מה מכינים לכבוד הנר הראשון של חנוכה? צ’ורוס עם סוכר וקינמון

קפיצה קטנה לספרד: שרית נובק מכינה צ׳ורוס עם סוכר וקינמון. בלילה מתוקה של בצק רבוך מטוגנת בשמן עמוק. לשחיתות מקסימלית טובלים בשוקולד מומס ומגישים
קפיצה קטנה לספרד: שרית נובק מכינה צ׳ורוס עם סוכר וקינמון. בלילה מתוקה של בצק רבוך מטוגנת בשמן עמוק. לשחיתות מקסימלית טובלים בשוקולד מומס ומגישים
  • שרית נובק
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    2818
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2818.0 קק״ל 11272.0 קק״ל
    פחמימות 73.3 גרם 293.1 גרם
    שומן 280.9 גרם 1123.5 גרם
    נתרן 297.3 מ״ג 1189.0 מ״ג
    חלבון 10.2 גרם 40.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.8 גרם
    שומן רווי 35.4 גרם 141.7 גרם
    כולסטרול 202.0 מ״ג 807.8 מ״ג
    סידן 47.4 מ״ג 189.7 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 246.0 מ״ג 984.0 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    2818
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2818.0 קק״ל 11272.0 קק״ל
    פחמימות 73.3 גרם 293.1 גרם
    שומן 280.9 גרם 1123.5 גרם
    נתרן 297.3 מ״ג 1189.0 מ״ג
    חלבון 10.2 גרם 40.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.8 גרם
    שומן רווי 35.4 גרם 141.7 גרם
    כולסטרול 202.0 מ״ג 807.8 מ״ג
    סידן 47.4 מ״ג 189.7 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 246.0 מ״ג 984.0 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.7 מ״ג
    סגור

כבר חודש שהבית מריח כמו שמן רותח.

אני כל כך אוהבת את חנוכה ואת כל הנרות והאורות והמאכלים והחגיגות אבל כשמגיע החג, אני כבר לא יכולה לראות יותר שום דבר מטוגן.

אז מהר מהר לפני שזה קורה, התעוררתי בוקר אחד ונעמדתי לטגן צ’ורוס. הילדים התעוררו לריח הטיגון ושאלו אם חנוכה כבר פה. עוד רגע קט הוא פה, ממש עוד מעט. בינתיים, אני פשוט עושה חזרות 😉

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

צ׳ורוס

טיגון

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מרתיחים את המים עם הסוכר והמלח.
  2. כשהמים רותחים מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שהבצק מתגבש מסביב לכף ונפרד מדפנות הסיר.
  4. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות.
  5. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת רק אז מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים היטב. הבצק אמור להיות דביק ונמתח, אם אינו דביק, טורפים בקערה נפרדת ביצה נוספת ומוסיפים כף או שתיים מהביצה הטרופה ומערבבים היטב שוב עד שמתקבל המרקם הרצוי.
  6. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  7. מכניסים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב, ומזלפים מקלות לתוך השמן החם.
  8. מטגנים כמה דקות עד שהמקלות משחימים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
  9. מכינים את הציפוי: מעבירים את הסוכר והקינמון לצלחת עמוקה ומערבבים.
  10. מגלגלים את הצ’ורוס המטוגנים בתערובת הסוכר או טובלים בשוקולד או בכל ממרח אחר שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מה מכינים לכבוד הנר הראשון של חנוכה? צ’ורוס עם סוכר וקינמון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות