
-
זמן הכנה35 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים15
מצרכים
-
1 כדור בצק פיצה מוכן
-
100 גרם רוטב עגבניות מוכן(לפי המתכון הבסיסי)
-
150 גרם גבינת מוצרלה"נׂעם" מבלוק, קרועה בידיים לקרעים גסים
-
1 גזר בינונישטוף, קלוף, מגולף לרצועות בעזרת קולפן, מושרות במי קרח
-
1 גזר צבעוני בינוניסגול, שטוף, קלוף, מגולף לרצועות בעזרת קולפן, מושרות במי קרח
-
1 גזר לבן בינונישטוף, קלוף, מגולף לרצועות בעזרת קולפן, מושרות במי קרח
-
1 סלק בינונישטוף, קלוף ופרוס לעיגולים דקים, מושרים במי קרח
-
1 תפוח אדמה בינונימסוג סגול, שטוף, קלוף, מגולף לרצועות בעזרת קולפן, מושרות במי קרח
-
1 תפוח אדמה בינונימסוג ראטה, שטוף, קלוף, פרוס לעיגולים דקים, מושרים במי קרח
-
1 ארטישוק ירושלמי בינונישטוף, קלוף, מגולף לרצועות בעזרת קולפן, מושרות במי קרח
-
2 כפות שמן זית
-
1 קורט סוכר חום בהיר דמררה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
עיטור
-
עלי מיקרו
אופן הכנה
- מרדדים את כדור הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח לעיגול בקוטר של כ־ 40 ס”מ.
- חותכים מהצורה שהתקבלה מרובע בקוטר 30X30 ס”מ בעזרת גלגלת של פיצה.
- מניחים על רשת הפיצה ומתפיחים במשך 10 דקות.
- מחממים תנור לחום של 300 מעלות.
- מורחים את רוטב העגבניות על ריבוע הבצק, תוך שמשאירים שוליים ברוחב 1 ס”מ ללא רוטב.
- מפזרים קרעי מוצרלה מעל הרוטב.
- מסננים את ירקות השורש ממי הקרח ומתבלים אותם במעט שמן זית, סוכר חום, מלח ופלפל שחור גרוס.
- מניחים את הירקות על שטח פני הפיצה בצורה חופשית.
- מכניסים את הפיצה למרכז התנור החם ואופים במשך כ־ 8 דקות או עד להזהבת שולי ותחתית הפיצה.
- מוציאים ומגישים.
- אם רוצים מעטרים בעלי מיקרו אפונה.
פיצה ירקות שורש. צילום: אתר טרה המתכון מתוך אתר טרה של שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית, החברה המרכזית
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
1000.3
קק״ל
1000.3
קק״ל
פחמימות
73.2
גרם
73.2
גרם
שומן
57.0
גרם
57.0
גרם
נתרן
2314.9
מ״ג
2314.9
מ״ג
חלבון
45.8
גרם
45.8
גרם
סיבים תזונתיים
16.0
גרם
16.0
גרם
שומן רווי
23.9
גרם
23.9
גרם
כולסטרול
88.5
מ״ג
88.5
מ״ג
סידן
991.6
מ״ג
991.6
מ״ג
ברזל
5.8
מ״ג
5.8
מ״ג
אשלגן
1862.9
מ״ג
1862.9
מ״ג
אבץ
4.3
מ״ג
4.3
מ״ג
תגובות (2)
פיצה חדשה לי
וואלה הכנתי לחברה שלי בדיאטה, עבדתי עליה שזה בריא(בכל זאת הסוואה מעולה של הירקות). יצא מעולה!!!