אין טעים כזה: פיצה ירקות שורש משגעת!

פיצה צבעונית ומיוחדת שתגרום לכל הסובבים סביב ארוחת חג השבועות לחייך מאוזן לאוזן, השף ברק חי חורש מכין פיצת ירקות שורש קלה להכנה עם הטעמים הכי מיוחדים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

עיטור

אופן הכנה

  1. מרדדים את כדור הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח לעיגול בקוטר של כ־ 40 ס”מ.
  2. חותכים מהצורה שהתקבלה מרובע בקוטר 30X30 ס”מ בעזרת גלגלת של פיצה.
  3. מניחים על רשת הפיצה ומתפיחים במשך 10 דקות.
  4. מחממים תנור לחום של 300 מעלות.
  5. מורחים את רוטב העגבניות על ריבוע הבצק, תוך שמשאירים שוליים ברוחב 1 ס”מ ללא רוטב.
  6. מפזרים קרעי מוצרלה מעל הרוטב.
  7. מסננים את ירקות השורש ממי הקרח ומתבלים אותם במעט שמן זית, סוכר חום, מלח ופלפל שחור גרוס.
  8. מניחים את הירקות על שטח פני הפיצה בצורה חופשית.
  9. מכניסים את הפיצה למרכז התנור החם ואופים במשך כ־ 8 דקות או עד להזהבת שולי ותחתית הפיצה.
  10. מוציאים ומגישים.
  11. אם רוצים מעטרים בעלי מיקרו אפונה.
    פיצה ירקות שורש. צילום: אתר טרה
    פיצה ירקות שורש. צילום: אתר טרה

    המתכון מתוך אתר טרה של שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית, החברה המרכזית

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1065.9 קק״ל 1065.9 קק״ל
פחמימות 71.9 גרם 71.9 גרם
שומן 64.9 גרם 64.9 גרם
נתרן 2314.0 מ״ג 2314.0 מ״ג
חלבון 45.6 גרם 45.6 גרם
סיבים תזונתיים 16.0 גרם 16.0 גרם
שומן רווי 25.0 גרם 25.0 גרם
כולסטרול 88.5 מ״ג 88.5 מ״ג
סידן 991.7 מ״ג 991.7 מ״ג
ברזל 5.8 מ״ג 5.8 מ״ג
אשלגן 1863.0 מ״ג 1863.0 מ״ג
אבץ 4.3 מ״ג 4.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    אלה

    וואלה הכנתי לחברה שלי בדיאטה, עבדתי עליה שזה בריא(בכל זאת הסוואה מעולה של הירקות). יצא מעולה!!!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody