רקע סימנס

איך מכינים חצ’פורי תרד וגבינות גיאורגי אורגינל?

מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד בשמונה שלבים! המאפה הגיאורגי הפריך והמוכר עם ביצה נוזלית מעל פשוט עושה לנו את הכל להרבה יותר שמח
מאפה חצ'פורי במילוי גבינות ותרד בשמונה שלבים! המאפה הגיאורגי הפריך והמוכר עם ביצה נוזלית מעל פשוט עושה לנו את הכל להרבה יותר שמח
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    670
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 670.0 קק״ל 3349.9 קק״ל
    פחמימות 79.6 גרם 398.0 גרם
    שומן 27.8 גרם 139.2 גרם
    נתרן 1675.3 מ״ג 8376.5 מ״ג
    חלבון 23.6 גרם 118.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 26.3 גרם
    שומן רווי 13.8 גרם 68.8 גרם
    כולסטרול 304.1 מ״ג 1520.5 מ״ג
    סידן 290.3 מ״ג 1451.5 מ״ג
    ברזל 4.9 מ״ג 24.4 מ״ג
    אשלגן 581.7 מ״ג 2908.3 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    670
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 670.0 קק״ל 3349.9 קק״ל
    פחמימות 79.6 גרם 398.0 גרם
    שומן 27.8 גרם 139.2 גרם
    נתרן 1675.3 מ״ג 8376.5 מ״ג
    חלבון 23.6 גרם 118.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.3 גרם 26.3 גרם
    שומן רווי 13.8 גרם 68.8 גרם
    כולסטרול 304.1 מ״ג 1520.5 מ״ג
    סידן 290.3 מ״ג 1451.5 מ״ג
    ברזל 4.9 מ״ג 24.4 מ״ג
    אשלגן 581.7 מ״ג 2908.3 מ״ג
    אבץ 2.4 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
12 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים. מוסיפים את המים ומפעילים את המיקסר עם וו לישה 2 דקות. מוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 8 דקות על מהירות נמוכה.
  2. מעבירים את הבצק לקערה ועוטפים עם ניילון נצמד. שמים בחוץ להתפחה למשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו .
  3. מכינים את המלית: במחבת ממיסים את החמאה. מוסיפים את התרד ומטגנים אותו למשך 4 דקות תוך כדי ערבוב. מוציאים את התרד שטיגנו למסננת וסוחטיםהיטב  מנוזלים.
  4. מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים ריקוטה, מוצרלה, מלח, פלפל ומערבבים היטב.
    מטגנים את התרד למשך 4 דקות תוך כדי ערבוב. צילום: שי אפגין
    מטגנים את התרד למשך 4 דקות תוך כדי ערבוב. צילום: שי אפגין

    לקערה מוסיפים את התרד, ריקוטה, מוצרלה, מלח, פלפל ומערבבים היטב. צילום: שי אפגין
    לקערה מוסיפים את התרד, ריקוטה, מוצרלה, מלח, פלפל ומערבבים היטב. צילום: שי אפגין

  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו.
  6. מחלקים את הבצק ל-5 עיגולים שווים. מרדדים כל עיגול לצורת מלבן ומניחים במרכז כף גדושה מהמלית. מגלגלים כל קצה ארוך של המלבן לכיוון המלית (כמו גלגול של ספר תורה) ואת הקצוות שנותרו פתוחים מגלגלים כמו סגירה של עטיפה של סוכרייה.
  7. מניחים כל חצ’פורי שסיימנו לגלגל על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-15 דקות (עד שהבצק מזהיב).
    בכל עיגול מניחים באמצע כף גדושה של המלית. צילום: שי אפגין
    בכל עיגול מניחים באמצע כף גדושה של המלית. צילום: שי אפגין

    מגלגלים כמו סגירה של עטיפה של סוכריה. צילום: שי אפגין
    מגלגלים כמו סגירה של עטיפה של סוכריה. צילום: שי אפגין

  8. שוברים על כל אחד מהחצ’פורים ביצה, על המלית באמצע, מורחים שמן זית על כל הדפנות של הבצק ומכניסים שוב לתנור. אופים עד שהמאפה מקבל גוון זהוב-חום והביצה במידת העשייה הרצויה.
    שוברים על כל אחד מהחצ'פורי ביצה על המלית באמצע. צילום: שי אפגין
    שוברים על כל אחד מהחצ’פורי ביצה על המלית באמצע. צילום: שי אפגין
    חצ'פורי עם תרד וגבינות. צילום: שי אפגין
    חצ’פורי עם תרד וגבינות. צילום: שי אפגין

    בתיאבון! צילום: שי אפגין
    בתיאבון! צילום: שי אפגין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכינים חצ’פורי תרד וגבינות גיאורגי אורגינל?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    הודי

    הכנתי יצא ממש טוב וטעים תמשיכו לשלוח מתכונים

    Avatar
    אסף

    אפשר לשמור יום במקרר לפני השלב של הביצה ואז להמשיך?

      Avatar
      Foody team

      אפשר לנסות 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות