אהבה ממבט ראשון: מאפה שמרים ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות

קבלו מתכון משגע של מאפה שמרים מפנק עם מלית מלוחה של ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות שישדרג כל ארוחה, נראה עם תעמדו בריח המשגע שייצא מהתנור, יש שמועות שהוא ממכר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

תבנית עגולה 22 ס"מ

בצק

מלית

הברשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: טורפים בקערת מיקסר בעזרת מטרפה ידנית את החלב, השמרים והסוכר. מתקינים את וו הלישה, מוסיפים את הקמח, הביצים והשמן ומתחילים ללוש: תחילה במהירות נמוכה ולאחר מכן במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות. הבצק אמור להיות רך וגמיש. משמנים קערה, מעבירים לתוכה את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
  3. כשהבצק כמעט תפח, מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הריקוטה, הביצה, השום, המלח והפלפל. מוסיפים את עלי התרד והעגבניות המיובשות ומערבבים.
  4. מוציאים את הבצק ולשים כדי להוציא את בועות האוויר. מרדדים למלבן בגודל של כ-30 על 40 ס”מ. עובדים עם הבצק כאשר הצד הרחב יותר פונה אלינו.
  5. מורחים את המלית על גבי הבצק, משאירים בסוף כ-2 ס”מ בצק נקי. מגלגלים לרולדה הדוקה, ובעזרת סכין חדה חותכים אותה ל-8 שבלולים שווים.
  6. מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים שנית כ-30 דקות נוספות.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  8. מברישים את המאפה בביצה טרופה ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה יפה.

    מאפה שמרים ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות. צילום: שניא גוואטה
    מאפה שמרים ריקוטה, תרד ועגבניות מיובשות. צילום: שניא גוואטה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2915.3 קק״ל 2915.3 קק״ל
פחמימות 399.8 גרם 399.8 גרם
שומן 84.1 גרם 84.1 גרם
נתרן 9590.2 מ״ג 9590.2 מ״ג
חלבון 126.4 גרם 126.4 גרם
סיבים תזונתיים 19.4 גרם 19.4 גרם
שומן רווי 27.2 גרם 27.2 גרם
כולסטרול 1112.7 מ״ג 1112.7 מ״ג
סידן 1076.5 מ״ג 1076.5 מ״ג
ברזל 15.8 מ״ג 15.8 מ״ג
אשלגן 1851.8 מ״ג 1851.8 מ״ג
אבץ 12.8 מ״ג 12.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

    Avatar
    ענת לפיד

    הכנתי את השבלולים. המילוי טעים בטירוף אך חלוקה ל8 שבלולים לא הגיונית. יצאו שבלולי ענק עם המון בצק שתפח. כדאי לחלק את הבצק לשניים ולרדד דק יחסית, כך היחס בין הבצק למילוי יהיה סביר יותר.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody