רקע הייסנס Hisense

אורז אדום כמו של סבתא עירקית

לא כולנו בורכנו בסבתא עירקית שלתבשילים שלה ניתן רק להתגעגע. כדי שגם אתם תתגעגעו הבאנו לכם אורז אדום משגע ופשוט, יד ראשונה מסבתא ליליאן
לא כולנו בורכנו בסבתא עירקית שלתבשילים שלה ניתן רק להתגעגע. כדי שגם אתם תתגעגעו הבאנו לכם אורז אדום משגע ופשוט, יד ראשונה מסבתא ליליאן
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
151 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    343
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.8 קק״ל 3427.6 קק״ל
    פחמימות 65.4 גרם 653.6 גרם
    שומן 7.1 גרם 70.9 גרם
    נתרן 631.6 מ״ג 6316.0 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 69.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 68.4 מ״ג 684.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 482.1 מ״ג 4820.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    343
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.8 קק״ל 3427.6 קק״ל
    פחמימות 65.4 גרם 653.6 גרם
    שומן 7.1 גרם 70.9 גרם
    נתרן 631.6 מ״ג 6316.0 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 69.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 24.3 גרם
    שומן רווי 1.1 גרם 10.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 68.4 מ״ג 684.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 16.0 מ״ג
    אשלגן 482.1 מ״ג 4820.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 10.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
151 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בוררים את האורז היטב, מכניסים את האורז למסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
  2. בקערה משרים את האורז במים כ-15 דקות, מסננים שוב את האורז מהמים.
  3. מחממים סיר בינוני על האש ולתוכו יוצקים 1/2 כוס מים, רסק עגבניות, פפריקה, כורכום, שמן, מלח ופלפל.
  4. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בערך 5 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את יתרת המים ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומכסים את הסיר עם מכסה.
  7. מבשלים את האורז על אש בינונית בערך 8-10 דקות עד שרוב המים מתאדים והאורז נשאר טיפה רטוב. תנו לו ערבוב והעבירו לאש הכי קטנה.
  8. מבשלים מכוסה עוד 10 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות. סוגרים ומבשלים עוד 5 דקות. מורידים מהאש ומשאירים סגור עוד 10 דקות.
  9. מכבים את הסיר ולא פותחים (!!!) עשר דקות.
  10. בינתיים אפשר לטגן קוביות קטנות של בצל עד להזהבה ולערבב ממש לפני ההגשה, לא חובה, זה סתם פינוק כייפי של סבתות.
tip

טיפ מקרר Hisense

אם נשאר לכם אורז לאחר הארוחה, ניתן לשמור אותו במקרר עד 4 ימים בקופסה אטומה. ניתן להוסיף לו ביצה ולהכין איתו לביבות אורז קריספיות או להוסיף אותו לקציצות מה שיעניק להן רכות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז אדום כמו של סבתא עירקית

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Eli Mizrahi

    תמיד אהבתי אורז אדום, אימי הייתה מכינה לי כשהייתי קטן, ואישתי לא אוהבת ולא מכינה כזה, ולא ממש מצאתי כזה בחנויות אוכל מוכן, אז הכנתי בעצמי. זו כבר הפעם השניה שאני מכין, ויצא מ ד ה י ם !!

    Avatar
    בלוג אוכל של מיכל לוי אלחלל michi

תגובות (41)

Avatar

    Avatar
    אלירן ב

    למה לא רשום כמות אבקת מרק?

      Avatar
      מערכת Foody

      אין צורך באבקת מרק, הסרנו את ההנחיה, תודה רבה

    Avatar
    אסתר

    סוף סוך יצא לי אורז כמו של באבא!!

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף ממש לקרוא, אסתר!

    Avatar
    דודי

    יצא פשוט פיצוץ של אורז אדום שמזכיר את המאכל הטעים של אמא שלי

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח מאוד לקרוא, דודי, תודה רבה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות