מריטוצו קלאסי: לחמניית בריוש איטלקית במילוי מושלם!
מריטוצו קלאסי מהמדינה שיודעת מה הכי טוב - איטליה! אז מה דעתם לפתוח את הבוקר עם לחמניית בריוש עסיסית במילוי קרם שמנת וניל וכוס קפה חם?
מריטוצו קלאסי מהמדינה שיודעת מה הכי טוב - איטליה! אז מה דעתם לפתוח את הבוקר עם לחמניית בריוש עסיסית במילוי קרם שמנת וניל וכוס קפה חם?
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 682.4 קק״ל 5459.5 קק״לפחמימות 68.5 גרם 547.9 גרםשומן 39.9 גרם 319.5 גרםנתרן 53.7 מ״ג 429.8 מ״גחלבון 11.7 גרם 93.6 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.2 גרםשומן רווי 22.8 גרם 182.8 גרםכולסטרול 104.6 מ״ג 836.8 מ״גסידן 21.6 מ״ג 172.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 92.5 מ״ג 740.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות682
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 682.4 קק״ל 5459.5 קק״לפחמימות 68.5 גרם 547.9 גרםשומן 39.9 גרם 319.5 גרםנתרן 53.7 מ״ג 429.8 מ״גחלבון 11.7 גרם 93.6 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.2 גרםשומן רווי 22.8 גרם 182.8 גרםכולסטרול 104.6 מ״ג 836.8 מ״גסידן 21.6 מ״ג 172.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 92.5 מ״ג 740.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 682 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
10 גרם שמרים יבשים
-
60 גרם סוכר לבן
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 9%
-
2 ביצים L
-
100 גרם חמאה רכה
-
קורט מלח דק
-
טיפה מחית וניל
קרם
-
2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כוס אבקת סוכר
-
1 כפית מחית וניל
הגשה
-
גרוסים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח עם הסוכר והשמרים במשך דקה.
- מוסיפים את השמנת לבישול, הביצים, הווניל, המלח והחמאה וממשיכים לערבל במהירות בינונית במשך 8-12 דקות, עד שנוצר בצק דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים.
- כל חלק מכדררים לכדור ולבסוף יוצרים ממנו צורה מאורכת כמו לחמנייה.
- מכסים את הלחמניות שיצרנו במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ-60 דקות נוספות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ואופים בתנור במשך כ-20 דקות, עד שהן מעט משחימות.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת להקצפה עם אבקת הסוכר ומחית הווניל עד לקבלת קרם יציב.
- פורסים כל לחמנייה לאורכה כך שקצה אחד עדיין מחובר וממלאים כל לחמנייה בהרבה קצפת.
- משטחים בעזרת מרית את הקרם. בוזקים מעט פיסטוק גרוס במרכז ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח עם הסוכר והשמרים במשך דקה.
- מוסיפים את השמנת לבישול, הביצים, הווניל, המלח והחמאה וממשיכים לערבל במהירות בינונית במשך 8-12 דקות, עד שנוצר בצק דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים.
- כל חלק מכדררים לכדור ולבסוף יוצרים ממנו צורה מאורכת כמו לחמנייה.
- מכסים את הלחמניות שיצרנו במגבת מטבח ומתפיחים במשך כ-60 דקות נוספות.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מברישים כל לחמנייה בביצה טרופה ואופים בתנור במשך כ-20 דקות, עד שהן מעט משחימות.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת להקצפה עם אבקת הסוכר ומחית הווניל עד לקבלת קרם יציב.
- פורסים כל לחמנייה לאורכה כך שקצה אחד עדיין מחובר וממלאים כל לחמנייה בהרבה קצפת.
- משטחים בעזרת מרית את הקרם. בוזקים מעט פיסטוק גרוס במרכז ומגישים.
בשיתוף עם יטבתה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
אשמח למתכונים
היי מירי, את מוזמנת להירשם לניוזלטר שלנו 🙂
מאוד טעים
אפשר להכין את הלחמניות בלי המילוי, או שאין לזה טעם?
כן בטח, הלחמנייה טעימה גם כך בלי מילוי.