אורז אדום כמו של סבתא עירקית

לא כולנו בורכנו בסבתא עירקית שלתבשילים שלה ניתן רק להתגעגע. כדי שגם אתם תתגעגעו הבאנו לכם אורז אדום משגע, מתכון פשוט, יד ראשונה מסבתא נג'ימה העירקית
לא כולנו בורכנו בסבתא עירקית שלתבשילים שלה ניתן רק להתגעגע. כדי שגם אתם תתגעגעו הבאנו לכם אורז אדום משגע, מתכון פשוט, יד ראשונה מסבתא נג'ימה העירקית
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
36 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    296
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 295.9 קק״ל 1775.6 קק״ל
    פחמימות 56.6 גרם 339.5 גרם
    שומן 6.0 גרם 36.1 גרם
    נתרן 962.2 מ״ג 5773.4 מ״ג
    חלבון 6.1 גרם 36.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.2 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 3.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 57.3 מ״ג 343.9 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 8.5 מ״ג
    אשלגן 406.0 מ״ג 2436.1 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    296
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 295.9 קק״ל 1775.6 קק״ל
    פחמימות 56.6 גרם 339.5 גרם
    שומן 6.0 גרם 36.1 גרם
    נתרן 962.2 מ״ג 5773.4 מ״ג
    חלבון 6.1 גרם 36.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 12.2 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 3.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 57.3 מ״ג 343.9 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 8.5 מ״ג
    אשלגן 406.0 מ״ג 2436.1 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
36 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בוררים את האורז היטב, מכניסים את האורז למסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
  2. בקערה משרים את האורז במים כ-15 דקות, מסננים שוב את האורז מהמים.
  3. שמים סיר על האש ולתוכו יוצקים 1/2 כוס מים, רסק עגבניות, אבקת מרק, פפריקה, כורכום, שמן, מלח ופלפל.
  4. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בערך 5 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את יתרת המים ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומכסים את הסיר עם מכסה.
  7. מבשלים את האורז על אש בינונית בערך 6-7 דקות עד שרוב המים מתאדים והאורז נשאר טיפה רטוב. תנו לו עירבוב והעבירו לאש הכי הכי קטנה.
  8. מבשלים על אש קטנה עם סיר מכוסה 10 דקות, מערבבים את האורז אחרי 10 דקות בתנועות של הפיכה עדינה, סוגרים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות.
  9. מכבים את הסיר ולא פותחים (!!!) עשר דקות.
  10. בינתיים אפשר לטגן קוביות קטנות של בצל עד להזהבה ולערבב ממש לפני ההגשה, לא חובה, זה סתם פינוק כייפי של סבתות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז אדום כמו של סבתא עירקית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    אבי

    שלום, בכותרת אורז אדום. במתכון מבקשים לקחת אורז לבן. רק אני שמתי לב?

      Avatar
      Foody Foody

      נכון מאוד, אורז אדום מכינים מאורז לבן ש”נצבע” באדום מרסק העגבניות והפפריקה 🙂

הצג עוד

קטגוריות

תגיות