אוזני המן מלוחות עם תרד וגבינה

המאכל הפורימי הזה לא חייב להיות מתוק! אוזני המן כאלו יהיו פופולריות לא פחות על שולחן החג. אוזניים מבצק מלוח מנוקד בפרג עם מלית תרד וגבינה מלוחה. יאמי
המאכל הפורימי הזה לא חייב להיות מתוק! אוזני המן כאלו יהיו פופולריות לא פחות על שולחן החג. אוזניים מבצק מלוח מנוקד בפרג עם מלית תרד וגבינה מלוחה. יאמי
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    110
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 109.5 קק״ל 2738.3 קק״ל
    פחמימות 8.1 גרם 203.2 גרם
    שומן 6.8 גרם 169.4 גרם
    נתרן 300.8 מ״ג 7519.1 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 98.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 62.9 גרם
    כולסטרול 32.2 מ״ג 804.6 מ״ג
    סידן 6.8 מ״ג 169.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 36.9 מ״ג 923.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    110
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 109.5 קק״ל 2738.3 קק״ל
    פחמימות 8.1 גרם 203.2 גרם
    שומן 6.8 גרם 169.4 גרם
    נתרן 300.8 מ״ג 7519.1 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 98.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.8 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 62.9 גרם
    כולסטרול 32.2 מ״ג 804.6 מ״ג
    סידן 6.8 מ״ג 169.6 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 5.5 מ״ג
    אשלגן 36.9 מ״ג 923.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 6.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים בקערת מעבד המזון קמח, מזולה ומלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שמקבלים תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הפרג, הביצה והמים ומעבדים עוד כ-30 שניות, עד שהפרג נטמע בבצק.
    פרג נשפך לתוך מעבד המזון.
    מוסיפים את הפרג.

    ביצה נכנסת למעבד המזון.
    מוסיפים את הביצה.

  3. אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
  4. מכינים את המלית: במחבת מחממים את שמן הזית ומאדים את התרד במשך כחמש דקות עד שהוא יבש וחסר נוזלים.
  5. מעבירים למסננת, מקררים מעט ואז סוחטים בידיים, כדי להפטר מיתרת הנוזלים.
  6. מפוררים את הגבינה ומערבבים עם התרד, מוסיפים פלפל שחור, טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח.

    גבינה מפוררת לתוך קערה עם תרד.
    מפוררים את הגבינה.

  7. טורפים ביצה ומערבבים לתערובת.
  8. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  9. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של 3 מ”מ, קורצים עיגולים עם כוס ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.

    קורצים עיגולים מבצק הפרג.
    קורצים עיגולים.

  10. מניחים תלולית מהמילוי במרכז העיגול.

    מניחים תלולית גבינה ותרד על עיגול בצק.
    מניחים תלולית במרכז.

  11. מברישים את קצוות העיגול בביצה טרופה.
  12. מקפלים את הבצק משלושה כיוונים, לקבלת צורה של אוזן המן, כשחלק מהמילוי מציץ מהמרכז. מהדקים היטב בקצוות.

    מקפלים לצורה של אוזן המן.
    מקפלים למשולש.

  13. אופים כ-20 דקות עד הזהבה.

    אוזני המן מלוחות עם תרד וגבינה בצלחת.
    חג שמח!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוזני המן מלוחות עם תרד וגבינה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    שי

    הי האם אפשר ללא מעבד מזון כלומר לעשות הכל ידני?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר במיקסר עם וו גיטרה ואפשר עם הידיים (זה רק מצריך יותר סבלנות וכח…). בהצלחה רבה!

    Avatar
    אירית

    יש לי תרד קפוא, בכמה להשתמש?

      Avatar
      Foody Foody

      זה מאד תלוי בטעמכם האישי. אם אתם אוהבים הרבה תרד אז אפשר להשתמש בכל החבילה. בהצלחה!

    Avatar
    עליזה גיטלר

    עלי תרד שטופים! לא שתופים זה לא נראה טוב עם טעות כתיב. המתכון נראה מהמם ואני אנסה אותו בקרוב.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה רבה עליזה על ההערה החשובה. תוקן! חג שמח (:

קטגוריות

אביזרים

טכניקות