סופג).
- מוזגים מהבלילה אל המחבת, מספיק כדי לכסות את כל המחבת. מטגנים במשך כ־30 שניות, עד שהצד התחתון של הקרפ מזהיב. מוציאים את הקרפ ומעבירים אותו לצלחת חמימה.
- חוזרים על התהליך ומכינים קרפים נוספים. במידת הצורך משמנים שוב את המחבת.
- מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת רחבה את החמאה ומוסיפים את הסוכר.
- מבשלים עד שהסוכר נמס ומתקבל צבע קרמלי בהיר.
- מנמיכים את הלהבה לאש הקטנה ביותר ומוסיפים למחבת את מיץ התפוזים וליקר התפוזים.
- מגבירים לעוצמה בינונית ונותנים לרוטב לבעבע במשך כ־2 דקות.
- מניחים את הקרפ בתוך המחבת, ובעזרת כף עוזרים לרוטב לעטוף את הקרפ משני צידיו.
- מקציפים את השמנת להקצפה עם מחית הווניל.
- הגשה: מקפלים את הקרפ ל־4 ומניחים בצלחת להגשה.
- מפזרים את התפוז המפולט בצידי הקרפ, מוסיפים כף גדושה של קצפת וניל מעל הקרפ ומפזרים מעט גרידת תפוז.
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הביצים, הסוכר, הקמח והמלח.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמנת לבישול עד לקבלת קרם אחיד.
- מחממים מחבת על כיריים עם תחתית עבה ומשמנים את המחבת עם מעט שמן (סופגים עם נייר סופג).
- מוזגים מהבלילה אל המחבת, מספיק כדי לכסות את כל המחבת. מטגנים במשך כ־30 שניות, עד שהצד התחתון של הקרפ מזהיב. מוציאים את הקרפ ומעבירים אותו לצלחת חמימה.
- חוזרים על התהליך ומכינים קרפים נוספים. במידת הצורך משמנים שוב את המחבת.
- מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת רחבה את החמאה ומוסיפים את הסוכר.
- מבשלים עד שהסוכר נמס ומתקבל צבע קרמלי בהיר.
- מנמיכים את הלהבה לאש הקטנה ביותר ומוסיפים למחבת את מיץ התפוזים וליקר התפוזים.
- מגבירים לעוצמה בינונית ונותנים לרוטב לבעבע במשך כ־2 דקות.
- מניחים את הקרפ בתוך המחבת, ובעזרת כף עוזרים לרוטב לעטוף את הקרפ משני צידיו.
- מקציפים את השמנת להקצפה עם מחית הווניל.
- הגשה: מקפלים את הקרפ ל־4 ומניחים בצלחת להגשה.
- מפזרים את התפוז המפולט בצידי הקרפ, מוסיפים כף גדושה של קצפת וניל מעל הקרפ ומפזרים מעט גרידת תפוז.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
הי במה אפשר להחליף את הליקר[גראנד מרנייה]
אפשר לוותר.
האם אפשר להכין מראש? האם צריך להיות מוגש בטמפרטורת החדר או חם?
לא ניתן להכין מראש.
צריך להגיש חם. שווה לחכות לכזה קרפ 🙂